Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Politischer!//?: Έκθεση και Ομιλία από τον Πάρι Λεγάκη στο okk/raum29 του Βερολίνου

Politischer!//?: Έκθεση και Ομιλία από τον Πάρι Λεγάκη στο okk/raum29 του Βερολίνου

Ο Πάρις Λεγάκης στην πρώτη ατομική του έκθεση, που εγκαινιάζεται την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, παρουσιάζει μια σειρά από έργα που μοιράζονται ως κεντρικό άξονα την πολιτική. Όπως ο τίτλος "Politischer! //?" (Περισσότερο πολιτική! //?) προτείνει, ο καλλιτέχνης μέσα από αυτή την έκθεση επιθυμεί να θέσει ερωτήματα σχετικά με την πολιτική τέχνη και τον ρόλο της σήμερα. Στα εγκαίνια της έκθεσης ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει το μανιφέστο του, «Claim your Anger» πάνω στην πολιτική και την πολιτική τέχνη, σε μορφή διάλεξης-performance και μετά θα ανοίξει μια συζήτηση σχετικά με αυτό το ζήτημα. Αυτό που θα δούμε στην έκθεση, είναι μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί ολόκληρος ο χώρος του okk/raum29’ που φιλοξενεί τα έργα του, ως ένα ενιαίο περιβάλλον με θεατρικά στοιχεία που αφηγείται την καλλιτεχνική του πορεία. Τα έργα που παρουσιάζονται ποικίλουν από γλυπτά , βίντεο και performance, και έργα που επικεντρώνονται σε συμμετοχικές πρακτικές μεταξύ καλλιτεχνών και μη-καλλιτεχνών. Τα έργα έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

 

“Πώς μπορούν εκείνοι που ζούν σε πόλη να ζήσουν εκτός της πολιτικής;”

Και πώς η πολιτική τέχνη αντικατοπτρίζει τη σημασία που η ίδια η πολιτική παίζει σήμερα;

 

Ο Πάρις Λεγάκης εξετάζει την σχέση της τέχνης και της κοινωνίας, με επίκεντρο την έννοια των ορίων σε γεωπολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Τα έργα του ισορροπούν μεταξύ των εικαστικών και παραστατικών τεχνών, και δημιουργεί κυρίως τοπο-ειδικές συμμετοχικές performances. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί διεθνώς. Επί του παρόντος, ο Πάρις Λεγάκης σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο ΜΑ πρόγραμμα «Performance Studies,» Tisch, ΗΠΑ, με υποτροφίες από το Ίδρυμα Fulbright και τον οργανισμό NEON, και έχει τελειώσει το MFA πρόγραμμα «Public Art and New Artistic Strategies» στο Πανεπιστήμιο Bauhaus της Βαϊμάρης, Γερμανία.

Σχετικές ειδήσεις
Διαιρεμένες μνήμες 1940-1950: Έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
17.11.2016 11:31
Στις 7 Δεκεμβρίου 2016 θα εγκαινιαστεί η νέα έκθεση με τίτλο ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ 1940-1950. Η απόσταση ανάμεσα στην ιστορία και το βίωμα, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Είναι μία έκθεση του Goethe-Institut Thessaloniki σε συνδιοργάνωση με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης και το Deutsches Historisches Museum του Βερολίνου.
Το Ελληνικό Σύννεφο: Έκθεση του Πάρι Πετρίδη στην γκαλερί ΑΔ
05.09.2016 13:20
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Πάρι Πετρίδη με τίτλο «Το Ελληνικό Σύννεφο» στην γκαλερί ΑΔ.
Αρχέγονο/Primordial: έκθεση του Πάρι Ασβεστά στη Μύρινα
25.08.2016 13:25
Ο εικαστικός καλλιτέχνης Πάρις Ασβεστάς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο: «ΑΡΧΕΓΟΝΟ/PRIMORDIAL» στην «ΑΠΟΘΗΚΗ», στο παλιό λιμάνι της Μύρινας.
Έκθεση για τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στο Ίδρυμα της Βουλής
22.06.2016 11:30
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, παρουσιάζει την έκθεση «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, 1919-1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή», την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 και ώρα 13:30 στον χώρο του Περιστυλίου της Βουλής των Ελλήνων.
I' ll be your interface*: έκθεση και ομιλία από τους Dexter Sinister στο Radio Athenes
26.05.2016 16:11
Το Radio Athenes παρουσιάζει την έκθεση των Dexter Sinister, I' ll be your interface*, από τις 29 Μαΐου 2016.