Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

2015 - Θα σε κάνω Βασίλισσα - Βασίλης Σπηλιόπουλος

2015 - Θα σε κάνω Βασίλισσα - Βασίλης Σπηλιόπουλος

Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το ημερολόγιο 2015 - Θα σε κάνω Βασίλισσα του Βασίλη Σπηλιόπουλου.

 

Θα σε κάνω βασίλισσα... βεβαίως το κορίτσι το έχουν σαν βασίλισσα, γιατί στα ερωτικά μπλεξίματα επικρατεί ακόμα η βασιλευομένη δημοκρατία. Φυσικά μετά το γάμο μιλάμε για άλλα... πιο απολυταρχικά καθεστώτα. Όμως αυτό δεν το ξέρουν ακόμα κάτι τύποι ζωηροί, τσαχπίνηδες και μπατίρηδες, που παριστάνουν τα πλουσιόπαιδα με το κότερο... και κυνηγάνε τα κορίτσια με τις σκληρές περμανάντ και κάτι μπικίνι τόσο δα...Και μετά... χορεύουν μαζί στο πάρτι κολλητά μπλουζ με χαμηλωμένα φώτα, πίνουν βερμούτ, παίζουν την μπουκάλα ενώ οι θείες κρυφοκοιτάζουν... Και ύστερα πάνε πονηρά ραντεβού σε παραθαλάσσια κεντράκια... Προσοχή όμως μην το μάθει ο αυστηρός αδερφός, που είναι και χασάπης, κι ο πατέρας, ο Θόδωρος με το δίκαννο... Αλλά υπάρχουν και κάτι άλλες περιπτώσεις που πέρασε ο καιρός και τα κορίτσια μείνανε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, σιτέψανε... και τώρα ο αδερφός τρέχει με τα προξενιά και βάζει αγγελίες για να βρεθεί ένας γαμπρός... Γιατί όσο δεν βρίσκεται ο γαμπρός για την αδερφή, δεν μπορεί ούτε κι ο ίδιος να ντυθεί γαμπρός, γιατί έχει κι αυτός ένα κορίτσι που περιμένει, αλλά το κορίτσι έχει κι αυτό άλλο αδερφό που βιάζεται, γιατί κι ο αδερφός της αδερφής έχει κορίτσι που έχει αδερφό... και έτσι ο ένας περιμένει τον άλλον και γίνεται μύλος... Και άντε κι ανεβαίνεις με τα πολλά τα σκαλιά της εκκλησίας, γυρνάς σπίτι με τα ρύζια στο σβέρκο και πέφτεις πάνω στην πεθερά... και τότε ενός κα­κού μύρια έπονται... Αλλά εντάξει παντρεύτηκες, σε σπίτι μπήκες, όχι σε τάφο, οι πειρασμοί καραδοκούν, τα φουστάνια πάνε κι έρχονται, ξανθές, μελαχρινές, κοκκινομάλλες... Πόσο να αντέξει κι ο παντρεμένος κι από σίδερο να ήτανε θα λύγιζε... γιατί στεφάνι βάζουν στον παντρεμένο, δεν βάζουν σταυρό...Αυτά είναι τα ήθη και οι χαρακτήρες του ’50 και του ’60 στις κωμωδίες που αγαπήσαμε... Κωμωδίες χιλιοϊδωμένες, κεφάτες και αγέραστες...Καλή χρονιά...

Σχετικές ειδήσεις
Αστείο κορίτσι - Νικ Χόρνμπυ
19.07.2016 12:52
Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το μυθιστόρημα, Αστείο κορίτσι του Νικ Χόρνμπυ σε μετάφραση Χίλντα Παπαδημητρίου.
Ξεχασμένα κορίτσια - Sara Blaedel
06.07.2016 11:35
Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί το βιβλίο, Ξεχασμένα κορίτσια της Sara Blaedel σε μετάφραση Ρένας Χατχούτ.
Το κορίτσι από τη Δανία - David Ebershoff
22.06.2016 11:52
Από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια κυκλοφορεί το βιβλίο, Το κορίτσι από τη Δανία του David Ebershoff σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου και σε επιμέλεια Βικτωρίας Λέκκα.
Κισμέτ: Η Βασίλισσα φορούσε μάσκα - Ευανθία Μάγνη
07.06.2016 10:32
Από τις εκδόσεις Μάτι κυκλοφορεί το βιβλίο Κισμέτ: Η Βασίλισσα φορούσε μάσκα της Ευανθίας Μάγνη.
Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό - Kate Hame
12.04.2016 10:11
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό της Kate Hame σε μετάφραση της Βάσιας Τζανακάρη.