Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Θεατρικοί διάλογοι από τον Σάββα Κυριακίδη στην Πύρνα

Θεατρικοί διάλογοι από τον Σάββα Κυριακίδη στην Πύρνα

Η Πύρνα φιλοξενεί τον Σάββα Κυριακίδη, θεατρολόγο του Εθνικού Θεάτρου, και δίνει την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να γνωρίσει θεατρικά έργα, να πάρει το ρόλο «κριτικού θεάτρου» και να σχολιάσει τις ερμηνείες και τη σκηνοθεσία τους.


Μέσα από έναν κύκλο 6 συναντήσεων στην ΠΥΡΝΑ, ο Σάββας Κυριακίδης προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναλύσουν και να σχολιάσουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις της σεζόν, όπως «Η μεγάλη χίμαιρα», το «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι», «Ο Γλάρος», ο «Γυάλινος κόσμος», κ.ά. Στόχος είναι το κοινό να γνωρίσει το έργο και τα ειδικά χαρακτηριστικά του, έτσι ώστε να μπορεί να σχολιάσει την ερμηνεία των ηθοποιών και τη σκηνοθεσία, με τη μορφή μιας εμπεριστατωμένης και αιτιολογημένης κριτικής.


Ο Σάββας Κυριακίδης εργάζεται στο Εθνικό Θέατρο από το 1999 και είναι υπεύθυνος στο Τμήμα Δραματολογίου, Αρχείου, Εκδόσεων και Βιβλιοθήκης, ενώ παράλληλα διδάσκει Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία και Δραματοποίηση στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει πραγματοποιήσει δραματουργικές προσαρμογές πολλών μυθιστορημάτων, ενώ με τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έχει δραματοποιήσει γνωστά έργα.

Σχετικές ειδήσεις
Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου στο 3ο Φεστιβάλ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
23.08.2016 11:15
Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, μια ξεχωριστή «Μονήρης Εξομολόγηση» εμπλουτίζει το φετινό, 3ο Φεστιβάλ «Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
27.07.2016 12:06
Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που ανεβάζει ο Θεατρικός ‘Ομιλος Ερμιονίδας στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, εντάσσεται ως προφεστιβαλική του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα.
Η γλυκιά τυραννία του Οιδίποδα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
04.05.2016 14:34
Η τελευταία παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου για τη φετινή θεατρική περίοδο 2015-2016 είναι «Η γλυκιά τυραννία του Οιδίποδα» (βασισμένο στον Οιδίποδα του Σοφοκλή), η οποία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα.
Ριχάρδος ο Γ’, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Σύγχρονο Θέατρο
22.01.2016 10:09
Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Γ’ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “ανεβαίνει” στις 17 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου σε διασκευή του Σάββα Κυριακίδη και σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά.
Επαναλειτουργία της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου
29.10.2015 16:20
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου επαναλειτουργεί, μετά από 8 χρόνια, φιλοδοξώντας να επιχειρήσει μια αισθητική και κοινωνική παρέμβαση στο σύγχρονο θεατρικό τοπίο.