Μετά το πρώτο της, sold-out ανέβασμα τον περασμένο Μάιο στο bios, οι Όπερες των ζητιάνων παρουσιάζουν ξανά τη μεγάλη τους επιτυχία Τροβατόρε

Στόχος της παράστασης είναι να τινάξει τις αράχνες που έχει μαζέψει με τα χρόνια η θρυλική όπερα του Βέρντι, ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυπαιγμένα έργα του λυρικού ρεπερτορίου.

Η μουσική διδασκαλία (στηριγμένη στην κριτική έκδοση του έργου) έχει σκοπό να τονίσει τη λεπτότητα και την ευαισθησία της γραφής του Βέρντι. Η μοντέρνα και αντισυμβατική σκηνοθεσία επιχειρεί να αντιμετωπίσει το έργο ως σύγχρονο θέατρο, εστιάζοντας στην αμεσότητα και την επικοινωνιακή του διάσταση.

Το έργο παρουσιάζεται πλήρες ,για 11 παραστάσεις, στην πρωτότυπη ιταλική γλώσσα με υπερτίτλους, σε νέα ενορχήστρωση του Χαράλαμπου Γωγιού και  σκηνοθεσία  Έκτορα Λυγίζου.

Τραγουδούν οι Γιάννης Χριστόπουλος, Μαρίνα Κολυβά, Μανώλης Παπαδάκης, Ιωάννα Φόρτη και Μιχάλης Κατσούλης. Η μουσική εκτελείται ζωντανά από πενταμελή ορχήστρα, ενώ συμμετέχει εικοσιπενταμελής χορωδία.

Επιπλέον: Με μια εορταστική προβολή βίντεο Οι όπερες των ζητιάνων θυμούνται και τιμούν  τα δέκα χρόνια από την πρεμιέρα της πρώτης όπερας του Χαράλαμπου Γωγιού Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος ..

Στο πλαίσιο των προβολών θα παρουσιαστούν και ντοκιμαντέρ με τις όπερες που ανέβηκαν από την εταιρεία αυτά τα 10 χρόνια παρουσίας της στο χώρο
Η προβολή θα λάβει χώρα στο bios (Πειραιώς 84) στις 26 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

18.30  Hotel Τρίτων (20’)
19.00  Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος (60’)
20.30  Πληγή, όπερα σε επτά γεύματα (150’)
23.30  Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος (επαν. – 60’)

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.