Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Enlightened: Ομαδική έκθεση στο Riche showroom d’ Art

Enlightened: Ομαδική έκθεση στο Riche showroom d’ Art

Η Riche showroom D’ART, η οποία έχει διαγράψει μακρόχρονη πορεία στο χώρο του design, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική  αλληλεπίδραση μεταξύ του σύγχρονου design και της τέχνης, εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο «Enlightened», την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 στις 8.30 μ.μ. Στην έκθεση, που πραγματοποιείται με την επιμέλεια του Μάρκου Βουζουνεράκη, δημιουργού του Icon,  παρουσιάζονται τα σημαντικότερα αντικείμενα αισθητικής μεγάλων διεθνών εικαστικών, designers και σχεδιαστών του 20ου αιώνα σε  διαλογική και διαδραστική συνύπαρξη  με έργα διακεκριμένων  Ελλήνων εικαστικών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 5% των εσόδων από την πώληση κάθε έργου θα διατεθεί στο Σύλλογο Φροντίδα που δραστηριοποιείται στην πρόληψη, ενημέρωση και συμπαράσταση ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν  συγκεκριμένα οι εικαστικοί: Άγγελος Αντωνόπουλος, Παρασκευή Γαρδέλη, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Γρηγόρης Λαγός, Νίκος Λαγός, Χάρης Λάμπερτ, Δημήτρης Μυταράς, Στέλλα Μπακατσή, Ανδρέας Νικολάου , Δημήτρης Φωτίου, Ερατώ Χατζησάββα,  Αχιλλέας Χρηστίδης, Bootz, Pavlos, Vassiliki. 

 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εφαρμογή “Icon” του Μάρκου Βουζουνεράκη, δημιουργικό παράγωγο  της αρμονικής συνύπαρξης του εικαστικού έργου, του design  και του φωτός.

 

Ο Warhol με την χρήση της μηχανής μεταξοτυπικών αναπαραγωγών διερεύνησε την επίδραση της μαζικής παραγωγής στην εικαστική κουλτούρα ενώ ο Duchamp απογύμνωσε το βιομηχανικό αντικείμενο από το χρηστικό του ρόλο και το παρουσίασε ως έργο τέχνης, αναγνωρίζοντας τις γλυπτικές και πλαστικές αξίες, πολλών αντικειμένων καθημερινής χρήσης.

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
Η περίπτωση Καποδίστρια: oμαδική εικαστική έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
06.10.2016 12:16
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η ομαδική εικαστική έκθεση Η Περίπτωση Καποδίστρια σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια, όπου ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών συνομιλούν με αντικείμενα του Κυβερνήτη από τις συλλογές του Μουσείου.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Nature Morte: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
30.03.2016 14:43
Η συνύπαρξη πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον τόπο τους και το εξωτερικό και ενός ιστορικού καλλιτέχνη από τη Γερμανία, συνιστούν την πρόταση για μία έκθεση στο ζήτημα της Νεκρής Φύσης του 2016, σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού, στο Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Ευρήματα: έκθεση των Άρη Κατσιλάκη - Κωνσταντίνας Δούνια στο K&K Showroom
16.03.2016 11:27
Οι εικαστικοί Άρης Κατσιλάκης και Κωνσταντίνα Δούνια, συνεκθέτουν στο K&K Showroom παρουσιάζοντας ένα μέρος από την καινούργια τους ατομική δουλειά.