Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Η ανταρσία του Αίολου

Η ανταρσία του Αίολου
Οι Aeolos Brass Quintet, αρνούμενοι να εκτελούν διαταγές μαέστρου, πήραν το νόμο στα χέρια τους, άφησαν πίσω τους τη μεγάλη Συμφωνική Ορχήστρα και δημιούργησαν ένα πενταμελές σύνολο χάλκινων πνευστών…

Εμείς θα τους δούμε επί σκηνής στις 5 Οκτωβρίου, στην Αίγλη της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των φετινών Δημητρίων, σ’ ένα πρόγραμμα που αποτελείται από δύο μέρη και περιλαμβάνει έργα των Luther Henderson, W.C.Handy, Astor Piazzolla, Quincy Jones, Jorqe Ben, Johnny Mercer, James M. Black, Don Gillis, Rafael Mendez, καθώς επίσης και επιλογές από κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι.

Οι Aeolos Brass Quintet ιδρύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2007, από πέντε μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Οι Γιώργος Λασκαρίδης, Σπύρος Αρκούδης, Τραϊανός Ελευθεριάδης, Φιλήμων Στεφανίδης και Παύλος Γεωργιάδης θέλησαν να ομορφύνουν την καλλιτεχνική παλέτα που ονομάζεται πολιτισμός ιδρύοντας το πενταμελές σύνολο χάλκινων πνευστών.

Έχουν εμφανισθεί σε διάφορες συναυλίες σημαντικότερες εκ των οποίων είναι: η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, η συναυλία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, η συναυλία στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου για την Ιατρική των Μουσικών στο Α.Π.Θ και η συναυλία λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου.

Πρωταρχικός στόχος του συνόλου είναι η ανάδειξη των χάλκινων πνευστών και ιδιαίτερα οι ερμηνευτικές δυνατότητες των εν λόγω οργάνων μέσα από τη μουσική δωματίου χρησιμοποιώντας και στοιχεία σάτιρας που ενθουσιάζουν το ακροατήριο.

Το πιο εύθραυστο μα συνάμα και δυνατό μέρος μιας χώρας είναι ο πολιτισμός. Γι\' αυτό το λόγο λοιπόν οι Aeolos Brass Quintet θα φυσήξουν δυνατά να διώξουν τα μουσικά σκουπίδια της εποχής μας!

Σχετικές ειδήσεις
Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για καλό σκοπό
30.12.2016 17:05
Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, το TrioFor παρουσιάζει υπέροχα έργα των Σούμπερτ και Μπραμς. Το σχήμα αποτελείται από τρεις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς που ενώθηκαν με σκοπό να προσφέρουν φρέσκιες και δυναμικές ερμηνείες σε σημαντικά έργα του ρεπερτορίου.
Ο υπερβατικός Μάλερ, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
30.11.2016 12:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ, τον πρωτοπόρο συνθέτη και τον ασυμβίβαστο καλλιτέχνη που χάραζε με συνέπεια το δικό του συνθετικό δρόμο επιδιώκοντας σταθερά την τελειότητα.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Καλλιτεχνικός προγραμματισμός 2016 - 2017
14.09.2016 16:49
Ένα σύγχρονο, πολύχρωμο graphic novel, με κεντρικό ήρωα ένα ρομαντικό μαέστρο που, σε… συμπαντικά δύσκολες συνθήκες, ταξιδεύει από πλανήτη σε πλανήτη για να συμφιλιώσει μουσικά όργανα και νότες και να επιτύχει μία, μεγάλη και σημαντική, Μουσική Συμφωνία, είναι στο κέντρο της φετινής εκστρατείας προβολής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Όχι τυχαία, ασφαλώς. Στη νέα καλλιτεχνική της περίοδο 2016-17, η Ορχήστρα παρουσιάζεται, παρά τις δυσκολίες, πιο πολυδιάστατη από ποτέ, διευρύνοντας τις δραστηριότητές της τόσο στο καλλιτεχνικό πεδίο, όσο και στον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τομέα.
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φλάουτου ‘Νέοι Καλλιτέχνες 2016’: Ο Τελικός έφτασε
01.06.2016 12:35
Ολοκληρώθηκε και η ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φλάουτου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Νέοι Καλλιτέχνες 2016» και γνωρίζουμε πλέον τους 3 φιναλίστ του μεγάλου τελικού της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21:00 η ώρα.