Η ομάδα που σύστησε τη σύγχρονη ιαπωνική μουσική στο ελληνικό κοινό επιστρέφει με το φετινό Japan&Anime Party, στις 3 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ευελπιστώντας να παραμείνει ένας απαραίτητος θεσμός για τα μουσικά events.

To Japan&Anime Party ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη το 2005 από τις Somnium in Tenebris και Mona Risa, οι οποίες σχημάτισαν μια πρωτοποριακή ομάδα με κύριο στόχο να συστήσουν την ιαπωνική μουσική στο Ελληνικό κοινό.

Το Japan&Anime Party αποτέλεσε το πρώτο ελληνικό event αποκλειστικά αφιερωμένο στη σύγχρονη ποπ και ροκ σκηνή της Ιαπωνίας, στα anime και το cosplay.

Στις δραστηριότητες των μελών της ομάδας από το 2005 έως σήμερα περιλαμβάνονται αρκετά, επιτυχημένα event καθώς επίσης και η πρώτη Visual Kei συναυλία, με την αξέχαστη εμφάνιση των BLOOD στην Αθήνα το 2006.

Μουσικές που ποικίλλουν από ανάλαφρη pop/rock , μέχρι απόκοσμο, νοσταλγικό Visual Kei και Industrial, όλα συνδυασμένα με την σκοτεινή πολυχρωμία που χαρακτηρίζει μοναδικά την εναλλακτική ιαπωνική αισθητική και τα anime, δημιουργούν μια μαγευτική οπτικοακουστική εμπειρία.

Το 2008, καθώς το ελληνικό κοινό αγκαλιάζει τη σύγχρονη ιαπωνική κουλτούρα όλο και περισσότερο, το Japan&Anime Party γίνεται πλέον σταθερός θεσμός και απαραίτητο γεγονός για τη μουσική ζωή της πόλης, με ποικίλες και ανανεωμένες δραστηριότητες τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα.

Από τον Σεπτέμβρη η ομάδα, που έφερε και καθιέρωσε την ιαπωνική μουσική στα ελληνικά στέκια, υιοθετεί το όνομα Sakura Syndrome για όλες τις μετέπειτα διοργανώσεις της και ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις για τη νέα χρονιά!