Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Παιδικές δραστηριότητες με παραμύθια στο παιδικό στέκι της Άγκυρας

Παιδικές δραστηριότητες με παραμύθια στο παιδικό στέκι της Άγκυρας

Στο παιδικό στέκι της Άγκυρας οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδεύουν για μια ώρα μέσα από αυτοσχεδιασμό και θεατροπαιχνίδια βασισμένα σε γνωστά παιδικά βιβλία. Τα παιδιά στήνουν το δικό τους παραμύθι και συμμετέχουν τα ίδια με τον πιο ευχάριστο τρόπο... παίζοντας! Κάθε Σάββατο από 6 Δεκεμβρίου 2014 εξελίσσεται και μια διαφορετική ιστορία.

 

Α! Φέρτε μαζί σας κάτι από το σπίτι! Μια κουτάλα, ένα φύλλο, ένα παλιό παιχνίδι, μια βαλίτσα που κρύβει μυστικά... και η ιστορία μας θα γίνει πολύ ξεχωριστή!

Ηλικίες από 4 ετών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12

Ήρθαν τα Χριστούγεννα!!!

10 Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά παραμύθια

Αγαπημένα ζώα του δάσους, άγγελοι και καλικάντζαροι, βασιλιάδες και φτωχοί, όλοι μαζί σε μια ονειρεμένη συλλογή παραμυθιών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σας προσκαλούμε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια με πολύ κέφι και φαντασία και να διαβάσουμε παραμύθια με την συγγραφέα και εικονογράφο Εύα Καραντινού και την αρχαιολόγο και συγγραφέα Μαρία Καζαντζίδη.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12

O Aη-Bασίλης φέτος είναι πράσινος

Πέντε γράμματα φτάνουν στην πόρτα του Αη-Βασίλη... από πέντε γωνιές του πλανήτη. Όλα έχουν κάτι κοινό και κάνουν την καρδιά του Αη-Βασίλη να γεμίζει και πάλι ελπίδα, αν και το ταξίδι μπροστά του προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολο μέσα σε μια φύση, που αισθάνεται αρρωστη και εξασθενημένη. Θα προλάβει άραγε να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου;

Οι μικροί μας φίλοι, μαζί με την ηθοποιό Σοφία Μπακλαβά θα μοιραστούν τη χαρά του παραμυθιού μέσα από την αφήγηση αλλά και το θεατρικό παιχνίδι .

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/12

Τα δικά μου Χριστούγεννα

Ήθη και έθιμα απ’ όλη την Eλλάδα και την Κύπρο

• Ιστορίες

• Δραστηριότητες

Σας προσκαλούμε να  φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια με πολύ κέφι και φαντασία και να διαβάσουμε ιστορίες μέσα από  το βιβλίο, με την συγγραφέα και εικονογράφο Εύα Καραντινού και την αρχαιολόγο και συγγραφέα Μαρία Καζαντζίδη.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/12

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά

Ήθη - Έθιμα - Δραστηριότητες

Ένα μοναδικό βιβλίο με ήθη, έθιμα, παραδόσεις, πληροφορίες και κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το βιβλίο περιέχει και κάποιες δραστηριότητες που θα χαρούν ιδιαίτερα οι μικροί μας φίλοι.

Σας προσκαλούμε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια με πολύ κέφι και φαντασία και να διαβάσουμε ιστορίες μέσα από το βιβλίο μαζί με την ηθοποιό Σοφία Μπακλαβά.

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/01

20 ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Βασικό εγχειρίδιο για τους γονείς, για τους εκπαιδευτικούς, για όλους... Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κοινωνικό πλάσμα και έχει ανάγκη να συναναστρέφεται άλλα άτομα. Έτσι, λοιπόν, η συνύπαρξη είναι το φυσικό μέσο για να μάθουμε και να θέσουμε σε εφαρμογή τις βασικές αξίες οι οποίες πρέπει να ορίζουν την κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Ο σεβασμός απέναντι στους άλλους, η υπομονή, η υπευθυνότητα και η σταθερότητα, η διαλογική ικανότητα ... είναι αξίες που εμείς, ως γονείς, οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας για να μπορέσουν να γίνουν ελεύθεροι και ευτυχισμένοι άνθρωποι. Τα παιδιά πρέπει ν’ αρχίσουν να μαθαίνουν τις αξίες από πολύ μικρή ηλικία και στο κατάλληλο περιβάλλον . Σύντομες σκέψεις σχετικά με το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι αξίες στη συνύπαρξη, καθώς και εύκολες δραστηριότητες που - σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό - μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα στο σπίτι επιτρέπουν στα παιδιά μας να συνειδητοποιήσουν τις αξίες με τον πιο φυσικό τρόπο. Το βιβλίο «Μάθετε στα παιδιά σας 20 αξίες της ζωής» είναι ένα βασικό εγχειρίδιο για τους γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν παιδιά ανεξάρτητα, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και, πάνω απ’ όλα, ευτυχισμένα, ικανά να κάνουν ευτυχισμένους και όσους τα συναναστρέφονται.

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ - ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ;»

Σέβομαι πάει να πει συμπεριφέρομαι έχοντας κατά νου ότι δεν είμαι μόνος.

Οι μικροί μας φίλοι, μαζί με την ηθοποιό Σοφία Μπακλαβά διαβάζοντας παραμύθια και συμμετέχοντας σε δραστηριότητες θα μπορέσουν να κατα-νοήσουν μία από τις 20 αξίες της ζωής , τον Σεβασμό.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/01

ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΡΟΣ

Ο Δαίδαλος, ο δημιουργός του περίφημου λαβύρινθου, είναι ο πρωταγωνιστής αυτού του βιβλίου.

Πώς κατόρθωσε να πετάξει στον ουρανό και ποια ήταν η τύχη του αγαπημένου του γιου Ικαρου;

Διαβάζουμε,παίζουμε και ζωγραφίζουμε με την συγγραφέα και εικονογράφο Εύα Καραντινού και την αρχαιολόγο και συγγραφέα Μαρία Καζαντζίδη.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/01

20 ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Βασικό εγχειρίδιο για τους γονείς, για τους εκπαιδευτικούς, για όλους... Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κοινωνικό πλάσμα και έχει ανάγκη να συναναστρέφεται άλλα άτομα. Έτσι, λοιπόν, η συνύπαρξη είναι το φυσικό μέσο για να μάθουμε και να θέσουμε σε εφαρμογή τις βασικές αξίες οι οποίες πρέπει να ορίζουν την κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Ο σεβασμός απέναντι στους άλλους, η υπομονή, η υπευθυνότητα και η σταθερότητα, η διαλογική ικανότητα ... είναι αξίες που εμείς, ως γονείς, οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας για να μπορέσουν να γίνουν ελεύθεροι και ευτυχισμένοι άνθρωποι. Τα παιδιά πρέπει ν’ αρχίσουν να μαθαίνουν τις αξίες από πολύ μικρή ηλικία και στο κατάλληλο περιβάλλον. Σύντομες σκέψεις σχετικά με το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι αξίες στη συνύπαρξη, καθώς και εύκολες δραστηριότητες που - σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό - μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα στο σπίτι επιτρέπουν στα παιδιά μας να συνειδητοποιήσουν τις αξίες με τον πιο φυσικό τρόπο. Το βιβλίο «Μάθετε στα παιδιά σας 20 αξίες της ζωής» είναι ένα βασικό εγχειρίδιο για τους γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν παιδιά ανεξάρτητα, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και, πάνω απ’ όλα, ευτυχισμένα, ικανά να κάνουν ευτυχισμένους και όσους τα συναναστρέφονται

«ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ - Ειλικρίνεια ή φιλαλήθεια;»

Ας μάθουμε στα παιδιά μας να είναι ειλικρινή ,φιλαλήθη και αληθινά,ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται.

Οι μικροί μας φίλοι, μαζί με την ηθοποιό Σοφία Μπακλαβά διαβάζοντας παραμύθια και συμμετέχοντας σε δραστηριότητες θα μπορέσουν να κατανοήσουν μία από τις 20 αξίες της ζωής, την ειλικρίνεια

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/01

12 ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ

Διαβάζουμε ,παίζουμε και ζωγραφίζουμε με τους μύθους του Αισώπου με την εικονογράφο-συγγραφέα, Εύα Καραντινού.

Σχετικές ειδήσεις
Χριστουγεννιάτικα παιχνιδομαγειρέματα στο Θέατρο 104
29.11.2016 15:42
Η παράσταση «Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα» του θεάτρου 104 είναι γεμάτη χρώματα, μουσικές, και παραμυθένιες σκηνικές δράσεις ευαισθητοποιεί και συγκινεί παιδιά απο 3 μέχρι 93 ετών.
Φιλοσοφικά παραμύθια - Γιώτα Βάσση
09.11.2016 12:22
Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλιο, Φιλοσοφικά παραμύθια της Γιώτας Βάσση.
Ο Ανύπαρκτος Ιππότης από την ομάδα ΝΤΟΥΘ στο Skrow Theater
27.10.2016 13:47
Η ομάδα ΝΤΟΥΘ, επιλέγοντας σταθερά να παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια με επιτυχία παιδικές παραστάσεις που εμπνεόνται από αγαπήμενα παιδικά έργα ( «Ο Ονειροφάγος», «Το Κάτι-Σαν-κομμάτι»), προτείνει για τη νέα θεατρική σεζόν στο Skrow theater το μεσαιωνικό παραμύθι «Ο Ανύπαρκτος Ιππότης», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ‘Ιταλο Καλβίνο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Παραμύθια με την Ξένια - Ξένια Καλογεροπούλου & Φίλιππος Φωτιάδης
07.10.2016 12:12
Από τις εκδόσεις Μάρτης κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο - CD, Παραμύθια με την Ξένια της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Φίλιππου Φωτιάδη.
Παιδικές Κυριακές στο Hard Rock Cafe Athens
30.09.2016 14:31
Κάθε Κυριακή, το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται γονείς και παιδιά, για να περάσουν μια μέρα γεμάτη με παιδικές δραστηριότητες και αυθεντική Rock ‘n’ Roll μουσική.