Tο 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας θα διεξαχθεί στη Λάρισα από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 8 Μαρτίου 2015.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας διοργανώνεται για 7η χρονιά, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από την μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτισμού «artfools» με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και τη στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Στις δέκα περίπου ημέρες που διαρκεί, εκτός από το διαγωνιστικό, διοργανώνονται πάρα πολλές εκδηλώσεις, με μεγάλο κοινό κυρίως από την Ελλάδα αλλά και από το Εξωτερικό.

Το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί και φέτος στον κινηματογράφο Victoria cinema στο κέντρο της πόλης, οι δε παράλληλες εκδηλώσεις στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Μεταλλουργείο, αίθουσες ξενοδοχείων και άλλες που θα ανακοινωθούν με το πρόγραμμα.

Στις αίθουσες των προβολών εκτός από τις ταινίες, το κοινό των δημιουργών και σινεφίλ, θα φιλοξενηθούν και σημαντικά πρόσωπα του κινηματογράφου, σκηνοθέτες, ηθοποιοί προσκεκλημένοι από την οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ, θα διοργανωθούν master class, σεμινάρια για κινηματογράφο, εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίων, με πολλές εκπλήξεις.

Στο 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας έχουν προσκληθεί και θα παραστούν ο σκηνοθέτης Νίκος Περράκης που θα είναι και το τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ, ο Σίλας Τζουμέρκας, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ενώ αναμένονται απαντήσεις και από άλλους σημαντικούς εκπροσώπους του ελληνικού αλλά και του Διεθνούς Κινηματογράφου.

Στα βασικά αφιερώματα περιλαμβάνονται:

Αφιέρωμα στον Κορεάτικο Σινεμά: Η κουλτούρα της εκδίκησης.
Αφιέρωμα στο bulling
Αφιέρωμα στον Τούρκο Σκηνοθέτη Νούρι Μπιλγκε Τσεϊλαν.

Ειδικό αφιέρωμα στο Γαλλικό Κινηματογράφο

Αφιερώματα στον εναλλακτικό Κινηματογράφο όπως στους  MONTY PYTHONS, στους  cult sci – fi movies αλλά και πολλές, πολλές ταινίες, θα έχει τη δυνατότητα να δει το κοινό του Φεστιβάλ, με είσοδο ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις.

Ιδιαίτερη φροντίδα από τους διοργανωτές έχει δοθεί στη φιλοξενία και την ξενάγηση των επισκεπτών στα αξιοθέατα της πόλης (Αρχαίο θέατρο, Δημοτική Πινακοθήκη,Λαογραφικό Μουσείο,κ.α.) αλλά και στα πολλά στέκια ψυχαγωγίας της πόλης, με ομάδα εθελοντών που θα αναλάβουν για δέκα ημέρες δράση.


Στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας γίνονται δεκτές ταινίες διάρκειας μέχρι και 25 λεπτά.

Οι ταινίες αποστέλλονται: ταχυδρομικά ή σε ψηφιακή μορφή (mp4 , m4v, mov, mpeg4)  μέσα από μια υπηρεσία δωρεάν μεταφοράς αρχείων μέχρι την 30ήν Νοεμβρίου 2014.

Για την αποστολή μέσω μιας δωρεάν υπηρεσίας ηλεκτρονικής μεταφοράς αρχείων  π.χ. http://wetransfer.com) η αποστολή θα πρέπει και πάλι να έχει γίνει μέχρι την 30ήν Νοεμβρίου 2014 με ηλεκτρονική διεύθυνση παραλήπτη: participations@artfools.gr με αναγραφή του τίτλου της ταινίας, του ονόματος του σκηνοθέτη και της χώρας προέλευσης.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και παράλληλα με αυτό διοργανώνεται ένα  ξεχωριστό και ελπιδοφόρο κομμάτι, το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, στο οποίο συμμετέχουν σχολεία και μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ αρκετές είναι οι σχολικές κινηματογραφικές ομάδες που ταξιδεύουν στη Λάρισα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ για να παρακολουθήσουν τις μαθητικές ταινίες.

Για τις μαθητικές ταινίες που η διάρκειά τους ορίζεται μέχρι 15 λεπτά καταληκτική ημερομηνία είναι η 30ή Δεκεμβρίου 2014.