Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

1η Συνάντηση Πεζογράφων στην Πάτρα

1η Συνάντηση Πεζογράφων στην Πάτρα
Την 1η Συνάντηση Πεζογράφων διοργανώνουν , ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πάτρας, το περιοδικό Διαβάζω και το λογοτεχνικό ηλεκτρονικό περιοδικό Διαπολιτισμός. Στην συνάντηση  θα λάβουν χώρα ομιλίες , παρουσιάσεις συγγραφέων, στρογγυλά τραπέζια και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις.

Φιλοδοξία της οργανωτικής επιτροπής είναι με τη συνάντηση αυτή να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον κόσμο που βλέπει τον πολιτισμό ως προσφορά και κοινωνικό αγαθό και όχι ως ένα προϊόν εκμετάλλευσης. Παράλληλα, επιθυμεί και επιδιώκει, μέσα από τη συνάντηση αυτή, να γνωρίσει η Πάτρα κορυφαία ονόματα της ελληνικής πεζογραφίας, αλλά και να καθιερώσει έναν καινούργιο θεσμό, ο οποίος χρόνο με το χρόνο θα αναπτύσσεται και θα εκσυγχρονίζεται.

Στην 1η Συνάντηση Πεζογράφων 2008 θα τιμηθεί για την προσφορά της στην ελληνική λογοτεχνία η συγγραφέας Μάρω Δούκα, την οποία θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης. Η Μάρω Δούκα θα συζητήσει με το κοινό και θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

Οι συγγραφείς που συμμετέχουν επιλέγονται από τις μικρές λίστες υποψηφίων των βραβείων του περιοδικού Διαβάζω. Επίσης, θα συμμετέχουν και άλλοι πεζογράφοι, τους οποίους θα εγκρίνει η Οργανωτική Επιτροπή. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συγγραφείς που θα λάβουν μέρος και θα παρουσιαστεί το έργο τους στη συνάντηση θα πρέπει να έχουν εκδώσει βιβλίο τη χρόνια που προηγείται της συνάντησης.


Τα βιβλία των τιμώμενων συγγραφέων θα διατίθενται από το βιβλιοπωλείο Discovery Παπασωτηρίου, το οποίο θα έχει και την αποκλειστικότητα της πώλησης στο χώρο των εκδηλώσεων.

Σχετικές ειδήσεις
Απογευματινός λογοτεχνικός περίπατος στην Πλάκα
11.11.2016 16:47
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν Λογοτεχνικό Περίπατο στην Πλάκα στα ίχνη ποιητών και πεζογράφων που έζησαν για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα και δημιούργησαν στην καρδιά της Αθήνας,
Η Συνάντηση - Michael Connelly
10.11.2016 11:16
Από τις εκδόσεις Bell κυκλοφορεί το βιβλίο Η Συνάντηση (The Crossing) του Michael Connelly.
1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων στο Πολιτιστικό Πάρκο
11.08.2016 11:58
To Olympia Culture Festival είναι μια διοργάνωση που έχει θεσπιστεί από το Πολιτιστικό Πάρκο και αποτελείται από τρεις ενότητες, με τρίτη και τελευταία την 1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων.
Η συνάντηση Στρατή Τσίρκα - Γιώργου Σεφέρη - Γιώργος Γεωργής
15.04.2016 11:27
Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο, Η συνάντηση Στρατή Τσίρκα - Γιώργου Σεφέρη. Μια φιλία που βράδυνε του Γιώργου Γεωργή.
Κάλλια Παπαδάκη & Μαρία Ξυλούρη οι πρώτες υποψήφιες για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη
27.01.2016 11:06
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση με τους υποψήφιους για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2016 από το Περιοδικό Κλεψύδρα & το Έναστρον Βιβλιοκαφέ