Archive Content / Archive Content

Η Ιστορία του Στρατιώτη

Η Ιστορία του Στρατιώτη γράφτηκε το 1918 στην κορύφωση του Α\’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Ελβετία, από τον μεγάλο Ρώσο συνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι σε συνεργασία με

Η Ιστορία του Στρατιώτη γράφτηκε το 1918 στην κορύφωση του Α\’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Ελβετία, από τον μεγάλο Ρώσο συνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι σε συνεργασία με τον Ελβετό ποιητή και πεζογράφο Σάρλ Φερντινάντ Ραμύζ. Το έργο βασίζεται σε ένα λαϊκό ρώσικο παραμύθι, με πρωταγωνιστές έναν στρατιώτη και τον Διάβολο και μοιάζει με μια λαϊκή εκδοχή του μύθου του Φάουστ.

Στη συγκεκριμένη παράσταση θα παρουσιασθεί σε μία πολυμεσική μορφή και πιο συγκεκριμένα στην ολοκληρωμένη μουσική του μορφή, με ορχήστρα επτά μουσικών υπό τη διεύθυνση αρχιμουσικού, αφηγητή και προβολή video σε γιγαντοοθόνη, το οποίο θα έχει σκηνοθετηθεί, και κινηματογραφηθεί ως αναπόσπαστο τμήμα της εν λόγω παράστασης.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Δημήτρη Κοντού και της Ευαγγελίας Σαρμή και δημιουργός βίντεο είναι ο Κλείτος Κυριακίδης. Αφηγητής είναι ο Τάσος Νούσιας, παίζουν οι μουσικοί Αλέξης Σταυρίδης –  Κλαρινέτο, Γιώργος Πολίτης – Φαγκότο, Γιώργος Λασκαρίδης – Τρομπέτα, Φιλήμονας Στεφανίδης – Τρομπόνι, Γιώργος Κανδυλίδης – Βιολί, Γιάννης Χατζής – Κοντραμπάσο, Μαργαρίτα Κουρταπαρασίδου – Κρουστά, με μαέστρο τον Νίκο Χριστοδούλου.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr

Μουσική / Μουσικά Νέα

Η Ιστορία του Στρατιώτη

Στις 10 Οκτωβρίου το Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη υποδέχεται μία ιστορία 90 χρόνων, που θα ζωντανέψει σε μία μουσικοθεατρική παράσταση, για τα φετινά Δημήτρια.
Η Ιστ…

Στις 10 Οκτωβρίου το Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη υποδέχεται μία ιστορία 90 χρόνων, που θα ζωντανέψει σε μία μουσικοθεατρική παράσταση, για τα φετινά Δημήτρια.

Η Ιστορία του Στρατιώτη γράφτηκε το 1918 στην κορύφωση του Α\’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Ελβετία, από τον μεγάλο Ρώσο συνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι σε συνεργασία με τον Ελβετό ποιητή και πεζογράφο Σάρλ Φερντινάντ Ραμύζ.

Το έργο βασίζεται σε ένα λαϊκό ρώσικο παραμύθι, με πρωταγωνιστές έναν στρατιώτη και τον Διάβολο και μοιάζει με μια λαϊκή εκδοχή του μύθου του Φάουστ.

Το έργο γράφτηκε αρχικά για δύο ηθοποιούς, ένα αφηγητή, μία χορεύτρια και ορχηστρικό σχήμα επτά μουσικών.

Στη συγκεκριμένη παράσταση η Ιστορία του στρατιώτη θα παρουσιασθεί σε μία πολυμεσική μορφή και πιο συγκεκριμένα στην ολοκληρωμένη μουσική του μορφή, με ορχήστρα επτά μουσικών υπό τη διεύθυνση αρχιμουσικού, αφηγητή και προβολή video σε γιγαντοοθόνη, το οποίο θα έχει σκηνοθετηθεί, και κινηματογραφηθεί ως αναπόσπαστο τμήμα της εν λόγω παράστασης.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Δημήτρη Κοντού και της Ευαγγελίας Σαρμή και δημιουργός βίντεο είναι ο Κλείτος Κυριακίδης.

Αφηγητής είναι ο Τάσος Νούσιας, παίζουν οι μουσικοί Αλέξης Σταυρίδης –  Κλαρινέτο, Γιώργος Πολίτης – Φαγκότο, Γιώργος Λασκαρίδης – Τρομπέτα, Φιλήμονας Στεφανίδης – Τρομπόνι, Γιώργος Κανδυλίδης – Βιολί, Γιάννης Χατζής – Κοντραμπάσο, Μαργαρίτα Κουρταπαρασίδου – Κρουστά, με μαέστρο τον Νίκο Χριστοδούλου.

Η διοργάνωση της παράστασης είναι του Συλλόγου Φίλων Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr