Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Συν+Πράξεις: έκθεση στο The Loft

Συν+Πράξεις: έκθεση στο The Loft

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου το “The Loft” παρουσιάζει την δεύτερη κατά σειρά έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας “The ArtLoft” με τίτλο Συν+Πράξεις.


Πρόκειται για μια έκθεση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας και συγκεκριμένα του 1ου και 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.


Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει έργα ζωγραφικά, εγκαταστάσεις στο χώρο και βίντεο από τους φοιτητές οι οποίοι έχουν δουλέψει άλλοι σε ατομικό και άλλοι σε ομαδικό επίπεδο.


Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων, επίκουροι καθηγητές, Γιάννης Ζιώγας και Γιάννης Καστρίτσης:

«Με τις δουλειές του ΤΕΕΤ παρουσιάζεται μια πολύμορφη προσέγγιση που αναδεικνύει τις προσωπικές αναζητήσεις όσων συμμετέχουν αλλά και του Τμήματος της ακριτικής περιοχής της Φλώρινας. Το ΤΕΕΤ και οι φοιτητές του εργάζονται σε σύγχρονη αναζήτηση σε μία διασυνοριακή περιοχή όπου ο τριεθνής χαρακτήρας της, το φυσικό τοπίο και οι μνήμες της πρόσφατης ιστορίας κυριαρχούν».


Η εικαστική πλατφόρμα “The ArtLoft” που οργανώνει και συντονίζει η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει μια σειρά εννέα εικαστικών εκθέσεων που θα παρουσιαστούν στον πολυχώρο “The Loft” έως τα μέσα Ιουλίου. Οι δράσεις της πλατφόρμας περιλαμβάνουν περιοδικές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις που επιμελούνται έμπειροι και διακεκριμένοι επιμελητές. Παράλληλα, για πρώτη φορά, καθηγητές από τις τέσσερις σχολές Εικαστικών Τεχνών της χώρας παρουσιάζουν τα εργαστήρια τους, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει τη σύγχρονη εικαστική παραγωγή στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη: ομαδική έκθεση στις Εικαστικές Αναζητήσεις
13.01.2017 15:33
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους νέους εικαστικούς για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, ώρα 19.00, η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη" (από το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη, Επέστρεφε).
Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950-1974, έκθεση στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
04.01.2017 15:47
Μετά τις εκθέσεις «Εικαστικές τέχνες και Αντίσταση 1936 - 1949» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σε Αθήνα και Πάτρα, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης αναφορικά με την έκθεση «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση», το ΕΕΤΕ προχώρησε στη δεύτερη φάση της μελέτης που περιλαμβάνει την περίοδο από το 1950 μέχρι και το 1974.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
Οψάριον: εικαστική έκθεση στο εστιατόριο Varoulko Seaside
31.03.2016 12:18
To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη.