Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Διχάλα, Η αποτύπωση του 2: Έκθεση της Kriva στη Myrό Gallery

Διχάλα, Η αποτύπωση του 2: Έκθεση της Kriva στη Myrό Gallery

Η Myrό Gallery παρουσιάζει στον χώρο της βιτρίνας της μία εγκατάσταση της Kriva με τίτλο “Διχάλα ,Η αποτύπωση του 2”, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της, την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 στις 20.00.

 

Σημειώνει για το έργο η Γεωργία Νικολάου: “Στην ερμηνευτική φιλοσοφία ο κόσμος των αριθμών εξισώνεται με το κόσμο της λογικής. Αρχικά δύο γυναίκες, ένας παραστατικός πίνακας απευθυνόμενος στο  συναίσθημα, συμβάλει στο κόσμο των εντυπώσεων και των εμπειριών του θεατή. Η αντανάκλαση των μορφών καθώς πλησιάζει στη σύζευξη αποκτά νέους μορφολογικούς όγκους και σταδιακά το αρχικό συναίσθημα θα μετατραπεί σε ένα κομμάτι έννοιας. Η επιθυμία, η δυαδική φύση του ανθρώπου, το μήκος της απόστασης  των δύο αντίθετων πόλων, θα μετατραπεί με τη βοήθεια της διχάλας σε σύνθεση μιας φόρμας, ενός νέου εννοιολογικού μοτίβου”.

 

Η Kriva (μέσω της Γεωργίας Νικολάου)

 

Μετά το τέλος των ακαδημαϊκών μου σπουδών, με έδρα τη σχολή Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Της Τέχνης στα Ιωάννινα  περιπλανήθηκα σ ένα ταξείδι.  Σκοπός μου ήταν να αποτυπώσω τις αντιπροσωπευτικότερες στιγμές από τη ζωή  που κινείται ανάμεσα σε πολιτείες, χωριά,καταλήψεις,φιλοσοφικές σχολές,μουσεία και δημόσια σχολεία ιχνηλατώντας την ιστορία  στο ανάγλυφο της γης θεωρώντας ότι η δεδομένη συναναστροφή απαιτεί και γνώση και προσαρμογή στις συνθήκες που υπάρχουν...

 

Ασχολούμαι κυρίως με το βίντεο και τις εγκαταστάσεις, καταγράφοντας και παράλληλα  οδηγώντας το στοχασμό μου σε εικόνες που με την αλληλουχία τους, αποδίδουν τα συσσωρευμένα  ενδιαφέροντα ενός ανθρώπου που επιδιώκει την επικοινωνία με τον θεατή.Oι αφηγήσεις που προέρχονται από τις εικόνες αυτές δεν είναι άλλες από τους συνειρμούς μου, που προκύπτουν αναλύοντας διεξοδικά τις αποτυπώσεις αυτές κατά τον βαθμό που επηρεάζουν γενικότερα τη ζωή.

Σχετικές ειδήσεις
03.01.2017 16:40
H Myrό Gallery και η Greek Marble Initiative διοργανώνουν ατομική έκθεση γλυπτικής του Στράτου Πάλλα υπό τον τίτλο “Συμπλέγματα”.
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Project W: Έκθεση φωτογραφίας της Gm Touliatou στην Art 10 Gallery
06.06.2016 11:52
Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Gm Touliatou με τίτλο “Project W“, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, και ώρα 20:00-22:30.
Crossing Borders - Becoming European: Εγκατάσταση της Ελενας Εφέογλου στην Myrό Gallery
24.05.2016 14:27
Η Myrό Gallery παρουσιάζει στον χώρο της Βιτρίνας της την εγκατάσταση της Έλενας Εφέολγου με τίτλο "Crossing Borders - Becoming European", από την Πέμπτη 2 Ιουνίου έως και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.