Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ζακυνθινός ξανάρχεται..

Ο Ζακυνθινός ξανάρχεται..
Το Φιόρο του Λεβάντεέργο του Γρηγόρη Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία  Κώστα Τσιάνου , ανεβαίνει ξανά στο θέατρο Άνεσις με τον Σπύρο Παπαδόπουλο στο ρόλο του Ζακυνθινού Νιόνιου…

Η παράσταση  έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό την προηγούμενη σεζόν  και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία τόσο στο θέατρο Άνεσις , όσο και στις περιοδείες της στα διάφορα φεστιβάλ της χώρας.

Το Φιόρο του Λεβάντε είναι ένας τετραπέρατος Ζακυνθινός, πανέξυπνος,  αθώος, γαλίφης και καταφερτζής που ωστόσο έχει έναν φόβο.. τους σεισμούς! Αποφασίζει λοιπόν να αφήσει το νησί του και να κατέβει στην Αθήνα. Εκεί γίνεται επιστάτης στο σπίτι ενός δικηγόρου, που έχει  γυναίκα, πεθερά, ερωμένη και  δυο κόρες που τις πολιορκούν επίδοξοι γαμπροί .Το χάος που επικρατεί θα το βάλει σε τάξη ο Νιόνιος,   που πλέον τους  γίνεται απαραίτητος! Όμως αρχίζει να  του λείπει το νησί του...


Ο Γρηγόρης Ξενόπουλος είναι ο πρώτος που άνοιξε το δρόμο στο νεοελληνικό θέατρο. Ένας πολυγραφότατος συγγραφέας που τα θέματά του ήταν πάντα παρμένα από την ελληνική κοινωνία. Το Φιόρο του Λεβάντε γράφτηκε το 1914 και υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά έργα του συγγραφέα. Αληθινοί χαρακτήρες που γίνονται σημερινοί και οικείοι. Η Ελλάδα του χτες συναντά την Ελλάδα του σήμερα.

 

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Σπύρος Παπαδόπουλος, Χάρης Σώζος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ευαγγελία Μουμούρη, Μελίνα Βαμβακά, Άγγελος Μπούρας, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ελένη Αποστολοπούλου, Αθηνά Οικονομάκου, Στέλιος Πέτσος, Κωνσταντίνος Φάμης.

Σχετικές ειδήσεις
Αιώνιο ζευγάρι, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Underground
23.11.2016 11:46
Το Θέατρο Underground παρουσιάζει από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 το έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, Αιώνιο ζευγάρι.
Στέλλα Βιολάντη (Έρως Εσταυρωμένος), του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Χώρα
31.10.2016 16:25
Η θεατρική ομάδα "Μπουλούκι" παρουσιάζει στο Θέατρο Χώρα το έργο «Στέλλα Βιολάντη» (Έρως Εσταυρωμένος) του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου: Περιοδεία σε επιλεγμένα φεστιβάλ
22.07.2016 15:28
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου σε μεγάλα, επιλεγμένα φεστιβάλ της Ελλάδας, λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Ω… Θεέ μου!, με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Διδασκάλου τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αριστοτέλειον
09.06.2016 12:34
Το Θέατρο Αριστοτέλειον θα φιλοξενήσει την προσεχή θεατρική περίοδο, από τον Οκτώβριο του 2016, την παράσταση Ω... Θεέ μου!, με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Διδασκάλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Ελευθέριος Βενιζέλος του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
25.04.2016 13:21
Στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζεται από την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.