Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Συν+Πράξεις: έκθεση στο The Loft

Συν+Πράξεις: έκθεση στο The Loft

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου το “The Loft” παρουσιάζει την δεύτερη κατά σειρά έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας “The ArtLoft” με τίτλο Συν+Πράξεις.


Πρόκειται για μια έκθεση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας και συγκεκριμένα του 1ου και 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.


Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει έργα ζωγραφικά, εγκαταστάσεις στο χώρο και βίντεο από τους φοιτητές οι οποίοι έχουν δουλέψει άλλοι σε ατομικό και άλλοι σε ομαδικό επίπεδο.


Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων, επίκουροι καθηγητές, Γιάννης Ζιώγας και Γιάννης Καστρίτσης:

«Με τις δουλειές του ΤΕΕΤ παρουσιάζεται μια πολύμορφη προσέγγιση που αναδεικνύει τις προσωπικές αναζητήσεις όσων συμμετέχουν αλλά και του Τμήματος της ακριτικής περιοχής της Φλώρινας. Το ΤΕΕΤ και οι φοιτητές του εργάζονται σε σύγχρονη αναζήτηση σε μία διασυνοριακή περιοχή όπου ο τριεθνής χαρακτήρας της, το φυσικό τοπίο και οι μνήμες της πρόσφατης ιστορίας κυριαρχούν».


Η εικαστική πλατφόρμα “The ArtLoft” που οργανώνει και συντονίζει η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει μια σειρά εννέα εικαστικών εκθέσεων που θα παρουσιαστούν στον πολυχώρο “The Loft” έως τα μέσα Ιουλίου. Οι δράσεις της πλατφόρμας περιλαμβάνουν περιοδικές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις που επιμελούνται έμπειροι και διακεκριμένοι επιμελητές. Παράλληλα, για πρώτη φορά, καθηγητές από τις τέσσερις σχολές Εικαστικών Τεχνών της χώρας παρουσιάζουν τα εργαστήρια τους, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει τη σύγχρονη εικαστική παραγωγή στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Σχετικές ειδήσεις
Η περίπτωση Καποδίστρια: oμαδική εικαστική έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
06.10.2016 12:16
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η ομαδική εικαστική έκθεση Η Περίπτωση Καποδίστρια σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια, όπου ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών συνομιλούν με αντικείμενα του Κυβερνήτη από τις συλλογές του Μουσείου.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
Οψάριον: εικαστική έκθεση στο εστιατόριο Varoulko Seaside
31.03.2016 12:18
To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη. 
Stand up for…: εικαστική έκθεση από το The ArtLoft
15.01.2016 16:42
Η εικαστική πλατφόρμα "The ArtLoft" που επιμελείται η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "Stand up for...", στον εικαστικό πολυχώρο The Loft, στο κέντρο της Αθήνας.
Multiverse: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Cube
11.01.2016 13:36
Η Γκαλερί Cube, στο πλαίσιο της εικαστικής πλατφόρμας Fresh Art φιλοξενεί την ομαδική έκθεση “MULTIVERSE” στην οποία συμμετέχουν οι εικαστικοί: Δήμητρα Γούση, Χριστίνα Γούσια, Λούλα Λεβέντη, Ευγενία Λώλη, Κατερίνα Μπότσαρη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και επιμελούνται η Λιάνα Ζωζά και ο Μάκης Κυριακόπουλος.