Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Το Artéfacts Ensemble στο Θέατρο Πόρτα

Το Artéfacts Ensemble στο Θέατρο Πόρτα

Αμερικάνικος Μινιμαλισμός ή Πόσες αγελάδες χωράνε στο θέατρο Πόρτα; Το ARTéfacts ensemble ήδη από τις πρώτες του εμφανίσεις έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην παρουσίαση της μίνιμαλ μουσικής, θεωρώντας την το καταλληλότερο όχημα για το κοινό, για μια ομαλή εισαγωγή στην σύγχρονη μουσική αλλά και μια εγγύηση για ένα πολύ ευχάριστο βράδυ με άξονα το ρυθμό και την απλότητα στη μουσική σύνθεση .


Η συναυλία στο Θέατρο Πόρτα στις 25 Νοεμβρίου περιλαμβάνει το πολύ μελωδικό Chains για βιμπράφωνο και πιάνο του Αμερικανού συνθέτη David Karagianis, το πολύ δυναμικό Hexagramme του Βέλγου Michel Lysight, το έντονο και γεμάτο εκπλήξεις έργο Frame για σαξόφωνο και μαρίμπα, του Βρετανού συνθέτη Graham Fitkin, το Music for Pieces of Wood του σημαντικότερου συνθέτη της μίνιμαλ Steve Reich, το  Spiegel im Spiegel (καθρέπτης μέσα στον καθρέπτη) για βιολί και πιάνο του εσθονού συνθέτη Arvo Part, και τέλος, ένα μουσικό μάθημα αριθμητικής, το κομμάτι Narayanna’s Cows του Αμερικανού Tom Johnson. Η συναυλία θα έχει τη μορφή διαδραστικής παράστασης, εμπλουτισμένη με βίντεο του σκηνοθέτη του συνόλου, Λουίζου Ασλανίδη.


Συμμετέχουν οι: Ai Motohashi - Σιδέρη (πιάνο), Guido De Flaviis (Σαξόφωνο), Σπύρος Τζέκος (κλαρινέτο), Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί), Μάριος Δαπέργολας (βιόλα), Κώστας Σερεμέτης, Θοδωρής Βαζάκας (κρουστά), και Λουίζος Ασλανίδης (βίντεο).

Αφηγητής ο Γιώργος Χρυσοστόμου

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα
11.03.2016 11:14
Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.
Οι Ventus Ensemble live στο Θέατρο Πόρτα
26.02.2016 10:25
Οι Ventus Ensemble θα εμφανιστούν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο των συναυλίων Τρίτες Παράλληλες.
Η όπερα δωματίου «Μήδεια» από το μουσικό σύνολο Guillotinas στο Θέατρο Πόρτα
07.12.2015 10:49
H Μήδεια από το μουσικό σύνολο Guillotinas είναι μια σύγχρονη όπερα δωματίου του Άγγελου Τριανταφύλλου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Πόρτα την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, στα πλαίσια του κύκλου μουσικών παραστάσεων Τρίτες Παράλληλες.
Tα Βιβλία των Τραγουδιών του John Cage στο Θέατρο Πόρτα
06.11.2015 10:36
O Ανάργυρος Δενιόζος, η mezzo Άννα Παγκάλου, η soprano Ειρήνη Φωτεινάκη και το Ensemble Continuum (Athens branch) συναντούν τον John Cage μέσα από «Tα Βιβλία των Τραγουδιών» στο Θέατρο Πόρτα, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, και ώρα 21.15.