Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Duoyu, Red Elephants, The Coogars, Friend of Gods live @ AN Club

Duoyu, Red Elephants, The Coogars, Friend of Gods live @ AN Club

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, οι Duoyu θα γιορτάσουν την κυκλοφορία της πρώτης ολοκληρωμένης δουλειάς τους, με τίτλο “Atomic Clock”, στην ιστορική σκηνή του ΑΝ Club, στήνοντας ένα ξέφρενο θορυβώδες party, παρέα με αγαπημένους φίλους.

 

Στη σκηνή θα βρεθούν μαζί τους οι Red Elephants, The Coogars και Friend of Gods. Πριν μετά και ανάμεσα στις μπάντες o dj Chino.

 

Με επιρροές που κυμαίνονται από alternative rock, funk, garage, ως την πειραματική μουσική , οι δυνατές γκρούβες, τα «πειραγμένα» ηχοτοπία της τρομπέτας, τα μελωδικά φωνητικά και οι αυτοσχεδιασμοί επί σκηνής, καταφέρνουν να δημιουργήσουν τον προσωπικό ήχο των Duoyu.

 

Αεικίνητοι, επικοινωνιακοί και ευρηματικοί στα live τους, δεν αφήνουν περιθώρια στο κοινό να μην αφεθεί στην ιδιαίτερη αισθητική ταυτότητας του συγκροτήματος. Μπάντα από το 2010, με πολλές ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό της σε μεγάλες μουσικές σκηνές και festivals σε όλη την Ελλάδα, το Μάιο του 2014 ηχογράφησε το album “Atomic Clock” στο MothStudio με παραγωγό τον Jimmy Spliff (The Last Drive, Nightstalker, The Earthbound, Deus-x-Machina).

 

Red Elephants

Ικαριώτες κλείνονται σε ένα εργοστάσιο παραδοσιακών γλυκών, κουρδίζουν, τσιμπάνε το overdrive, σφίγγουν τα δέρματα, τσεκάρουν το tone του μπάσου και ένα κύμα πειραματισμών πάνω σε μια post rock-instrumental βάση συνθέτει τον ιδιαίτερο κόσμο τους, έναν κόσμο αντιθέσεων, αυτό της απομόνωσης και της εξωστρέφειας. Σημείο αναφοράς της μπάντας αποτελεί η διασκευή στο «Μινόρε του Τεκέ», δείγμα της ιδιοσυγκρασίας και των καταβολών της.

 

The Coogars

Βρώμικες κιθάρες και garage ήχοι μπλέκονται με blues μελωδίες και indie ρυθμούς. Ένα δεμένο, γεμάτο ενέργεια τρίο, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στη garage blues σκηνή με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και live bars στην Αθήνα και στην επαρχία. Έχοντας ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις για το πρώτο προσωπικό ΕΡ τους με τίτλο “Bad Yoga”, του οποίου η κυκλοφορία αναμένεται μέσα στον Δεκέμβρη, θα ανέβουν στη σκηνή του ΑΝ για ένα δυναμικό live.

 

Friend of Gods

Οι Friend of Gods είναι μια ομάδα προβληματισμένων (ίσως και λίγο προβληματικών) μουσικών που δεν ξέρουν ακριβώς τι παίζουν, αλλά για τις ανάγκες αυτού του κειμένου θα πουν "ένα μείγμα post-mathcore/funk/punk/garage/metal". Γενικά την ψάχνουν, δοκιμάζουν, συνδυάζουν και ό,τι βγει, αρκεί να εκφράζει μια αλήθεια. Αυτή την εποχή οι Friend of Gods πραγματοποιούν live όπου μπορούν με υπέρμετρο ζήλο, καθώς το απολαμβάνουν ιδιαίτερα, ενώ ολοκληρώνουν την ηχογράφηση του πρώτου τους album με τίτλο "mad music for the apes". Τέλος οι Friend of Gods δεν πιστεύουν, ούτε έχουν κάποια σχέση με θεούς και θρησκείες.

Σχετικές ειδήσεις
Οι M.A.t. E. live στο Ίλιον plus
09.12.2016 13:42
Οι M.A.t.E λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου τους άμπουμ "Transitions", έρχονται στην Αθήνα στο Ίλιον plus, για ένα μοναδικό live όπου θα παρουσιάσουν το σύνολο της δουλειάς τους. Drum 'n bass, Dubstep και Trip hop σε μία βραδιά που θα ανοίξουν οι LYD quartet.
Οι Allah - Las live στο Piraeus 117 Academy
09.11.2016 12:16
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Allah-Las, όπως συνηθίζουν πάντα μετά την κυκλοφορία νέου τους άλμπουμ, έρχονται στη χώρα μας, για να μας το παρουσιάσουν. Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του "Calico Review" θα δώσουν 3 club shows, σε μια μίνι περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα... και κάπως έτσι, η παράδοση συνεχίζεται...
Οι Crippled Black Phoenix live στο Fuzz Live Music Club
13.10.2016 10:19
Η progressive rock μπάντα από τη Βρετανία, με τους όλο και περισσότερους φίλους στη χώρα μας, θα εμφανιστεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Fuzz Live Music Club.
Οι Tardive Dyskinesia για ένα επετειακό live στο An Club
25.04.2016 17:03
Οι Tardive Dyskinesia θα ανέβουν στη σκηνή του An Club για να γιορτάσουν 10 χρόνια από την κυκλοφορία του “Distorting Point of View”.
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας ζωντανά στο Club του Σταυρού του Νότου
31.03.2016 14:09
Λίγο πριν την κυκλοφορία της καινούργιας δισκογραφικής του δουλειάς με τίτλο «Λίκνο» ο Λεωνίδας Μπαλάφας επιστρέφει στην σκηνή του club του Σταυρού του Νότου για τέσσερις Πέμπτες στις 7, 14 και 21 Απριλίου και στις 5 Μαΐου 2016.