Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

My eyes are seeing you: Ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Βασμουλάκη

My eyes are seeing you: Ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Βασμουλάκη

Η εταιρία εικαστικών συμβούλων Art Expertise οργανώνει την 6η ατομική έκθεση του εικαστικού Αλέξανδρου Βασμουλάκη με επιμέλεια του Γιώργου Μπενία. Μετά από 5 επιτυχείς ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, το Λος Άντζελες και το Λονδίνο παρουσιάζεται η νέα δουλειά του εικαστικού από τις 8 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2014, στη Λεωφόρο Αμαλίας 36 στο Σύνταγμα.

 

Τα καινούργια έργα του Αλέξανδρου Βασμουλάκη ξεγυμνώνονται μπροστά στη θέαση. Σε κοιτάζουν κατάματα να τα κοιτάξεις, διατρανώνουν τη λαγνεία ενός κόσμου που μοιάζει μόλις να εξήλθε από τα χρώματα της αυταπάτης, που μοιάζει να εξέρχεται συνεχώς και επαναληπτικά, σε κάθε του στιγμιότυπο, από αυτήν: από το καθαρό ροζ χρώμα της παιδικής ηλικίας, της αθωότητας και του αγνού βρέφους έχει εγκλωβιστεί σ’ έναν ασφυκτικό τόπο και χρόνο με κατακερματισμένο το σώμα , το σχήμα και τις βεβαιότητες.

 

Με συνθέσεις πολύπλοκες και γραμμές «σαν ευαίσθητες αντένες», με χρώματα ακόρεστα, με σχήματα αιχμηρά, της οξύτητας και της επίθεσης και κυρίως, με σύμβολα, διαχρονικά, ψυχαναλυτικά, επαναλαμβανόμενα αλλά ωστόσο πάντα κρυπτικά, ο δημιουργός χτίζει μια ενότητα εμμονών, αρσενικών και θηλυκών, σε αλλεπάλληλες σκηνές διακινδύνευσης και ταυτόχρονα απόλαυσης.

 

Στη νέα του έκθεση ο Βασμουλάκης αρθρώνει εικαστικά τον εξπρεσιονισμό μιας εσωστρέφειας, την αφήγηση δηλαδή, μιας ορμητικής δύναμης που παρά την εκρηκτική της τάση για επίδειξη, παραμένει κεντρομόλα και κρυπτική αδημονώντας να προσκαλέσει όχι τόσο στη θέαση αλλά, εν τέλει, σε μια μύχια ακρόαση . Στη νέα του ενότητα, ο δημιουργός του θηλυκού σύμπαντος μετατοπίζει την παλέτα του και τον φακό του προς το αρσενικό για να το ζωγραφίσει μέσα σε αυτόν τον εξαρθρωμένο κόσμο σαν μια επαναλαμβανόμενη φιγούρα με κοστούμια ενός ρόλου με γυρισμένη την πλάτη, άλλες φορές γελωτοποιό της μουτσούνας και του προσωπείου και άλλες φορές αγέρωχο πρωταγωνιστή αυτού του παζολινικού σχεδόν κόσμου.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Βασίλη Αλεξάνδρου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
10.02.2017 10:11
Ατομική έκθεση του εικαστικού Βασίλη Αλεξάνδρου με τίτλο «διά βίας μάθηση | éducation forcée», θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασσώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης από 16-28 Φεβρουαρίου 2017.
02.11.2016 16:38
Η γκαλερί The Pulse Kolonaki παρουσιάζει την ατομική έκθεση της νέας εικαστικού, Ελένης Γκινοσάτη με τίτλο "There is nothing left to paint".
What is the matter: έκθεση του Αλέξανδρου Τουλιόπουλου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
10.10.2016 15:45
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάθου παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Τουλιόπουλου με τίτλο “What is the matter”.
Τα έργα του Φθινοπώρου: Έκθεση του Αλέξανδρου Ίσαρη στη γκαλερί «7»
20.09.2016 13:30
Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, η γκαλερί «7» παρουσιάζει την 13η ατομική έκθεση του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΙΣΑΡΗ με τίτλο «Τα έργα του Φθινοπώρου».
The eater and the eaten: έκθεση του Αλέξανδρου Βασμουλάκη στη γκαλερί The Breeder
15.03.2016 14:53
Η γκαλερί The Breeder εγκαινιάζει την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 την έκθεση του Αλέξανδρου Βασμουλάκη, με τίτλο The eater and the eaten.