Σε ένα καθιερωμένο και αγαπημένο πλέον στέκι στο Κουκάκι, στο ‘Καφέ-μπάρα Ο Μπαμπάς’, πρόκειται να παρουσιαστεί από τις 29 Νοεμβρίου ως και τις 21 Δεκεμβρίου 2014, η νέα προσωπική έκθεση του ζωγράφου Γιώργου Παπαδημητρίου με τίτλο Insanity.

Ο κύκλος έργων ‘INSANITY’ είναι ουσιαστικά ένα project σε εξέλιξη, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα παρουσιαστεί στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Ο τελικός αριθμός έργων που θα το απαρτίζουν υπολογίζεται σε περισσότερα από 30.

Σε αυτή την τέταρτη κατά σειρά προσωπική έκθεση ζωγραφικής, ο Γιώργος Παπαδημητρίου μας παρουσιάζει τα πρώτα δείγματα του συγκεκριμένου κύκλου έργων, όπου αποτυπώνονται καταστάσεις διαχρονικές αλλά και φαινόμενα των καιρών: τα παιδιά του πολέμου, αθώες ψυχές που αποδεκατίζονται ανά εκατοντάδες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ως τίμημα για τα συμφέροντα των «ώριμων» ενηλίκων. Την απομόνωση και τη μοναξιά που νοιώθει κάποιος, ακόμη κι αν βρίσκεται σε μια πόλη εκατομμυρίων κατοίκων. Εκείνον που, εθισμένος στο αλκοόλ, παλεύει επί ματαίω με τους δαίμονες του. Το ‘σταυρό’ που κουβαλάει ο καθένας μας στη ζωή του, οδηγώντας τους πιο αδύναμους στην απόγνωση. Τα αλλοπρόσαλλα, Καφκικής δομής όνειρα, που μας κρατούν ξάγρυπνους τις νύχτες. Την εκμετάλλευση μικρών κοριτσιών στο Νεπάλ, ως υποτιθέμενες μετενσαρκώσεις της θεάς Κάλι. Σχέσεις που έχουν ουσιαστικά τελειώσει αλλά οι δυο πλευρές τρέμουν στην ιδέα του αποχωρισμού και παραμένουν μαζί μόνο και μόνο λόγω ανάγκης ή από συνήθεια ή υπό την απειλή της μοναξιάς.

Με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Εικαστικών Σπουδών ARTe.