Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Insanity: Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου στον Μπαμπά

Insanity: Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου στον Μπαμπά

Σε ένα καθιερωμένο και αγαπημένο πλέον στέκι στο Κουκάκι, στο ‘Καφέ-μπάρα Ο Μπαμπάς’, πρόκειται να παρουσιαστεί από τις 29 Νοεμβρίου ως και τις 21 Δεκεμβρίου 2014, η νέα προσωπική έκθεση του ζωγράφου Γιώργου Παπαδημητρίου με τίτλο Insanity.

 

Ο κύκλος έργων ‘INSANITY’ είναι ουσιαστικά ένα project σε εξέλιξη, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα παρουσιαστεί στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Ο τελικός αριθμός έργων που θα το απαρτίζουν υπολογίζεται σε περισσότερα από 30.

 

Σε αυτή την τέταρτη κατά σειρά προσωπική έκθεση ζωγραφικής, ο Γιώργος Παπαδημητρίου μας παρουσιάζει τα πρώτα δείγματα του συγκεκριμένου κύκλου έργων, όπου αποτυπώνονται καταστάσεις διαχρονικές αλλά και φαινόμενα των καιρών: τα παιδιά του πολέμου, αθώες ψυχές που αποδεκατίζονται ανά εκατοντάδες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ως τίμημα για τα συμφέροντα των «ώριμων» ενηλίκων. Την απομόνωση και τη μοναξιά που νοιώθει κάποιος, ακόμη κι αν βρίσκεται σε μια πόλη εκατομμυρίων κατοίκων. Εκείνον που, εθισμένος στο αλκοόλ, παλεύει επί ματαίω με τους δαίμονες του. Το ‘σταυρό’ που κουβαλάει ο καθένας μας στη ζωή του, οδηγώντας τους πιο αδύναμους στην απόγνωση. Τα αλλοπρόσαλλα, Καφκικής δομής όνειρα, που μας κρατούν ξάγρυπνους τις νύχτες. Την εκμετάλλευση μικρών κοριτσιών στο Νεπάλ, ως υποτιθέμενες μετενσαρκώσεις της θεάς Κάλι. Σχέσεις που έχουν ουσιαστικά τελειώσει αλλά οι δυο πλευρές τρέμουν στην ιδέα του αποχωρισμού και παραμένουν μαζί μόνο και μόνο λόγω ανάγκης ή από συνήθεια ή υπό την απειλή της μοναξιάς.

 

Με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Εικαστικών Σπουδών ARTe.

Σχετικές ειδήσεις
Νέα Ξεκινήματα: Μεταξύ Χειρονομίας και Γεωμετρίας: έκθεση από τη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου
13.10.2016 14:49
Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την έκθεση Νέα Ξεκινήματα: Μεταξύ Χειρονομίας και Γεωμετρίας. Πρόκειται για μια έκθεση δεκαεννιά καλλιτεχνών που ήρθαν στο προσκήνιο τα χρόνια μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Αδρεναλίνη: έκθεση ζωγραφικής της Ιουλίας Μανούση στην Myro Gallery
06.04.2016 15:17
Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 20.00 η Myro Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιουλίας Μανούση στον χώρο Myro Project Room, για την παρουσίαση της σειράς έργων της “Αδρεναλίνη”. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.
Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία: έκθεση του Ahmet Yeşil στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα
01.02.2016 14:33

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών – Πειραιώς διοργανώνουν την έκθεση ζωγραφικής «Ημερολόγια χωρίς ημερομηνία» του κορυφαίου Τούρκου ζωγράφου Ahmet Yeşil, που θα παρουσιαστεί από 5 έως 15 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Η κρυμμένη εικόνα: έκθεση του Γιώργου Ρόρρη στη Φωκίωνος Νέγρη 16
20.01.2016 15:44
Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ. εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο «Φωκίωνος Νέγρη 16», έκθεση ζωγραφικής με τα έργα του Γιώργου Ρόρρη που ανήκουν στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.