Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

1η Συνάντηση Πεζογράφων στην Πάτρα

1η Συνάντηση Πεζογράφων στην Πάτρα
Την 1η Συνάντηση Πεζογράφων διοργανώνουν , ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πάτρας, το περιοδικό Διαβάζω και το λογοτεχνικό ηλεκτρονικό περιοδικό Διαπολιτισμός. Στην συνάντηση  θα λάβουν χώρα ομιλίες , παρουσιάσεις συγγραφέων, στρογγυλά τραπέζια και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις.

Φιλοδοξία της οργανωτικής επιτροπής είναι με τη συνάντηση αυτή να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον κόσμο που βλέπει τον πολιτισμό ως προσφορά και κοινωνικό αγαθό και όχι ως ένα προϊόν εκμετάλλευσης. Παράλληλα, επιθυμεί και επιδιώκει, μέσα από τη συνάντηση αυτή, να γνωρίσει η Πάτρα κορυφαία ονόματα της ελληνικής πεζογραφίας, αλλά και να καθιερώσει έναν καινούργιο θεσμό, ο οποίος χρόνο με το χρόνο θα αναπτύσσεται και θα εκσυγχρονίζεται.

Στην 1η Συνάντηση Πεζογράφων 2008 θα τιμηθεί για την προσφορά της στην ελληνική λογοτεχνία η συγγραφέας Μάρω Δούκα, την οποία θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης. Η Μάρω Δούκα θα συζητήσει με το κοινό και θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

Οι συγγραφείς που συμμετέχουν επιλέγονται από τις μικρές λίστες υποψηφίων των βραβείων του περιοδικού Διαβάζω. Επίσης, θα συμμετέχουν και άλλοι πεζογράφοι, τους οποίους θα εγκρίνει η Οργανωτική Επιτροπή. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συγγραφείς που θα λάβουν μέρος και θα παρουσιαστεί το έργο τους στη συνάντηση θα πρέπει να έχουν εκδώσει βιβλίο τη χρόνια που προηγείται της συνάντησης.


Τα βιβλία των τιμώμενων συγγραφέων θα διατίθενται από το βιβλιοπωλείο Discovery Παπασωτηρίου, το οποίο θα έχει και την αποκλειστικότητα της πώλησης στο χώρο των εκδηλώσεων.

Σχετικές ειδήσεις
 Ποποπολιποίηση: η 2η συνάντηση στο Beton 7
24.01.2017 13:53
Η 2η Συνάντηση Ποιήσεων, με τίτλο Ποποπολιποίηση, θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου στις 8μμ στο Beton7.
Με τα λόγια (γίνεται): Συνάντηση με την Γιάννα Μπούκοβα & την Όλγα Παπακώστα
13.01.2017 11:31
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις “Με τα λόγια (γίνεται)”, στην τρίτη εκδήλωση του έκτου κύκλου τους, παρουσιάζουν την συνάντηση δυο ποιητριών νεότερης γενιάς της Γιάννας Μπούκοβα και της Όλγας Παπακώστα την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Απογευματινός λογοτεχνικός περίπατος στην Πλάκα
11.11.2016 16:47
Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν Λογοτεχνικό Περίπατο στην Πλάκα στα ίχνη ποιητών και πεζογράφων που έζησαν για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα και δημιούργησαν στην καρδιά της Αθήνας,
Η Συνάντηση - Michael Connelly
10.11.2016 11:16
Από τις εκδόσεις Bell κυκλοφορεί το βιβλίο Η Συνάντηση (The Crossing) του Michael Connelly.
1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων στο Πολιτιστικό Πάρκο
11.08.2016 11:58
To Olympia Culture Festival είναι μια διοργάνωση που έχει θεσπιστεί από το Πολιτιστικό Πάρκο και αποτελείται από τρεις ενότητες, με τρίτη και τελευταία την 1η Συνάντηση Νέων Συγγραφέων.