Το Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβάλει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 την ταινία Twin Sisters της Mona Friis Bertheussen.

Το 2003, δύο δίδυμα κοριτσάκια βρέθηκαν μέσα σε ένα χαρτόκουτο, στην επαρχία της Κίνας. Από το ορφανοτροφείο δόθηκαν για υιοθεσία χωριστά, σε δύο διαφορετικές οικογένειες. Το ένα πήγε σε ένα μικρό χωριό της Νορβηγίας, ενώ το άλλο στην Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Το ένα μεγάλωσε με τους Νορβηγούς γονείς του σε αγρόκτημα, δίπλα στην θάλασσα σε ένα ψαροχώρι σε ένα Νορβηγικό φιόρδ και το άλλο με τους δύο Αμερικανούς γονείς του σε ένα προάστιο σε μονοκατοικία με γκαζόν στο Σακραμέντο! Από μία εκπληκτική σύμπτωση η αλήθεια αποκαλύφθηκε, και τα δύο κοριτσάκια συναντιούνται για σε ηλικία 8 χρονών.

 
Η ταινία αφηγείται την εκπληκτική ιστορία των δίδυμων κοριτσιών μέχρι τη στιγμή που συναντιούνται για πρώτη φορά στη Νορβηγία. Ενώ όλα φαίνεται να τις χωρίζουν, από τον τρόπο και τον τόπο που έχουν μεγαλώσει μέχρι την γλώσσα μια και καμιά δεν μιλάει την γλώσσα της άλλης, ο φακός καταγράφει τις αναπάντεχες ομοιότητές τους και τον δεσμό που ενώνει τα δίδυμα.  

Η ταινία βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Amsterdam (IDFA) και του Goteborg IFF το 2013, επίσης έλαβε τα Βραβεία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Monte Carlo International Television Festival και στο Norwegian Documentary Film Festival.

Με την υποστήριξη του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Πρεσβείας της Νορβηγίας και σε συνεργασία με το mytwins.gr

Η ταινία θα προβληθεί και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 16.00 στον Κινηματογράφο Δαναός.

Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υποτίτλους.

Παραγωγή- Σκηνοθεσία: Mona Friis Bertheussen |53’ |2013 |Νορβηγία