Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

1 Δεκεμβρίου 2014 - Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Προβολή της ταινίας "Θετικές Ιστορίες"

1 Δεκεμβρίου 2014 - Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Προβολή της ταινίας

Τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS: «Ελάτε να μιλήσουμε για τον ιό HIV και το AIDS», θα προβληθεί στον Κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ η ταινία "Θετικές Ιστορίες".

 

Πρόκειται για μια πονδυλωτή ταινία, αποτελούμενη από έξι (6) μικρού μήκους ταινίες με κοινή θεματική τον ιό HIV.

 

1. «Δωμάτιο μηδέν», σκηνοθεσία Δημήτρης Παπαθανάσης.

 

2. «Το λάθος», σκηνοθεσία Χάρης Σταθόπουλος.

 

3. «Αίθουσα αναμονής», σκηνοθεσία Δημήτρης Άντζους.

 

4. «Αφού με ξέρεις», σκηνοθεσία Θανάσης Τότσικας.

 

5. «Θετικό;», σκηνοθεσία Δημήτρης Μπαβέλλας.

 

6. «SAiD», σκηνοθεσία Θανάσης Τότσικας.

 

Η ταινία απέσπασε Ειδική διάκριση για την πρωτότυπη καταγραφή ενός ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου & Πολιτισμού Πάτρας 2011.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με

 

· τον παραγωγό της ταινίας Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη,

 

· τον διευθυντή του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», Γιάννο Λιβανό και τον Αντώνη Παπάζογλου μέλος του Συλλόγου,

 

· τον διευθυντή της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Κέντρο Ζωής» - για την υποστήριξη όσων ζουν με HIV/AIDS, Νίκο Στεργίου και

 

· τον υπεύθυνο του γραφείου ψυχοκοινωνικής στήριξης και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), κοινωνιολόγο υγείας, Παναγιώτη Δαμάσκο.

 

 

Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 15 ετών.

 

 

Παράλληλες εκδηλώσεις:

 

- Ενημερωτικές συναντήσεις με μαθητές Λυκείου: 1ο, 6ο ΓΕΛ Ζωγράφου και 6ο ΕΠΑ.Λ. Α’ Αθήνας.

- 3 & 4 Δεκεμβρίου: Ενημέρωση στα café του Δήμου Ζωγράφου σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.)

Σχετικές ειδήσεις
08.12.2016 12:21
Στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας της Αγγελικής Κουρούνη «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.
Σινεμά και ψυχανάλυση: Lobster του Γιώργου Λάνθιμου
07.12.2016 12:59
To "Σινεμά & Ψυχανάλυση", υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής και με τη συνεργασία της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών της Αθήνας, σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας "O Aστακός" του Γιώργου Λάνθιμου, στο Δαναό.
25.11.2016 15:44
Για 13η συνεχή χρονιά, στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" στις 16, 17 & 18 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί έκθεση με κούκλες ραμμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού), στο πλαίσιο του προγράμματος "Λόγος και Ύφασμα" της "Άρσις".
Αρχαιολογία και Νεότερη Ιστορία: εκδήλωση με προβολή ντοκιμαντέρ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
10.06.2016 14:29
Τα αρχεία και οι αποθήκες των μουσείων κρύβουν λησμονημένες ιστορίες. Συχνά προσφέρουν την άκρη του νήματος για να στοιχειοθετηθούν αφηγήσεις γύρω από αντικείμενα και ανθρώπους, που έζησαν γεγονότα της αρχαίας αλλά και της νεότερης ιστορίας και οι μοίρες τους συναντήθηκαν με αναπάντεχο και μερικές φορές βίαιο τρόπο. Τέτοιες αναπάντεχες συναντήσεις θα μοιραστούμε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου και ώρα 19.00, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, προκειμένου να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου), αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων που προηγείται (9 Ιουνίου).
23.03.2016 11:42
Με αφορμή την προβολή της Ιρανικής ταινίας «Ταξί στην Τεχεράνη» του Τζαφάρ Παναχί, στο Αλκυονίς New star art cinema, από Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016, σας δίνουμε την ευκαιρία να συνδυάσετε την προβολή με περσικό φαγητό από το Περσέπολις.