Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η Ιστορία του Στρατιώτη

Η Ιστορία του Στρατιώτη
Στις 10 Οκτωβρίου το Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη υποδέχεται μία ιστορία 90 χρόνων, που θα ζωντανέψει σε μία μουσικοθεατρική παράσταση , για τα φετινά Δημήτρια.

Η Ιστορία του Στρατιώτη γράφτηκε το 1918 στην κορύφωση του Α\' Παγκοσμίου Πολέμου, στην Ελβετία, από τον μεγάλο Ρώσο συνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι σε συνεργασία με τον Ελβετό ποιητή και πεζογράφο Σάρλ Φερντινάντ Ραμύζ.

Το έργο βασίζεται σε ένα λαϊκό ρώσικο παραμύθι, με πρωταγωνιστές έναν στρατιώτη και τον Διάβολο και μοιάζει με μια λαϊκή εκδοχή του μύθου του Φάουστ.

Το έργο γράφτηκε αρχικά για δύο ηθοποιούς, ένα αφηγητή, μία χορεύτρια και ορχηστρικό σχήμα επτά μουσικών.

Στη συγκεκριμένη παράσταση η Ιστορία του στρατιώτη θα παρουσιασθεί σε μία πολυμεσική μορφή και πιο συγκεκριμένα στην ολοκληρωμένη μουσική του μορφή, με ορχήστρα επτά μουσικών υπό τη διεύθυνση αρχιμουσικού, αφηγητή και προβολή video σε γιγαντοοθόνη, το οποίο θα έχει σκηνοθετηθεί, και κινηματογραφηθεί ως αναπόσπαστο τμήμα της εν λόγω παράστασης.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Δημήτρη Κοντού και της Ευαγγελίας Σαρμή και δημιουργός βίντεο είναι ο Κλείτος Κυριακίδης.

Αφηγητής είναι ο Τάσος Νούσιας, παίζουν οι μουσικοί Αλέξης Σταυρίδης -  Κλαρινέτο, Γιώργος Πολίτης – Φαγκότο , Γιώργος Λασκαρίδης – Τρομπέτα, Φιλήμονας Στεφανίδης – Τρομπόνι, Γιώργος Κανδυλίδης – Βιολί , Γιάννης Χατζής – Κοντραμπάσο, Μαργαρίτα Κουρταπαρασίδου – Κρουστά, με μαέστρο τον Νίκο Χριστοδούλου .

Η διοργάνωση της παράστασης είναι του Συλλόγου Φίλων Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Stranglers live στο Piraeus 117 Academy
18.11.2016 13:30
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το Piraeus 117 Academy φορά την punk rock περιβολή του και υποδέχεται ένα από τα σπουδαιότερα rock n roll συγκροτήματα στην ιστορία του σκληρού ήχου. Οι The Stranglers επιστρέφουν για ένα μοναδικό show αντάξιο της ιστορίας τους και της ισοπεδωτικής Live φήμης τους.
Οι Mayhem live τον Απρίλιο στο Fuzz Club
01.11.2016 12:40
Οι Mayhem, το κορυφαίο συγκρότημα της Νορβηγικής Black Metal σκηνής, έρχονται στην Αθήνα για ένα μοναδικό show, την Πέμπτη 13 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club, όπου θα παίξουν ζωντανά ολόκληρο το εμβληματικό album “De Mysteriis Dom Sathanas”, το οποίο – με όλη την τραγική ιστορία που το συνοδεύει – θεωρείται ως ο σημαντικότερος δίσκος στην ιστορία του ακραίου ήχου.
Η Ορχήστρα Δωματίου του Teatro alla Scala του Μιλάνου στα 51α Δημήτρια
27.09.2016 14:23
Η Ορχήστρα Δωματίου του Teatro alla Scala του Μιλάνου δίνει το «παρών» στα φετινά «Δημήτρια», στις 4 Οκτωβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
The Stranglers live στο Piraeus 117 Academy
08.08.2016 12:45
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το Piraeus 117 Academy φορά την punk rock περιβολή του και υποδέχεται ένα από τα σπουδαιότερα rock n roll συγκροτήματα στην ιστορία του σκληρού ήχου. Οι The Stranglers επιστρέφουν για ένα μοναδικό show αντάξιο της ιστορίας τους και της ισοπεδωτικής Live φήμης τους.
Dr. Albert Flipout’s One Can Band ft Mickey Pantelous live στο Ίλιον Plus
29.03.2016 14:02
Πολυπράγμων και εξαιρετικά προικισμένος μουσικός με μεγάλη εμπειρία στα μπλουζ, τη τζαζ και τη ροκ μουσική o Mickey Pantelous μας ταξιδεύει Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στο Ίλιον Plus, με αφορμή την προσωπική κωμικοτραγική ιστορία του συνοδοιπόρου του δόκτορα Flipout* * (Της κονσέρβας κρουστό που έχει δεμένη στο αριστερό του πόδι) στην αμερικάνικη μουσική και ιστορία, με αναφορές σε όλο τον 20ο αιώνα έως τις μέρες μας.