Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Greg’s House: The Old New Land: έκθεση χειροποίητων φωτιστικών και επίπλων στο Dudu Loft

Greg’s House: The Old New Land: έκθεση χειροποίητων φωτιστικών και επίπλων στο Dudu Loft

O Greg, ένας αινιγματικός συλλέκτης, επιστρέφει μετά από χρόνια στην πάτρια γη, το Μεταξουργείο, με μία έκθεση χειροποίητων φωτιστικών και επίπλων στο Dudu Loft.


Μία μικρή ανάμνηση, ένα αντικείμενο που συναντά σ' ένα παζάρι του κόσμου, τον συνδέει ξανα με τον τόπο των παππούδων του. Εκεί, «κατασκευάζει» το σπίτι του.


Τη δική του «παλαιά-νέα χώρα» από μοναδικά, συλλεκτικά αντικείμενα. Ιδιόρρυθμα φωτιστικά, έπιπλα και εικόνες σκηνογραφούν τη ζωή του και μας αφηγούνται κοσμοπολίτικες ιστορίες.”


Μια διαφορετική έκθεση που προβάλλει την τέχνη του χειροποίητου ανοίγει για το κοινό στις 28 Νοεμβρίου στο DUDU Loft στο Μεταξουργείο.


Industrial φωτιστικά κατασκευασμένα από φανάρια βέσπας και τυπογραφικά καλούπια, προβολείς του Hollywood της δεκαετίας του ’20, συνθέτουν μαζί με έπιπλα της Ρόζης Βαράγκη, το «σύμπαν του σπιτιού» του Greg.


To Dudu loft είναι ένας καινούργιος, καλλιτεχνικός χώρος με ιστορία στο κέντρο της Αθήνας. Ένα φημισμένο μουσικό στούντιο της δεκαετίας του '80 με ροκ αισθητική και vintage αντικείμενα τα οποία συνθέτουν έναν οικείο και αυθεντικό χώρο που διατίθεται για events.

Ο 4ος όροφος της οδού Κολωνού, φιλοξενεί τη συνύπαρξη δυο δημιουργών , του Παναγιώτη Καλαμαρά, ιδιοκτήτη του Dudu Loft και της Ρόζης Βαράγκη (Rozi Varagi Workshop) καθώς και την έκθεση “Greg’s House: The Old New Land” σ’ ένα ξεχωριστό χώρο.


Η Ρόζη Βαράγκη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Parsons School of Design. Από το 1988 έως το 2000 εργάσθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση και συνέχισε με το προσωπικό της γραφείο Μελετών & Ειδικών Κατασκευών. Από το 2010 βρίσκεται στο Μεταξουργείο οπού διατηρεί παραδοσιακό εργαστήριο χειροποίητης κατασκευής και επισκευής επίπλων.

www.rozivaragis.com

Σχετικές ειδήσεις
Θερινό Ηλιοστάσιο: Έκθεση της Ειρήνης Ηλιοπούλου στο Ianos ArtShop στο Golden Hall
27.07.2016 15:01
Η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ παρουσιάζει από 1 Αυγούστου 2016 στο IANOS ARTSHOP στο Golden Hall τη σειρά χειροποίητων κεραμικών της καταξιωμένης Ελληνίδας εικαστικού Ειρήνης Ηλιοπούλου με τίτλο «ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ».
Τόποι στη Μνήμη ΙI/ Land in Memory II: έκθεση στον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε
16.06.2016 10:47
Συνεχίζοντας το δεύτερο μέρος των εκθέσεων που αναφέρονται στον τόπο και τη μνήμη, ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε εγκαινιάζει την Τρίτη 21 Ιουνίου ώρα 8.00 την έκθεση «Τόποι στη Μνήμη ΙΙ / Land in Memory IΙ» με τους εικαστικούς Σωτήρη Σόρογκα και Γιάννη Καστρίτση.
Nomads’ Land: Ομαδική Εικαστική Έκθεση στην Fo Kia Nou 24/7
27.05.2016 14:32
Η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο Nomads’ Land θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στην Fo Kia Nou 24/7.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
The House of Sleep: έκθεση των Katayoun Karami και Neda Razavipour στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
25.01.2016 12:46
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό εγκαινιάζει τον Ιανουάριο μία σειρά συνεργασιών με σύγχρονους εικαστικούς από όλο τον κόσμο ξεκινώντας με την έκθεση των Katayoun Karami και Neda Razavipour από την Τεχεράνη με τον τίτλο The House of Sleep. Οι δύο καλλιτέχνιδες ζουν και εργάζονται στο Ιράν.