Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Κορνήλιος Καστοριάδης, η Παράσταση: στο Μπαγκλαντές

Κορνήλιος Καστοριάδης, η Παράσταση: στο Μπαγκλαντές

Ο χώρος Μπαγκλαντές στο κέντρο της Αθήνας παρουσιάζει από τις 30 Νοεμβρίου 2014 το έργο Κορνήλιος Καστοριάδης, η Παράσταση.


«Η Παράσταση», βασίζεται σε ένα εσταντανέ απο μια ομιλία του Κορνήλιου Καστοριάδη. Δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε πρώτη φορά, στην κατάληψη του θεάτρου Εμπρός, στο πλαίσιο των θεατρικών φεστιβάλ με την ονομασία «Αυτογκόλ». Συνεχίζει τώρα την διαδρομή της και φτάνει ως το Μπαγκλαντες.  «Η παράσταση» φτιάχτηκε και συνεχίζει να φτιάχνεται απο τα λόγια του Καστοριάδη και απο τον «χώρο» που θα βρεθούν και θα ακουστούν αυτά τα λόγια. Ο κάθε άνθρωπος που θα δει την «παράσταση» θα ακολουθήσει μια δική του διαδρομή.

η διαδρομή της δεν έχει τέλος.
η διαδρομή της δεν έχει επιστροφη.
η διαδρομή της είναι εδώ κάτω.
η διαδρομή της έχει κόλαση.
η διαδρομή της έχει παράδεισο.
η διαδρομή της έχει ανθρώπους.
η διαδρομή της έχει τον θεό.
η διαδρομή της δεν έχει τίποτα.
η διαδρομή της είναι ο διάδρομος.
η διαδρομή της είναι τώρα.
η διαδρομή της έχει ζωντανούς.
η διαδρομή της έχει νεκρούς.
η διαδρομή της έχει εμάς.


Σκηνοθεσία: Βάσω Καμαράτου
Σκηνικά - Κοστούμια: Sonja Blum, οι περφόρμερς και το Μπαγλαντές
Επεξεργασία ήχου: Παναγιώτης Γεωργοκώστας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Κουτσολέλος

Περφορμέρς: Βάσω Καμαράτου, Λεωνίδας Καρύδης, Κώστας Τζημούλης

Διάρκεια: μια ώρα

Σχετικές ειδήσεις
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο, της Ιόλης Ανδρεάδη
17.03.2016 13:41
Το Πολιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη, «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο», βασισμένη σε πρόταση του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.
Ο Γλάρος Ιωνάθαν, σε σκηνοθεσία Πάρι Μέξη για μία μόνο παράσταση στη Στέγη
16.12.2015 16:05
Μια παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον», η οποία απευθύνεται σε ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, όπως ασθενείς, ηλικιωμένους, έγκλειστους ή κατοίκους ακριτικών περιοχών, ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάνει μια στάση τις ημέρες των εορτών, στο 2ο φουαγιέ της Στέγης, για μία μόνο παράσταση στις 23 Δεκεμβρίου 2015.
Μόσχα – Πετουσκί: η μεθυσμένη διαδρομή, από το θέατρο Εταιρότητα στο BlackBox
11.11.2015 12:25
Το ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΟΤΗΤΑ σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν στο BlackBox από τις 11 Νοεμβρίου 2015 την παράσταση ΜΟΣΧΑ – ΠΕΤΟΥΣΚΙ: Η μεθυσμένη διαδρομή.