Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Αλίκη Καγιαλόγλου στο Ηρώδειο

Η Αλίκη Καγιαλόγλου στο Ηρώδειο
Σήμερα 3 Οκτωβρίου 2008 ,το Ηρώδειο υποδέχεται την Αλίκη Καγιαλόγλου σε μια γιορτή, σε μια διαδρομή σε Σμύρνη  Τραπεζούντα και Κωνσταντινούπολη μέσα από τα δικά της βιώματα και τους μύθους που συνάντησε στη μουσική…

 Η Αλίκη Καγιαλόγλου είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτεχνών που έχουν μια συνεπή αλλά καθόλου μονοσήμαντη διαδρομή στο τραγούδι. Την επέλεξαν ο Μάνος Χατζιδάκις αλλά και ο Μίκης Θεοδωράκης για να ερμηνεύσει πρωτότυπα έργα τους, και η ίδια συνέχισε την καριέρα της πιστή στο ήθος και στο πνεύμα τους. Το ταξίδι της μετράει ήδη τριάντα χρόνια, και οι επιλογές της, πολύ πριν το λεγόμενο «έθνικ» γίνει μόδα, έφεραν το κοινό της Ελλάδας σε επαφή με τραγούδια από όλον τον κόσμο (ισπανικά, σεφαραδίτικα, αργεντίνικα, fados). Η φωνή της έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη, αλλά και πέρα από τον Ατλαντικό, στην Αμερική, το Μεξικό και αλλού.


Στο Ηρώδειο θα μας αφηγηθεί ένα δικό της παραμύθι με τίτλο Οι μύθοι μιας Αλίκης. Με  μουσική από Μ. Χατζιδάκη, Μ. Θεοδωράκη, Α. Piazzolla αλλά και ποίηση Γ. Ρίτσου, Μ. Αναγνωστάκη, F. Pessoa, F. G. Lorca, H. Ferrer,  και αγαπημένες στιγμές του διεθνούς και του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από πανέμορφα και πολύ αγαπημένα τραγούδια.


Τέλος, θα μας ανοίξει ένα παράθυρο στο μέλλον, στο σύγχρονο τρόπο κλασικής ερμηνείας, συστήνοντάς μας την κόρη της, τη σοπράνο Ελένη – Λυδία Σταμέλλου, αλλά και στη σύγχρονη γραφή μέσα από τα τραγούδια και την παρουσία της Δανάης Παναγιωτοπούλου.


Μαζί της θα είναι μια ομάδα διακεκριμένων ελλήνων σολίστ Παντελής Δεσποτίδης, Χρήστος Ζερμπίνος, Μάριος Καζάς, Χρήστος Κωνσταντίνου, Νίκος Μανιταράς, Φρίξος Μόρτζος, Μιχάλης Σουρβίνος.

Σχετικές ειδήσεις
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τους Βλαντιμίρ και Ντιμίτρι Ασκενάζυ στο Ηρώδειο
29.07.2016 14:16
Για την τρίτη και τελευταία φετινή της εμφάνιση στο Ηρώδειο, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016, στις 21.00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται ένα πρωταγωνιστικό «ντουέτο» με το ίδιο διάσημο επίθετο: Ασκενάζυ.
Ενθουσιώδη χειροκροτήματα για την πρεμιέρα της Κάρμεν στο κατάμεστο Ηρώδειο
25.07.2016 15:37
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της Κάρμεν του Μπιζέ, -της τελευταίας παραγωγής της ΕΛΣ για την καλλιτεχνική περίοδο 2015/16-, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, στο κατάμεστο Ηρώδειο, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ.
Λάκης Παπαδόπουλος: Ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο
15.07.2016 09:52
Σε ένα κατάμεστο – sold out - Ηρώδειο, τη Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, έγινε η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στα παραπάνω από 35 χρόνια πορείας του Λάκη Παπαδόπουλου στην ελληνική μουσική σκηνή.
Βιεννέζικα βαλς με την Ορχήστρα του Γιόχαν Στράους στο Ηρώδειο
14.07.2016 15:52
Η «Wiener Johann Strauss-Capelle» έρχεται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Ηρώδειο το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, με τους διάσημους μουσικούς, σπουδαίους Βιεννέζους χορευτές και τη σοπράνο Alexandra Reinprecht.
Θριαμβευτική έναρξη για την Αΐντα από την ΕΛΣ στο Ηρώδειο
13.06.2016 13:23
Στο κατάμεστο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, η πρεμιέρα της πρώτης καλοκαιρινής παραγωγής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της μεγαλειώδους τετράπρακτης όπερας του Τζουζέππε Βέρντι, Αΐντα, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Ενρίκο Καστιλιόνε.