Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Νέος πρόεδρος στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Νέος πρόεδρος στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ο Γιώργος Παπαναστασίου, αρχιτέκτονας – μηχανικός στο επάγγελμα θα είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, έπειτα από απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα.


Ο υπουργός έδωσε τη θέση του αντιπροέδρου στον αναπληρωτή καθηγητή της ΑΣΚΤ, Άγγελο Αντωνόπουλο.


Η πλήρης σύνθεση του ΔΣ του ΕΜΣΤ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, στις 28/11, είναι η ακόλουθη:

Γεώργιος Παπαναστασίου, αρχιτέκτονας − μηχανικός, Πρόεδρος.
Άγγελος Αντωνόπουλος του Γεωργίου , αναπληρωτής καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ, Αντιπρόεδρος.

Μέλη
Ιωάννης Κυνηγόπουλος, οικονομολόγος
Γεώργιος Ξηρουχάκης, δικηγόρος
Όλγα Μεντζαφού − Πολύζου, ιστορικός τέχνης
Βικτωρία Ευθυμιάδου, δικηγόρος
Ευθυμία − 'Αννα Στρούζα, ιστορικός τέχνης
Άνθεια Κώτση, επιμελήτρια πολιτιστικών Ιδρυμάτων, ιστορικός τέχνης
Μιχάλης Παπαδάκης, γλύπτης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

Σχετικές ειδήσεις
Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα: Οι παράλληλες δράσεις της έκθεσης
18.01.2017 10:43
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) εγκαινίασε στις 31 Οκτωβρίου 2016 τον χώρο των Περιοδικών του εκθέσεων και το Πρόγραμμα Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο, με την έκθεση Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα- Αμβέρσα, μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA), επανεκκινώντας την περιοδική εκθεσιακή δραστηριότητα του, που είχε διακοπεί το 2015 λόγω των ενεργειών για την μεταστέγαση και λειτουργία στην έδρα του.
Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα: έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης
28.11.2016 17:09
Σημαντικές πτυχές της νεώτερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια του τόπου και τη σημασία του ως πεδίου αισθητικής, καλλιτεχνικής και ευρύτερα πολιτισμικής αναζήτησης, θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του αφιερωματικού «Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016».
Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. H περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Κρήτη
22.11.2016 11:36
To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο “Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. Η περφόρμανς στις Συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης”.
Το νέο πρόγραμμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
29.09.2016 17:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιήσε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της περιόδου 2016 - 2017, αλλά και τον απολογισμό της προηγούμενης σεζόν 2015 - 2016, υπό τη νέα του Διεύθυνση. Μια χρονιά που πέρασε όπου έγινε σημαντικό έργο για το μουσείο και μία χρονιά που έρχεται με νέο πρόγραμμα, αλλά και νέο όραμα και αισιοδοξία.
Οι πρώτες εκδηλώσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πριν τα επίσημα εγκαίνια
28.04.2016 16:45
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) μετά και την έγκριση των μελετών του από το Συμβούλιο Μουσείων και αναμένοντας την ολοκλήρωση των υπολοίπων διοικητικών διαδικασιών που θα του επιτρέψουν να ανοίξει, σχεδιάζει από το 2016 ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις και εκθέσεις πριν από τα επίσημα εγκαίνιά του.