Το έργο του Alexi Kaye Campbell «Απολογία» ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Αλκμήνη, από 28 Νοεμβρίου 2014 και για 20 μόνο παραστάσεις,  σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου,  με τη Μάνια Παπαδημητρίου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τη μουσική υπογράφει η Σαβίνα Γιαννάτου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το έργο του γνωστού συγγραφέα που επιλέχθηκε για το ‘John Whiting Award’, φημισμένο βραβείο συγγραφής θεατρικών έργων στην Βρετανία.

Είναι ακόμα ζωντανός ο Μάης του ’68; Πώς στιγμάτισε τη ζωή όσων έμειναν πιστοί στα ιδεώδη του; Μπορεί να υπάρξει αληθινή ισορροπία ανάμεσα στα πολιτικά πιστεύω και την προσωπική-οικογενειακή ζωή;

Γράφοντας την «Απολογία», ο Campbell, διερευνά με χιούμορ και συγκίνηση, τη σύγκρουση των πολιτικών ιδεών και κοινωνικών δράσεων με τις προσωπικές και ενδοοικογενειακές ανάγκες,  μέσα από την δραματική αντιπαράθεση μιας μάνας, που ανήκει στη γενιά του Μάη του ’68, με τους δυο γιους της.

Το έργο έχει ήδη ανέβει στο Λονδίνο, την Αυστραλία και τη Γερμανία και αναμένεται να παρουσιαστεί την ερχόμενη χρονιά στο Ουέστ Εντ και στη Νέα Υόρκη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

O Alexi Campbell γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Έλληνα πατέρα και Βρετανίδα μητέρα. Σπούδασε Αγγλική και Αμερικανική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Εργάστηκε πολλά χρόνια σαν  ηθοποιός προτού στραφεί στη συγγραφή έργων.

Έχει γράψει τα έργα: “The Pride”(βραβείo “Laurence Olivier” -βραβείο “John Whiting Award” για το καλύτερο νέο θεατρικό έργο,  βραβείο “Critics Circle Prize” για πολλά υποσχόμενο νέο συγγραφέα.), “Apologia”, “The Faith Machine”, “Bracken Moor” και μόλις τελείωσε το 5 ο του έργο, μια ανάθεση του Εθνικού Θεάτρου.

Τα έργα του έχουν ανέβει σε πολλές χώρες όπως Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ελβετία, Ελλάδα, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το έργο του “WOMAN IN GOLD” αποτελεί το πρώτο του κινηματογραφικό έργο και θα κυκλοφορήσει το 2015 σε παραγωγή των BBC Films και The Weinstein Company, με πρωταγωνιστές τους Helen Mirren και Ryan Reynolds.

Ζει στο Λονδίνο.

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Alexi Kaye Campbell

Μετάφραση: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος

Σκηνικά: Ντεηβιντ Νεγρίν

Κοστούμια: Τζίνα Περιμένη

Μουσική/μουσικές επιλογές: Σαβίνα Γιαννάτου

Φώτα: Νίκος Βλασσόπουλος

Φωτογραφία: Μαιρηλία Καλαϊτζίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Πολιτοπούλου

Γραφιστική επιμέλεια: Σπύρος Πανταζής

Βιολοντσέλο: Τάσος Μισυρλής

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Μάνια Παπαδημητρίου, Χάρης Μαυρουδής, Ειρήνη Μπαλτά, Καλλιόπη Σίμου, Γιώργος Σουξές, Δημοσθένης Φίλιππας,.

 

ArtsMarketing: Playwalk

Παραγωγή: Lunasol