Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ερωτευμένη με τον Βαν Γκογκ

Ερωτευμένη με τον Βαν Γκογκ
Το Θέατρο Τζένη Καρέζη παρουσιάζει το έργο του  Nicholas Wright Ερωτευμένη με τον Βαν Γκόγκ, σε σκηνοθεσία Ελένης Μποζά με την Ελένη Ερήμου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το Ερωτευμένη με τον Βαν Γκογκ μιλάει για τον έρωτα και την επίδρασή του πάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία φέρνοντας στο φως το μυστικό μιας ιδιοφυΐας. Το έργο στηρίζεται στην αλληλογραφία του Βαν Γκογκ με τον αδελφό του.


Πίσω από κάθε μεγάλο άντρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα.΄Ετσι και πίσω από τον πιο γνωστό παγκοσμίως ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που οι πίνακές του σήμερα ξεπερνούν σε αξία τα 100.000.000 ευρώ, βρίσκεται μια παράξενη αγγλίδα χήρα της Βικτωριανής εποχής, η Ούρσουλα Λόγιερ. Αυτήν γνωρίζει ο νεαρός εικοσάχρονος Βίνσεντ στο Βικτωριανό Λονδίνο, όταν νοικιάζει δωμάτιο στην πανσιόν της. Ο έρωτας μεταξύ τους είναι εκρηκτικός αλλά και απεγνωσμένος, καθώς η ερωτευμένη Ούρσουλα, ποδοπατώντας τα ταμπού της εποχής της, αφήνεται στον έρωτά του και, διαβλέποντας το άγουρο ακόμη ταλέντο του, που και ο ίδιος ο Βίνσεντ δεν μπορούσε τότε να υποψιαστεί, γίνεται το πρώτο γυμνό μοντέλο του. Ποιο θα είναι όμως το μέλλον ενός τέτοιου αταίριαστου κοινωνικά έρωτα ανάμεσα σ’ έναν αδέξιο και θρησκόληπτο νεαρό Ολλανδό και σε μια μεγαλύτερη, δυναμική αλλά και ψυχικά τραυματισμένη γυναίκα, στην σεμνότυφη Αγγλία εκείνης της εποχής;


Το έργο, με τον τίτλο Vincent in Brixton, παίχτηκε με επιτυχία το 2003 στο Λονδίνο με τη γνωστή και βραβευμένη με τρία Λώρενς Ολίβιε, Κλαιρ Χίγγινς στον ρόλο της Ούρσουλα.

Στο ρόλο του Βίνσεντ Βαν Γκόγκ ο   Χάρης Μαυρουδής .

Σχετικές ειδήσεις
Ανεμοδαρμένα ύψη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο της ΕΜΣ
18.01.2017 15:53
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα «Ανεμοδαρμένα ύψη», το μοναδικό έργο της Έμιλυ Μπροντέ, μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης και εκδίκησης, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.
Phone home: Μία θεατρική παράσταση σε Αθήνα, Λονδίνο και Μόναχο
20.09.2016 17:32
Τρία θέατρα σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Λονδίνο και Μόναχο) δημιουργούν μια κοινή σπονδυλωτή παράσταση, η οποία παίζεται την ίδια στιγμή στις τρεις πόλεις, με τους θεατές κάθε θεάτρου να βλέπουν ένα μέρος της κάθε ιστορίας.
Kafka’s Freaks, του Νικόλα Βαγιονάκη για 2η χρονιά στο θέατρο Φούρνος
07.09.2016 15:11
Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της παράστασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, η παράσταση «Kafka’s Freaks» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νικόλα Βαγιονάκη επανέρχεται από 13 Οκτώβρη 2016 στο θέατρο Φούρνος.
Δύο νέες παραγωγές από το Urbn Theatr σε Λονδίνο και Φεστιβάλ Εδιμβούργου
31.05.2016 12:20
Το Urbn Theatr ανακοινώνει την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, σε διεθνές περιβάλλον με τις 2 νέες του παραγωγές, στο Λονδίνο και το Φεστιβάλ Εδιμβούργου αντίστοιχα.
Προδοσία του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
22.02.2016 14:19
Η Προδοσία του Χάρολντ Πίντερ, ένα από τα σημαντικότερα έργα του σπουδαίου βρετανού δραματουργού, πρωτοανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, στο Λονδίνο, το 1978, σε σκηνοθεσία του Πήτερ Χωλ.