Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 12.00, η γκαλερί Nitra εγκαινιάζει την έκθεση Other Abstractions [ Olly Fathers (UK) – Anabel Leiner (DE) – David Wightman (UK) – Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος (GR) – Βαγγέλης Θεοδωρίδης (GR)].

Η έκθεση Other Abstractions παρουσιάζει πέντε καλλιτέχνες που μέσα από τη δουλειά είναι εμφανής μία σύγχρονη προσέγγιση στην αφαίρεση.

Για τους καλλιτέχνες η αφαίρεση δεν αποτελεί αυτοσκοπό, οι επιρροές της αναπαράστασης είναι συχνά φανερή, αλλά αποτέλεσμα μίας διαδικασίας πειραματισμού με νέα μέσα.

Μέσα από την έκθεση αναδεικνύεται ο καταλυτικός ρόλος που έχουν η υλικότητα του μέσου και η τεχνική στη σύγχρονη αναζήτηση της αφαίρεσης. Ο καμβάς, το ξύλο, το γυαλί, οι νέες τεχνολογίες, η φωτογραφία, η ζωγραφική, η γλυπτική συμβάλλουν στην ανάπτυξη μίας νέας γλώσσας αφαίρεσης που δείχνει το δρόμο στην εξελικτική πορεία της σύγχρονης τέχνης. Όπως οφείλει να κάνει κάθε έκθεση που χαιρετίζει το νέο έτος.

Η Nitra Gallery συμμετέχει με την έκθεση Other Abstractions στο Gallery Weekend που διοργανώνει η Art Athina το Σαββατοκύριακο 13-14 Δεκεμβρίου 2014 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Καλή χρονιά!