To RADICAL READING παρουσιάζει την έκθεση της Λητώς Κάττου, Ra Radiance, η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου 2014.

Η Λητώ Κάττου (γεν. Λευκωσία, 1990) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ (2008-2013). Στην πρώτη της ατομική έκθεση, Ra Radiance, ανασυνθέτει αναπαραστάσεις από κοσμικές οντοτήτες και αναλύει τα πλέγματα που υφαίνουν η υλικότητα των πρωτογενών στοιχείων και το μεταφυσικό τους αντίστοιχο. Επεξεργάζεται μεταλλικά φύλλα, πρισματικά στερεά, ακτινωτές κατασκευές και ημιπολύτιμους λίθους και δημιουργεί οντολογικές, μυθολογικές και συμβολικές αντιστίξεις, επιτονίζοντας την κοσμικότητα της ύλης ως εσωτερικό τοπίο και μεταφορά για τη δυναμική του κοινωνικού πεδίου.

Διαρθρώνει ένα προσωπικό σύμπαν όπου η γενεαλογία της αλχημείας, η εμπρόθετη δράση των πραγμάτων και η πρόθεση για κοινωνική μετάβαση συντάσσουν ένα δίκτυο μη γραμμικής διαστρωμάτωσης. Τα έργα της έκθεσης αντλούν από τη δομή των λαβυρίνθων, τις ιδιότητες των κρυστάλλων, τα μοτίβα της ριζωματικότητας και της νομαδικής τοπολογίας. Διαμορφώνουν κόμβους και συστρεφόμενες συστάδες, διακλαδωμένα μονοπάτια και δαιδαλώδη σημεία. Η επαναληπτικότητα των αντιθέσεων δημιουργεί ένα διαφορικό μοτίβο εμμένειας που προκρίνει την χρονικότητα και τον υπερβατικό εμπειρισμό, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως πρόταση για μια μορφή γνωσιακού καλειδοσκοπίου και ως επισήμανση για τη δυνατότητα που εμπεριέχεται στις διασταυρώσεις και τις συστοιχίσεις ανομοιογενών ιδεών και αντικειμένων.

Το RR [RADICAL READING] είναι ένα επιμελητικό εγχείρημα με έδρα την Αθήνα, το οποίο ασχολείται με την σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή, την παρουσίαση και εννοιολογική πλαισίωση ατομικών εκθέσεων, καθώς και τη θεωρητική και λογοτεχνική σύνθεση των ετερογενών συντεταγμένων που διατρέχουν και ανασυντάσσουν το αισθητό και επιτελεστικό πεδίο. Συστάθηκε το 2014 από τους Ευαγγελία Λεδάκη και Πέτρο Μώρη.