Ο ψυχαναλυτικός θεραπευτής & συγγραφέας Tρύφων Ζαχαριάδης ανοίγει τη συζήτηση στο  Public  Συντάγματος την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, με θέμα τις φαντασιώσεις στις σχέσεις του ζευγαριού.

Για τους εραστές-συντρόφους της ζωής μας, έχουμε την φαντασίωση-προσδοκία ότι είναι οι «θεραπευτές των τραυμάτων μας». Ελπίζουμε ότι από αυτούς θα πάρουμε ότι δεν μας έδωσαν οι γονείς μας και τους χωρίζουμε όχι γι αυτό που είναι, αλλά γι αυτό που θα θέλαμε να γίνουν και δεν έγιναν.
Η αναγκαιότητα να ικανοποιήσουμε τη φαντασίωση και όχι την πραγματικότητα, κατασκευάζει λατρευτικά είδωλα στο πρόσωπο των εραστών,  που άσκησαν και ασκούν  σαγήνη και μέσα από αυτήν εξουσία στη ζωή μας.
Οι συγκρούσεις που ακολουθούν την εξιδανίκευση στις σχέσεις μας, αποδεικνύουν και αναδεικνύουν τις πιο βαθιές πληγές, αλλά και τις αλήθειες που η φαντασιακή επικοινωνία μας αποκρύπτει. Ο φόβος της ζωής και η μοναχική διαδρομή, γεννά την ανάγκη μιας πηγής παντοδυναμίας, «τον σύντροφο», που ελπίζουμε ότι δεν θα μας απογοητεύσει, δεν θα μας οδηγήσει στον αποχωρισμό των «θέλω» μας.
Στην ζωή μας υπάρχει πάντοτε κάποιος που αμφίθυμα τον λατρεύουμε και τον μισούμε!

Ο Τρύφων Ζαχαριάδης θα αναλύσει το θέμα και θα συζητήσει με το κοινό.
 

Ο Τρύφων Ζαχαριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ προς το τέλος της δεκαετίας του ΄70 στράφηκε σε ένα διαφορετικό πεδίο γνώσης, προσεγγίζοντας την οπτική της ψυχαναλυτικής θεωρίας με μελέτη, προσωπική ανάλυση και πλήρη εκπαίδευση. Σταδιακά η ψυχοθεραπεία οριοθέτησε το αντικείμενο της ενασχόλησής του. Σήμερα, είναι Αντιπρόεδρος και Διδάσκων Επόπτης στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, τακτικό μέλος της International Association for Group Psychotherapy and Group Processes, της Inernational Family Therapy Association καθώς και του Ερευνητικού και Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Αθηνών. Παράλληλα, από το 1992 έως σήμερα διατηρεί τη συνδιεύθυνση του Ινστιτούτου Σύγχρονης Παιδαγωγικής. Έχει συνεργαστεί με την Πανεπιστημιακή κλινική του Αιγινήτειου νοσοκομείου, με το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Συστηματικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, καθώς και με φορείς ΚΕΘΕΑ, ΕΛΚΕΠΑ, Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας κ.ά. Δίδαξε Κοινωνιολογία, Εργατικό Δίκαιο και Λογοτεχνία σε ιδιωτικές σχολές.