Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Σκηνοθέτες του σήμερα με το βλέμμα στο αύριο, τριήμερο ταινιών μικρού μήκους στο Cinemarian

Σκηνοθέτες του σήμερα με το βλέμμα στο αύριο, τριήμερο ταινιών μικρού μήκους στο Cinemarian

O νέος, ανεξάρτητος χώρος προβολής ταινιών Cinemarian φιλοξενεί τριήμερο ταινιών μικρού μήκους νέων δημιουργών, με τίτλο Σκηνοθέτες του σήμερα με το βλέμμα στο αύριο, 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου 2014.

 

Θα προβληθούν κατά σειρά οι ταινίες:

 

*«Λαβύρινθος»

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαθανάσης

Έτος παραγωγής: 2014 - Διάρκεια: 12΄

Διερμηνείς: Σοφία Ρομπόλη, Αντώνης Χριστοφόρου, Γιώργος Στάθης

 

Ένα ντοκιμαντέρ για τη σχέση κωφών και μουσικής.

 

 

*«Στο κατώφλι»

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Αναστασία Κρατίδη

Έτος παραγωγής: 2013 - Διάρκεια: 19΄

Πρωταγωνιστούν: Mυρτώ Παπούλια, Oδυσσέας Γκουγκούλης, Γιάννης Τσιρόνης, Δημήτρης Δακτυλάς, Ali Sadaqat, Παρασκευάς Τζίμος, Irfan Jamshad, Iqbal Mazhar, Mahmud Fasir, Στέφανος Μπαλαμπάνης

 

H Λένα ζει με την οικογένειά της σ’ ένα απομονωμένο σπίτι της ελληνικής επαρχίας ως ένα ζωντανό σώμα προς χρήση. Τώρα φτάνει στο κατώφλι της ζωής της, όπου καλείται να αποφασίσει αν θα το περάσει μένοντας μέσα ή έξω από αυτό το καθεστώς.

 

Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας (Μυρτώ Παπούλια) στο Φεστιβάλ Δράμας 2013

 

 

*«Red Hulk»

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Ασημίνα Προέδρου

Έτος παραγωγής: 2013 - Διάρκεια: 26΄

Πρωταγωνιστούν: Φρίξος Προέδρου, Νέστορας Φανάρας, Χρήστος Κοντογεώργης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελισσαίος Βλάχος, Ντομένικα Ρέγκου, Συμεών Τσακίρης , Στέλιος Ξανθουδάκης, Μάνος Στεφανάκης , Θεοφύλακτος Αργυρού, Πάνος Ναστ

 

Ο Γιώργος μένει μόνος στην Αθήνα... Υποτίθεται σπουδάζει, αναγκάζεται να δουλεύει... Του λείπουν νόημα, αυτοπεποίθηση, ταυτότητα, αποδοχή... Γεμίζει το κενό ως «Red Hulk», όπως είναι γνωστός στο σύνδεσμο οπαδών της ομάδας του... Ώσπου η εμπλοκή του σ' ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας φέρνει μπροστά του νέα αδιέξοδα, διλήμματα και επιλογές...

 

Α΄ Βραβείο Μυθοπλασίας & Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας (Φρίξος Προέδρου) στο Φεστιβάλ Δράμας 2013

Α΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας 2013

 

 

*«Γεννήτρια»

Σκηνοθεσία: Νικολέτα Λεούση - Σενάριο: Γιώργος Τελτζίδης

Έτος παραγωγής: 2013 - Διάρκεια: 19΄

Πρωταγωνιστούν: Μανώλης Μαυροματάκης , Ιωάννα Τσιριγγούλη, Κώστας Ξυκομηνός, Μιχάλης Οικονόμου , Ρομάννα Λόμπατς, Λίλα Μπακλέση

 

Ο Σάββας είναι ένας πενηνταπεντάχρονος πατέρας που βλέπει ό,τι έχτιζε όλη του τη ζωή να γκρεμίζεται. Ο κόσμος γύρω από το μαγαζί του αλλάζει διαρκώς. Πώς έφτασε ως εδώ; Τι μπορεί να κάνει τώρα; Τη μέρα που η Αθηνά φλέγεται από διαδηλώσεις και συγκρούσεις, ο Σάββας αποφασίζει να δράσει δείχνοντας την ανάγκη του για μια νέα πιο καθαρή αρχή.

 

Τιμητική διάκριση Σεναρίου & Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ Δράμας 2013

 

***

Ο νέος, ανεξάρτητος χώρος προβολής ταινιών CINEMARIAN δημιουργήθηκε από αγάπη για την έβδομη τέχνη και τον πολιτισμό. Διαθέτει αίθουσα προβολής 50 ατόμων και φουαγιέ . Όλοι οι χώροι κλιματίζονται.

 

Πιστεύουμε ότι αίτημα της εποχής είναι η δημιουργία συνεκτικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων και η καλλιέργεια της κριτικής και αισθητικής αντίληψης.

 

Επιμένουμε ότι ο κινηματογράφος είναι πρωταρχικά μία συλλογική εμπειρία και η σκοτεινή αίθουσα τόπος συνάντησης και επικοινωνίας σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

 

Σχετικές ειδήσεις
Βραβεία Ίρις 2017: Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
19.12.2016 11:41
Ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη και απονομή των Βραβείων Ίρις 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Οι κύριοι παραγωγοί των ταινιών καλούνται να υποβάλλουν υποψηφιότητα, για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων), έως την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017.
Πρόγραμμα Ταινιών και Εκδηλώσεων του Hellas Filmbox Berlin 2017
14.12.2016 13:23
To Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017. Για το φετινό πρόγραμμα είχαμε 190 αιτήσεις και συνολικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές συμπαραγωγές.
Μπίλης, νέα προβολή στο Cinemarian
17.05.2016 11:51
Για μία μόνο προβολή, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, η δραματική ταινία μικρού μήκους Μπίλης, στην ανεξάρτητη αίθουσα για ταινίες μικρού μήκους του κινηματογράφου CINEMARIAN.
The Green Room, της Λουκίας Αλαβάνου στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
09.05.2016 10:33
Το μικρού μήκους στερεοσκοπικό 3D φιλμ “The Green Room”, της Λουκίας Αλαβάνου (παραγωγή Βέλγιο/Ελλάδα, 2015-2016), συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό (international competition) του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν (62 Internationale Kurzfilmtage Oberhausen), που πραγματοποιείται από 5 έως 10/05 2016.
Scopophilia: Κινηματογραφιστές από τη Θεσσαλονίκη ζητούν τη βοήθειά σας!
07.03.2016 13:34
Η κινηματογραφική ομάδα που δημιούργησε τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους Το Μπαλόνι, e-Social και White Collar βρίσκεται στο στάδιο προ-παραγωγής της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της με τίτλο “Scopophilia” και ζητά τη βοήθειά σας!