Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Another Athens - Μια άλλη Αθήνα: έκθεση από το Snehta residency

Another Athens - Μια άλλη Αθήνα: έκθεση από το Snehta residency

Το SpartAn σε συνεργασία με το Snehta residency και το Interviewroom11 παρουσιάζουν το Another Athens “Μια άλλη Αθήνα»: To Another Athens είναι μια πολυ-πλατφόρμα με συμμετέχοντες εικαστικούς και συγγραφείς απο το Εδιμβούργο και την Αθήνα.


Το Another Athens ερευνά την εμπειρία των κατοίκων της πόλης όπως αυτή έχει αποτυπωθεί μέσα από την σχέση τους με τον τόπο στον οποίο έχουν ζήσει. Τα κείμενα αυτά φέρουν στοιχεία της διανοητικής και πολιτισμικής κληρονομιάς που προκαλέσαν οι χώροι έμπνευσης.


Το project στην Αθήνα θα συμπεριλάβει τα κείμενα των εικαστικών-συγγραφέων καθώς επίσης και την ηλεκτρονική πλατφόρμα μίξης των κειμένων που θα επιτρέπει στο κοινό την καταχώρηση επιπλέον υλικού. Θα γίνουν προβολές επιλεγμένων φίλμ και παρουσίαση ενός ερμηνευτικού - ακουστικού εργου αποτέλεσμα μιας πρωτογενούς κατεργασίας των Αθηναϊκών κειμένων απο τους συμμετέχοντες στο Εδιμβούργο.


Για περισσότερες πληροφορίες για το Another Athens στο Εδιμβούργο δείτε παρακάτω:

anotherathens.tumblr.com
anotherathenssymposium.tumblr.com


Εγκαίνια Εδιμβούργο: 26 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου


Συμμετέχοντες καλλιτέχνες και συγγραφείς:
 
Nick-e Melville/ Gerry Smith/ Mirja Kaponen/ Dane Sutherland/ Stephen Goodall/ Anne Laure Coxam/ Greg Thomas Catherine Sargeant/ Σοφία Λυκούρης/ Colin Herd/ Iain Morrison/ Ryan Van Winkle/ Πέννυ Τραβλού/ Lila Matsumotο/ Ευαγγελία Λεδάκη/ Catriona Gallagher/ Jack Burton/ Κίκα Κυριακάκου/ Νίκος Μάντζιος/ Αύγουστος Βεϊνόγλου/ Becky Campbell/ Campus Novel group/ Ateneo/ Κώστας Χρυσσόγελος/ Μαρία Βεϊνόγλου.


Μεταφράσεις: Matthew Carey Simos/ Κωνσταντίνος Χρυσσόγελος/ Ελένη Κοντεσίδου


Φίλμ: David Trullo/ Sam Meech/ Eleni Odysseos/ Lani Asuncion/ Alper Tunga Ince/ Andrea Eis

Σχετικές ειδήσεις
The Thickness of Time, ομαδική έκθεση σε επιμέλεια locus athens στην Αθήνα
16.01.2017 13:03
Η έκθεση The Thickness of Time εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, σε έναν ιδιαίτερο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, σε επιμέλεια locus athens.
Lost In Translation: Ομαδική έκθεση στο Snehta residency
20.07.2016 17:00
Το Snehta residency σας προσκαλεί από τις 21 Ιουλίου 2016 στην έκθεση Lost In Translation των Joey Chin (Σιγκαπούρη), Maëlle Gross (Ελβετία) και Kevin Hunt (Μ.Βρετανία) που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα από το πρόγραμμά μας.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Έκθεση Νέων Εικαστικών 65+ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
25.05.2016 16:43
Τρία χρόνια με πολλές κατασκευές, συζητήσεις και αναζητήσεις στα 2D και 3D εικαστικά εργαστήρια για άτομα άνω των 65 ετών, καταλήγουν σε μία έκθεση με έργα από τους συμμετέχοντες Νέους εικαστικούς.
Things are left to become concrete: Ομαδική έκθεση στο Snehta residency
24.05.2016 11:06
Το Snehta residency σας προσκαλεί στην έκθεση με τίτλο ‘Things are left to become concrete' από τους νεότερους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες: Angharad Davies, Anastasia Pusch and Emma Sandström.