Εγκαινιάζεται το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 12.00 μ.μ. η ομαδική έκθεση Γραφή στην Γκαλερί Σκουφά. Η έκθεση θα διαρκέσει ως και το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015.

Η ομαδική έκθεση Γραφή ανιχνεύει μέσα από το έργο 16 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών τις διαδρομές της γραφής από το γραπτό κείμενο μέχρι τη ζωγραφική πινελιά. Η γραφή μέσα στη ζωγραφική έχει συχνά γοητεύσει τους καλλιτέχνες που επιχειρούν να εντάξουν την εικόνα και τη διαδικασία του γραφόμενου στο έργο τους ως ένα αναπόσπαστο μέρος του.

Στην έκθεση Γραφή ερευνάται η σχέση του γραφόμενου μέσα σε ένα ζωγραφικό έργο με τρόπο διττό: Η γραφή ως οργανικό στοιχείο ενός έργου -ως μέρος της ζωγραφικής σύνθεσης και δομικό στοιχείο του-, αλλά επίσης ως νόημα που αποτελεί είτε τη γενεσιουργό αφορμή για ένα έργο, είτε το επιστέγασμα της ατμόσφαιράς του.

Το ζητούμενο στην έκθεση Γραφή είναι έργα που κατορθώνουν, από την πιο κυριολεκτική έως την πιο αφαιρετική προσέγγιση του γραπτού λόγου, να εντάξουν μέσα τους και τις δύο αυτές λειτουργίες της γραφής ταυτόχρονα – την εικόνα και την έννοια.

Επιμέλεια έκθεσης: Ελισάβετ Πλέσσα

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Ελένη Αγγέλου
Αλέξης Ακριθάκης
Μαρία Γιαννακάκη
Ελένη Ζούνη
Δημήτρης Κοντός
Αλέξης Κυριτσόπουλος
Αλέκος Λεβίδης
Τάσος Μαντζαβίνος
Γιάννης Μιχαηλίδης
Χριστίνα Νάκου
Στόγιαν Ντόνεφ
Βασίλης Πέρρος
Λίνα Πηγαδιώτη
Βούλα Πριοβόλου
Κύριλλος Σαρρής
Νίκος Χουλιαράς

Έργο: Αλέξης Ακριθάκης