Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Like: Ομαδική έκθεση σε επιμέλεια Άγγελου Σκούρτη στην αίθουσα τέχνης εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου

Like: Ομαδική έκθεση σε επιμέλεια Άγγελου Σκούρτη στην αίθουσα τέχνης εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου

Η αίθουσα τέχνης εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 την έκθεση  «Like» που επιμελείται ο  εικαστικός Άγγελος Σκούρτης . Γι’ αυτή την έκθεση, Ο Σκούρτης προσκάλεσε καλλιτέχνες διαφορετικών εκφραστικών τάσεων, από την γενιά του ’70 μέχρι σήμερα. Τους παλιότερους διότι κράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής τους πορείας σε υψηλό επίπεδο ό,τι παρήγαν και παράγουν και τους νεώτερους διότι πιστεύει, κρίνοντας  από το έργο που έχουν κάμει μέχρι τώρα, ότι  η πορεία που θα διανύσουν θα τον δικαιώσει.

 

Ο Σκούρτης γι’ αυτή την έκθεση ζήτησε από τους συμμετέχοντες να διαλέξουν οι ίδιοι και όχι αυτός από ένα τους έργο που τους εκπροσωπεί και εκφράζει περισσότερο. Γι’ αυτή την ιδέα ο ίδιος λέει: «Δεν λειτούργησα σαν θεωρητικός ή ιστορικός τέχνης. Δεν ταξινομώ ούτε επισημαίνω το καλλιτεχνικό έργο. Αυτό είναι δουλειά των θεωρητικών τέχνης τους οποίους σέβομαι. Λειτούργησα σαν άνθρωπος του σιναφιού, προσκάλεσα καλλιτέχνες και αυτοί επέλεξαν το έργο που θα εκθέσουν και αυτό γιατί πιστεύω ότι το - Εκθέτω -  εμπεριέχει τις έννοιες της - Ευθύνης -  και της -  Απόλυτης Ελευθερίας- που πρέπει να έχει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.»

 

Η έκθεση «Like» θα προβάλλεται συγχρόνως από το Facebook (https://www.facebook.com/pages/Like-Group-exhibition-at-ekfrasi-yianna-grammatopoulou/780613318678020) ώστε οι επισκέπτες τους να μπορούν να δουν, να επισημάνουν, να γράψουν την άποψή τους, να επικοινωνήσουν με τους ίδιους τους καλλιτέχνες, να προωθήσουν τις εικόνες των έργων σε φίλους -εικονικούς- ή μη και τέλος να κτυπήσουν Like, αυτή την καινούρια μορφή του μ’ Αρέσει.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν: Άσπα Στασινοπούλου , Στέλλα Καβαλλιεράτου, Διοχάντη, Ελένη Μυλώνα, Κυριάκος Μορταράκος , Ευγενία Αποστόλου , Δημήτρης Ντοκατζής, Κορνήλιος Γραμμένος , Μαρία Παπαδημητρίου , Τάσος Μισούρας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος , Άρτεμις Ποταμιάνου, Αγγελική Σβορώνου, Μαίρη Ζυγούδη, Μπάμπης Παπαγιάννης, Γιώργος Θεοδωρίδης. Στην έκθεση συμμετέχει η ομάδα Νομαδική Αρχιτεκτονική και η Χαρίκλεια Χάρη με μουσική επέμβαση του Αριστοτέλη Γιαννακούρου και ο Άγγελος Σκούρτης.

 

Η έκθεση -Like- είναι η πρώτη μιας σειράς εκθέσεων που θα πραγματοποιήσει ο Σκούρτης στο μέλλον.

Σχετικές ειδήσεις
Η γενιά του ΄80: ομαδική έκθεση από Τα Νέα της Τέχνης στην εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
11.10.2016 11:31
Η εικαστική εφημερίδα «Τα Νέα της Τέχνης» διοργανώνει στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου, για πέμπτη συνεχή χρονιά ομαδική έκθεση με τίτλο «Η γενιά του ΄80» με σκοπό την οικονομική στήριξη της εφημερίδας.
Imago Ignota: Ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
27.07.2016 16:26
Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση «Imago Ignota».
Καλημέρα κύριε Proust: έκθεση του Άγγελου Σκούρτη στην αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου
21.04.2016 14:33
Η αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 την ατομική έκθεση του Άγγελου Σκούρτη με τίτλο «Καλημέρα κύριε Proust».
Επένθεση Μνήμης: έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
24.03.2016 10:04
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου την ατομική έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα με τίτλο «Επένθεση Μνήμης» σε επιμέλεια της Λήδας Καζαντζάκη.
Τοπίο: Η κυριαρχία του προσωρινού;: έκθεση του Θανάση Μακρή στην εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
25.02.2016 16:40
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Μαρτίου, ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή.