Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Twin Sisters, της Mona Friis Bertheussen: προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Twin Sisters, της Mona Friis Bertheussen: προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Το Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβάλει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 την ταινία Twin Sisters της Mona Friis Bertheussen.


Το 2003, δύο δίδυμα κοριτσάκια βρέθηκαν μέσα σε ένα χαρτόκουτο, στην επαρχία της Κίνας. Από το ορφανοτροφείο δόθηκαν για υιοθεσία χωριστά, σε δύο διαφορετικές οικογένειες. Το ένα πήγε σε ένα μικρό χωριό της Νορβηγίας, ενώ το άλλο στην Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Το ένα μεγάλωσε με τους Νορβηγούς γονείς του σε αγρόκτημα, δίπλα στην θάλασσα σε ένα ψαροχώρι σε ένα Νορβηγικό φιόρδ και το άλλο με τους δύο Αμερικανούς γονείς του σε ένα προάστιο σε μονοκατοικία με γκαζόν στο Σακραμέντο! Από μία εκπληκτική σύμπτωση η αλήθεια αποκαλύφθηκε, και τα δύο κοριτσάκια συναντιούνται για σε ηλικία 8 χρονών.

 
Η ταινία αφηγείται την εκπληκτική ιστορία των δίδυμων κοριτσιών μέχρι τη στιγμή που συναντιούνται για πρώτη φορά στη Νορβηγία. Ενώ όλα φαίνεται να τις χωρίζουν, από τον τρόπο και τον τόπο που έχουν μεγαλώσει μέχρι την γλώσσα μια και καμιά δεν μιλάει την γλώσσα της άλλης, ο φακός καταγράφει τις αναπάντεχες ομοιότητές τους και τον δεσμό που ενώνει τα δίδυμα.  


Η ταινία βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Amsterdam (IDFA) και του Goteborg IFF το 2013, επίσης έλαβε τα Βραβεία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Monte Carlo International Television Festival και στο Norwegian Documentary Film Festival.


Με την υποστήριξη του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Πρεσβείας της Νορβηγίας και σε συνεργασία με το mytwins.gr


Η ταινία θα προβληθεί και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 16.00 στον Κινηματογράφο Δαναός.

Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υποτίτλους.


Παραγωγή- Σκηνοθεσία: Mona Friis Bertheussen |53’ |2013 |Νορβηγία

Σχετικές ειδήσεις
Το ντοκιμαντέρ «At Home in the World» από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
16.09.2016 14:04
Η καινούργια σεζόν του CineDoc 2016-17 ξεκινά με μια ειδική προβολή του βραβευμένου δανέζικου ντοκιμαντέρ At Home in the World, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το ντοκιμαντέρ How I Came to Hate Math από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
01.02.2016 15:31
Το How I Came to Hate Math (Comment j'ai détesté les maths) του Olivier Peyon προβάλλεται την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 στα πλαίσια του CineDoc, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το ντοκιμαντέρ First Position από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
19.01.2016 10:56
Το CineDoc προβάλλει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 το έργο της Bess Kargman με τίτλο First Position, που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το μπαλέτο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Cartoonists- Foot Soldiers of Democracy: προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο
11.01.2016 17:08
Ένα χρόνο μετά την αιματηρή επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, το CineDoc προβάλλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Cartoonists - Foot Soldiers of Democracy (Caricaturistes – Fantassins de la Démocratie), σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το ντοκιμαντέρ Cartoonists – Foot Soldiers of Democracy από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
04.01.2016 12:57
Έναν χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, το CineDoc προβάλλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Cartoonists - Foot Soldiers of Democracy (Caricaturistes – Fantassins de La Démocratie) την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.