Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

I have a Grimm! Τεχνικές devising από την CakeTree Theatre Company στο Bios

I have a Grimm! Τεχνικές devising από την CakeTree Theatre Company στο Bios

Η Charlotte Lewis και ο Στέφανος Αχιλλέως, ιδρυτικά μέλη της ομάδας CakeTree Theatre Company, σας καλούν το Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, σε ένα διήμερο εργαστήριο devising, στο Bios, όπου θα έρθετε σε επαφή με τις τεχνικές της ομάδας που δίνουν σε κλασικά παραμύθια , καινούρια διάσταση, μέσα από τις παραστατικές τέχνες.

 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα λάβετε μέρος σε δύο τετράωρα εργαστήρια. Την πρώτη μέρα θα εξερευνήσετε τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η ομάδα για να δημιουργήσει (κινησιολογικές ασκήσεις, παιχνίδια, χρήση αντικειμένων, μουσική και χορός) και τη δεύτερη μέρα θα έχετε την ευκαιρία να εφαρμόσετε αυτά που έχετε μάθει, δημιουργώντας μικρές θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε ένα από τα παραμύθια των Grimm.

 

Αυτό το εργαστήριο είναι ιδανικό για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να δημιουργήσει πρωτότυπο έργο ή για ηθοποιούς που θέλουν να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στον αυτοσχεδιασμό και το devising. Η βασική γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι τα αγγλικά, αλλά μην ανησυχείτε. Για οποιαδήποτε απορία η διευκρίνιση δε διστάζουμε να χρησιμοποιήσουμε ελληνικά και κυρίως τη γλώσσα του σώματος!

 

CakeTree Theatre Company

Η διεθνής ομάδα CakeTree Theatre έχει ως βάση της το Λονδίνο. Ιδρύθηκε το 2012 από απόφοιτους του μεταπτυχιακού προγράμματος MA in Physical Theatre (International Ensemble) του πανεπιστημίου St Mary's University (Twickenham) στο Λονδίνο με μέλη από έξι διαφορετικές χώρες και δύο διαφορετικές ηπείρους. Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιάσει τις βραβευμένες παραστάσεις “If Only” (2012), “Across The Border” (2012) λαμβάνοντας μέρος στο Camden Fringe Festival και στο Secret Garden Festival στη Μεγάλη Βρετανία καθώς και σε φεστιβάλ στην Κορέα. Έχουν παρουσιάσει επίσης παραστάσεις δρόμου (street performances) στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (2012) (iScream, Olympians) και στα πλαίσια της ετήσιας διοργάνωσης θεάτρου δρόμου του www.ideastap.com στη Γέφυρα του Λονδίνου (2013) (Piknik). Ως ομάδα διδάσκουν συστηματικά εργαστήρια σωματικού θεάτρου σε ενήλικες και εφήβους από το 2012 μέχρι σήμερα.

 

Η Charlotte Lewis είναι περφόρμερ με έμφαση στο σωματικό θέατρο, ηθοποιός και deviser με βάση το Surrey του Λονδίνου. Είναι αριστούχος απόφοιτος και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο σωματικό θέατρο (Physical Theatre) του Πανεπιστημίου St Mary’s University του Twickenham. Έχει περιοδεύσει διεθνώς με την CakeTree Theatre Company με τις παραστάσεις ‘If Only…’ και ‘Across the Border’ αποσπώντας δύο βραβεία στο  The Miryang Summer Performing Arts Festival της Νότιας Κορέας το 2012. Εκτός της συστηματικής της ενασχόλησης με την υποκριτική και την περφόρμανς, η Charlotte διδάσκει θέατρο σε παιδιά.

 

Ο Στέφανος Αχιλλέως είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος του πτυχίου MA in Physical Theatre (International Ensemble) του πανεπιστημίου St Mary's University College του Λονδίνου. Είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς ομάδας σωματικού θεάτρου CakeTree Theatre. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους σκηνοθέτες Βασίλη Μαυρογεωργίου, Μάνια Παπαδημητρίου , Σοφία Βγενοπούλου, Κίρκη Καραλή, Ελένη Ευθυμίου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο Battersea Arts Centre του Λονδίνου, στο Εθνικό Θέατρο Ελλάδος, στο Θέατρο Χώρα, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο Skrow Theatre κ.α.

Σχετικές ειδήσεις
Διάλεξη της Dame Marina Warner στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.11.2016 14:58
Ο φετινός κύκλος διαλέξεων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών Μπέρκμπεκ του Λονδίνου συνεχίζεται την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ, με τη διάλεξη της Dame Marina Warner [Μαρίνα Γουόρνερ], καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας και Δημιουργικής Γραφής του Birkbeck College [Κολεγίου Μπέρκμπεκ]. Η Μαρίνα Γουόρνερ θα παρουσιάσει την ομιλία με θέμα «Ιστορίες σε τράνζιτ: Είναι η λογοτεχνία αρκετά ισχυρή ώστε να βοηθήσει;». Συντονίστρια θα είναι η Μαρία Κομνηνού, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολεγίου Μπέρκμπεκ
27.04.2016 16:59
Το Megaron Plus εγκαινιάζει τον νέο Κύκλο «Θεωρία στο Μέγαρο: φιλοσοφία, κριτική, ιστορία», που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολεγίου Μπέρκμπεκ (Birkbeck Institute for the Humanities) του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου, υπό την επιμέλεια του Κώστα Δουζίνα, διευθυντή του Ινστιτούτου Μπέρκμπεκ και βουλευτή Α΄ Πειραιά. Ο Κύκλος θα συνεχιστεί και την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο, 2016-2017.
Δημιουργώντας μία Περφόρμανς/ Performance Making με την Άννα Φέρς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.04.2016 15:22
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την Kαθηγήτρια του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου, Anna Furse, διοργανώνει ένα πρότζεκτ το οποίο προσφέρει την ευκαιρία σε ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες, σπουδαστές, ερευνητές και θεωρητικούς των τεχνών να συναντηθούν, να ανταλλάξουν ιδέες, να δημιουργήσουν από κοινού και παράλληλα να διερευνήσουν:
Workshop αφιερωμένο στις τεχνικές και τις θεωρίες της Πειραματικής Γραφής
06.04.2016 12:31
Στο workshop με τίτλο «Πειραματισμοί στη γραφή: τυχαιότητες και τεχνικές» παρουσιάζονται οι θέσεις της πειραματικής γραφής σε σχέση με τη γλώσσα και τον αναγνώστη, οι έννοιες και οι τεχνικές που ενεργοποιούν τους κειμενικούς πειραματισμούς όπως και ορισμένα από τα σημαντικότερα πειραματικά κινήματα/ρεύματα από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα
Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας: Το 2ο Side Event του Job Fair Athens 2016
21.03.2016 16:48
Στο πλαίσιο του Job Fair Athens 2016, διοργανώνεται σεμινάριο με τίτλο “Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας” την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 12:00-14:00 στην αίθουσα “Τελετών” του Πανεπιστημίου Πειραιώς.