Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μια αλληγορία: ο κύκλος με την κιμωλία του Μπέρτολντ Μπρεχτ στο Θέατρο Άνετον

Μια αλληγορία: ο κύκλος με την κιμωλία του Μπέρτολντ Μπρεχτ στο Θέατρο Άνετον

Η Θεατρική Ομάδα Carpe Diem παρουσιάζει το έργο «Μια αλληγορία: ο κύκλος με την κιμωλία», έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε διασκευή της Έλενας Διαμαντή, στις 12, 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Θέατρο Άνετον.

 

Μια κοινωνία σε δίλημμα.

Τι σημαίνει δικό σου και δικό μου;

Ένας δικαστής σε δίλημμα.

Η δοκιμασία του κύκλου με την κιμωλία.

Ένα παιδί, δύο μάνες να το διεκδικούν.

Ένα παραμύθι για παιδιά; Μια αλληγορία για μεγάλους;

 

Θεατρική ομάδα Carpe Diem

Η θεατρική ομάδα "Carpe Diem" δημιουργήθηκε από σπουδαστές του τμήματος Θεάτρου της σχολής  Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2013 παρουσιάστηκε η πρώτη παράσταση "Amadeus: o αγαπημένος του Θεού", που έκανε το γύρο της Θεσσαλονίκης σε δημοτικά θέατρα (Δημοτικά θέατρα Ευόσμου, Θέρμης, Πολίχνης, Μηχανιώνας) και στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά από τη δημιουργία της και πλέον αποτελείται από καλλιτέχνες διαφορετικών κλάδων, ηλικιών και ενδιαφερόντων που συμπορεύονται μαζί στη θεατρική σκηνή .

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Παμπουκίδου Ελευθερία

Διασκευή: Διαμαντή Έλενα

Κοστούμια: Κοσμίδου Δέσποινα

Σκηνικά: Πασιά Σοφία, Πατσινακίδου Σοφία, Έλενα Αμανατίδου

Μουσική: Περήφανου Θεοδώρα, Καρλή Δήμητρα

 

Ηθοποιοί: Αμανατίδου Έλενα, Διαμαντή Έλενα, Σουγιουλτζή Ελένη, Σεϊτανίδης Μάνος, Χατζησαββίδου Γαρυφαλλιά, Θέου Μαρία, Παμπουκίδου Ελευθερία, Πηλιαφάς Παναγιώτης, Φαρμάκη Μαρίσσα

 

Graphic design: konstantina mavridou (Dmrdart)

 

Τα έσοδα από τα προγράμματα της παράστασης θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και στον Δεσμό.

Σχετικές ειδήσεις
Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή στο Θέατρο Σημείο
23.01.2017 14:21
Το αριστούργημα του Μαρσελ Προυστ, Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, στην ιστορική διασκευή του Χάρολντ Πίντερ, θα παρουσιάσει το Θέατρο Σημείο από τον Φεβρουάριο του 2017.
Ένας ενήλικος
08.12.2016 12:46
«Ο Σιμιγδαλένιος» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου, ένας ενήλικος Σιμιγδαλένιος, μια συναρπαστική αλληγορία για την αγάπη, ανεβαίνει στο Θέατρο ΕΝ-Α από 10 Δεκεμβρίου 2016.
Η δίκη του Μπρεχτ, στο Τρίκυκλο Upstage
05.12.2016 17:18
Η ανάκριση του Μπέρτολτ Μπρεχτ από την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Κονγκρέσου. Μία δίκη που θα ήταν κωμική αν δεν ήταν τόσο δραματικά επικίνδυνη... Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική απόδοση από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Δευτέρα στις 21.00, από την ομάδα πείρα(γ)μα στο ΤΡΙΚΥΚΛΟ UPSTAGE.
Η ζωή του Γαλιλαίου του Μπρέχτ από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου
07.07.2016 15:40
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει το αριστούργημα του Μπρέχτ, Η ζωή του Γαλιλαίου, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.
Αντιγόνη του Μπρεχτ από την ομάδα ΟΠΑ στο Altera Pars
24.05.2016 10:13
Η Θεατρική Ομάδα του Ο.Π.Α. (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, από τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο Θέατρο Altera Pars.