Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Τζουζέπε Βέρντι -Il Travatore

Τζουζέπε Βέρντι -Il Travatore
Μετά το πρώτο της, sold-out ανέβασμα τον περασμένο Μάιο στο bios, οι Όπερες των ζητιάνων παρουσιάζουν ξανά τη μεγάλη τους επιτυχία Τροβατόρε

Στόχος της παράστασης είναι να τινάξει τις αράχνες που έχει μαζέψει με τα χρόνια η θρυλική όπερα του Βέρντι, ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυπαιγμένα έργα του λυρικού ρεπερτορίου.


Η μουσική διδασκαλία (στηριγμένη στην κριτική έκδοση του έργου) έχει σκοπό να τονίσει τη λεπτότητα και την ευαισθησία της γραφής του Βέρντι. Η μοντέρνα και αντισυμβατική σκηνοθεσία επιχειρεί να αντιμετωπίσει το έργο ως σύγχρονο θέατρο, εστιάζοντας στην αμεσότητα και την επικοινωνιακή του διάσταση.


Το έργο παρουσιάζεται πλήρες ,για 11 παραστάσεις, στην πρωτότυπη ιταλική γλώσσα με υπερτίτλους, σε νέα ενορχήστρωση του Χαράλαμπου Γωγιού και  σκηνοθεσία  Έκτορα Λυγίζου.


Τραγουδούν οι Γιάννης Χριστόπουλος, Μαρίνα Κολυβά, Μανώλης Παπαδάκης, Ιωάννα Φόρτη και Μιχάλης Κατσούλης. Η μουσική εκτελείται ζωντανά από πενταμελή ορχήστρα , ενώ συμμετέχει εικοσιπενταμελής χορωδία .

Επιπλέον: Με μια εορταστική προβολή βίντεο Οι όπερες των ζητιάνων θυμούνται και τιμούν  τα δέκα χρόνια από την πρεμιέρα της πρώτης όπερας του Χαράλαμπου Γωγιού Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος ..


Στο πλαίσιο των προβολών θα παρουσιαστούν και ντοκιμαντέρ με τις όπερες που ανέβηκαν από την εταιρεία αυτά τα 10 χρόνια παρουσίας της στο χώρο
Η προβολή θα λάβει χώρα στο bios (Πειραιώς 84) στις 26 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

18.30  Hotel Τρίτων (20’)
19.00  Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος (60’)
20.30  Πληγή, όπερα σε επτά γεύματα (150’)
23.30  Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος (επαν. – 60’)

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στο Ηρώδειο
19.08.2016 12:18
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ηρώδειο οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος».
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στη Νέα Μάκρη
18.08.2016 12:44
Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 στο Αμφιθέατρο Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου, στη Νέα Μάκρη οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος».
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στο 2ο Φεστιβάλ Δάσους
04.08.2016 11:57
Την Τετάρτη 31 Αυγούστου και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Δάσους οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος».
Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη σε περιοδεία
12.05.2016 15:27
Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης. Παίζουν επίσης ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.
Αγγελική, από τους Κilling the fly στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
22.03.2016 10:41
Mετά τη συμμετοχή τους για πέμπτη φορά στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Κilling the fly (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επιστρέφουν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους "Αγγελική", το οποίο παρουσιάζεται στο Θέατρο Νέου Κόσμου, έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη.