Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ανοίκειες Οικειότητες: Έκθεση του Άγγελου Αντωνόπουλου στην αίθουσα τέχνης «αγκάθι - κartάλος»

Ανοίκειες Οικειότητες: Έκθεση του Άγγελου Αντωνόπουλου στην αίθουσα τέχνης «αγκάθι  - κartάλος»

Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι  - κartάλος» παρουσιάζει την εγκατάσταση του Άγγελου Αντωνόπουλου με τίτλο «Ανοίκειες Οικειότητες». Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, 12 - 3 το μεσημέρι.

 

Η έκθεση του Άγγελου Αντωνόπουλου αποτελείται από μία επίτοιχη εγκατάσταση όπου η ανθρώπινη παρουσία γίνεται το κυρίαρχο δομικό υλικό της και δύο γλυπτικές εγκαταστάσεις που διαπραγματεύεται το αρχιτεκτονικό κέλυφος ξεκινώντας από δύο ξεχωριστές αφετηρίες. Στην παρουσίαση αυτή ο Άγγελος Αντωνόπουλος οικειοποιείται το ανοίκειο και το έργο του θα μπορούσε να καθοριστεί ως ανοίκειες οικειότητες. Οι γνώριμες τεχνικές μετατρέπονται σε αποτρόπαια αντικείμενα και εικόνες. Οι ανοίκειες εικόνες σε χώρους λανθάνουσας βίας.

 

Βιογραφικό:

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στα Τρόπαια Γορτυνίας το 1957. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Α.Σ.Κ.Τ. με δασκάλους τους Δ. Κοκκινίδη, Β. Δημητραία και Β. Βασιλειάδη. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από είκοση ατομικές εκθέσεις (Δημοτ. Πινακοθήκη Δ. Αθηναίων, Art -Αthina Τitanium, Art Forum Τσάτσης Θεσσαλονίκη, Ν. Μορφές Αθήνα, Citronne Πόρος, Αποκάλυψη Λευκωσία, T.a.f. Αθήνα) όπως και πολλές ομαδικές παρουσίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Κύπρο, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Κροατία, Αγγλία, Η.Π.Α.)

Έχει ζωγραφίσει τους κινηματογράφους Ιdeal στην Αθήνα και Cineak στον Πειραιά.

Από το 1989 διδάσκει ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Σήμερα εκτελεί χρέη Πρύτανη στην  Α.Σ.Κ.Τ. και είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (ΕΜΣΤ).

Σχετικές ειδήσεις
ALlmost Divine: έκθεση του Άγγελου Μαυραειδή στη Μύκονο
12.08.2016 10:33
Στην ανακαινισμένη Αίθουσα Σ. Συριώτη του Δήμου Μυκόνου θα φιλοξενείται από τις 21 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016 η 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής "ΑLLmost Divine" του Άγγελου Μαυραειδή.
Intersection: έκθεση της Ευγενίας Ευσταθίου στην αίθουσα Τέχνης αγκάθι - κartάλος
13.05.2016 14:58
Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος» οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Ευγενίας Ευσταθίου με τίτλο «Intersection». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, 12 – 3 το μεσημέρι.
Καλημέρα κύριε Proust: έκθεση του Άγγελου Σκούρτη στην αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου
21.04.2016 14:33
Η αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 την ατομική έκθεση του Άγγελου Σκούρτη με τίτλο «Καλημέρα κύριε Proust».
Εντός Εκτός…: Έκθεση της Ελένης Δαβιλά στην αίθουσα τέχνης «αγκάθι  - κartάλος»
05.04.2016 13:04
Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος» οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Δαβιλά με τίτλο «Εντός Εκτός…». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 9 Απριλίου 2016.
UPPER - Contemporary Architecture in Athens: έκθεση του Άγγελου Κωνσταντινίδη στο Booze
08.03.2016 17:04
Το BOOZE μας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “UPPER” Contemporary Architecture in Athens του Άγγελου Κωνσταντινίδη, με την τεχνική Long Exposure [μεγάλος χρόνος έκθεσης με κλειστό διάφραγμα].