Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

O Μπισκοτένιος και ένα λαχταριστό στολίδι για το δέντρο μας: Παραμύθι και εκπαιδευτικό πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής

O Μπισκοτένιος και ένα λαχταριστό στολίδι για το δέντρο μας: Παραμύθι και εκπαιδευτικό πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής

Σας περιμένουμε στο «Σπίτι των Παραμυθιών» στις 23 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:30 και στις 27 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 13.30, με το παραμύθι Ο Μπισκοτένιος και ένα λαχταριστό στολίδι για το δέντρο μας, για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών.

 

Παρέα με τις περιπέτειες του Μπισκοτένιου, μαθαίνουμε για τα υλικά και την ιστορία του μπισκότου στο κόσμο και  διακοσμούμε με χρώματα και φαντασία ένα λαχταριστό μπισκότο gingerbread cookie αγγλικής συνταγής για να στολίσουμε το δικό μας δέντρο.

 

Από που μας ήρθε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και ποια ήταν τα πρώτα του στολίδια; Τι σημαίνει κουραμπιές και τι μπισκότα φτιάχνουν στις άλλες χώρες τα Χριστούγεννα;

 

Η Ταυτότητα  της  εκδήλωσης

Τίτλος: «Ο Μπισκοτένιος και ένα λαχταριστό στολίδι για το δέντρο μας».

Συντελεστές: Σχεδιασμός: Μαρία Βλαχάκη, Κατερίνα Λιβά, Αφηγηση/Υλοποίηση Κατερίνα Λιβά

Απευθύνεται: Σε παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών

Διάρκεια: 1 ώρα

Σχετικές ειδήσεις
Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
04.01.2017 14:10
To νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
23.12.2016 15:21
Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, μαζί με την μαγεία της παράστασης "ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ", μικροί και μεγάλοι θεατές θα απολαύσουν την ξεχωριστή γιορτή που θα ακολουθήσει στο φιλόξενο φουαγιέ του θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη.
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινά και πάλι το ταξίδι του!
22.09.2016 16:39
Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχή χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ για 3η συνεχή χρονιά θα ταξιδέψει σε νέους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
Ο Καβάφης πάει σχολείο: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ταξιδεύει στην Άνδρο
06.04.2016 16:23
Μπορούμε να γνωρίσουμε τον Καβάφη μέσα από κόμικς, κολάζ και μουσική χιπ-χοπ; Ένα σχολικό πρόγραμμα για τον Αλεξανδρινό ποιητή από το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση.