Η Myrό Gallery έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια μιας έκθεσης μικρογλυπτικής του Δημήτρη Τσιρογιάννη, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 στις 20.00 στον χώρο της “Κόγχη”, παρουσία του γλύπτη. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

Στη γλυπτική ο Δημήτρης Τσιρογιάννης παρουσιάζει μια έντονη πειραματική διάθεση με ποικίλες εκφραστικές αναζητήσεις από παραδοσιακές, αρχετυπικές και μνημειακές φόρμες μέχρι μοντέρνες, γεωμετρικές, αφαιρετικές και κονστρουκτιβιστικές συνθέσεις με κοινό ωστόσο χαρακτηριστικό όλων την πλαστικότητα. Στα γλυπτά του κυριαρχεί η οργανική ανάπτυξη ενός βασικού θέματος, ένας δυναμικός συνδυασμός του φυτού που μεγαλώνει και του πετρώματος που απλώνεται με αισθητικούς,  όμως, όρους.

Βιογραφικό:

Ο Δημήτρης Τσιρογιάννης, είναι γλύπτης και χαράκτης, ανήκει στη νέα γενιά καλλιτεχνών με πλούσιο και αξιόλογο έργο .Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης όπου σπούδασε στο εργαστήριο γλυπτικής με καθηγητή τον Χατζηιωαννίδη Φώτη .Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομαδικές εκθέσεις από το περίοδο 1995 και μετά ,και 11 ατομικές εκθέσεις . Έχει εικονογραφήσει βιβλία με χαρακτική και στη γλυπτική έχει φιλοτεχνήσει γλυπτά για Δημόσιους χώρους κυρίως σε πόλεις της Ηπείρου.