Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε το έργο του Stefano Massini, Ανεπίδεκτη διόρθωσης, σε μια ειδική παράσταση για την αλληλεγγύη.

Αντί εισόδου το ΚΕΤ σας καλεί να δώσετε: τρόφιμα (ρύζι, όσπρια, αλέυρι, γάλα μακράς διάρκειας, ζάχαρη, τσάι, καφέ) τα οποία θα διανεμηθούν στις 400 οικογένειες που στηρίζει το δίκτυο αλληλεγγύης της 6ης διαμερισματικής κοινότητας «Το Μυρμήγκι».

«Δε γράφω ούτε σχόλια, ούτε γνώμες, ούτε προσωπικές απόψεις. Πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι ο ρόλος μας δεν είναι να κρίνουμε. Είμαι δημοσιογράφος, όχι δικαστής. Αρκούμαι στο να διηγούμαι τα γεγονότα. Τα γεγονότα όπως συμβαίνουν, όπως είναι.»

Άννα Πολιτκόφσκαγια

Ακολουθώντας τα χνάρια της έρευνας της ρωσίδας δημοσιογράφου Άννα Πολιτκόφσκαγια που δολοφονήθηκε για τα πιστεύω της, ο ιταλός θεατρικός συγγραφέας της νεότερης γενιάς Stefano Massini, ένας από τους πιο δραστήριους και ήδη αναγνωρισμένους θεατρικούς συγγραφείς στη Δυτική Ευρώπη, συνθέτει ένα θεατρικό πάζλ, με αφορμή τα γραπτά, τις συνεντεύξεις της, την ίδια της τη ζωή και την πορεία της προς τον προδιαγεγραμμένο θάνατό της.

Μια ενέδρα των ρώσων στο Κουρτσαλόι της Τσετσενίας, οι συνεντεύξεις της σε έναν ρώσο στρατιώτη, σε έναν τσετσένο γιατρό, στον αρχηγό των ανταρτών στο θέατρο Ντουμπρόβκα στη Μόσχα, σε έναν ανώτατο αξιωματικό στο Χατούνι της Τσετσενίας, η ομηρία στο Μπεσλάν της Οσετίας, η επίσκεψη στο βομβαρδισμένο προαύλιο του προεδρικού μεγάρου στο Γκρόζνι, μια τηλεφωνική συνομιλία με τον γιο της, θραύσματα από γραπτά, σκέψεις και εξομολογήσεις της ρωσίδας δημοσιογράφου, μέσα από την ελλειπτική γραφή του Massini διατρέχουν σαν ένα αλλόκοτο χρονικό τα βήματα που ακολούθησε η Πολιτκόφσκαγια για να βρεθεί απέναντι στον δολοφόνο της.

Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου, με τον ίδιο και την Τάνια Παλαιολόγου να ερμηνεύουν τους ρόλους του σπουδαίου πολιτικού έργου.

Μετάφραση: Δημήτρης Αλεξάκης | Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος | Συνεργάτης σκηνοθέτης: Μαρία Χανδρά | Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίζα Σουλιώτη | Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου | Φωτισμοί: Αλίκη Δανέζη – Knutsen | Βίντεο προβολές: Ειρήνη Στείρου | Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα | Ηχητικός Σχεδιασμός: Γιάννης Χρυσογόνου | Παίζουν: Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλης Κοιλάκος

Φωτογραφίες της παράστασης: Γιώργος Βουτσινάς

Διάρκεια: 80 λεπτά

Η παράσταση παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00, έως 2 Δεκεμβρίου

Σε συνεργασία με το Δίκτυο αλληλεγγύης 6ης κοινότητας Αθήνας (Κυψέλη –Άνω Κυψέλη – Πλ. Αττικής – Βικτώρια – Άγ.Παντελεήμονας – Αγ. Νικόλαος –Πλ. Αμερικής) – www.tomirmigi.blogspot.gr