Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Χορού ένα χορογραφικό εργαστήριο – πρόταση προς την ευρύτερη διαπολιτισμική κοινότητα της Αθήνας.

Με τίτλο “Χορεύοντας με τους άλλους“, το φετινό εργαστήριο 9 πρόβες + 1 παράσταση στο ΙΜΚ – Community Dance, Τρίτος Κύκλος, με δωρεάν συμμετοχή,  είχε ως βασικό στόχο την ανάδειξη της κοινωνικής και ψυχικής σύνδεσης με την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη, ατόμων από διαφορετικές εθνότητες που ζουν στην Ελλάδα.

Το Εργαστήριο ολοκληρώνεται με την παράσταση “one way ticket“, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:00μ. στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, με τη συμμετοχή όλων, ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη την κράτηση θέσεων.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και οι χορογράφοι του Συνδέσμου Χορού προσκάλεσαν άτομα όλων των εθνικοτήτων και ηλικιών που ζουν στην Ελλάδα, να πάρουν μέρος στη δημιουργία μιας παράστασης μέσα από τη διαδικασία του εργαστηρίου. Να γνωρίσουν την κίνηση και το σύγχρονο χορό,  αλλά πάνω από όλα μέσα από αυτή την καλλιτεχνική δράση  να συμμετέχουν σε έναν ιδιότυπο διάλογο για την ταυτότητα και την κοινωνική συνείδηση, ξεπερνώντας τις όποιες εθνικές και γλωσσικές διαφορές.

Κατά τη διάρκεια και του φετινού 3ου εργαστηρίου οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 6 ομάδες, τις οποίες ανέλαβαν να χορογραφήσουν αντιστοίχως οι 6 χορογράφοι: Κατερίνα Σκιαδά – Ομάδα  Lemurius, Ίρις Κάραγιαν – Ομάδα  Ζήτα, Μαρία Κολιοπούλου – Ομάδα Πρόσχημα, Τζένη Αργυρίου – Ομάδα Amorphy, Μαριέλα Νέστορα –  Ομάδα YELP Danceco και Σταυρούλα Σιάμου.  Κατά τη διάρκεια των προβών η κάθε ομάδα συνέθεσε μία χορογραφία ακολουθώντας τις οδηγίες του κάθε χορογράφου και στην τελευταία πρόβα όλοι οι συμμετέχοντες και οι χορογράφοι συναντιούνται επί σκηνής με σκοπό να ενώσουν τις χορογραφίες που δημιούργησαν και να προετοιμάσουν την ανοικτή παράσταση του Σαββάτου 13 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:00μ.

Στην παράσταση: one way ticket θα πάρουν μέρος τα 129 άτομα που συμμετείχαν στο 3ο Εργαστήριο τα οποία προέρχονται από 9 χώρες και είναι ηλικίας από 7 έως 80 ετών.

Το Εργαστήρι και η παράσταση πραγματοποιούνται με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης –  Εθνική Υπηρεσία και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση».