Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 μετά τις 8 μ.μ, εγκαινιάζεται στον Τεχνοχώρο, η έκθεση ζωγραφικής του ηπειρώτη καλλιτέχνη Γιώργου Σιώζου με τίτλο «Η Χώρα του Απείρου».

Λίγα λόγια

Η ζωγραφική του παρουσίαση συγκροτείται σε δύο ευδιάκριτες θεματολογικά και από πλευράς έκφρασης ενότητες. Η πρώτη αποτελείται από Ελληνικά τοπία, όπου φαίνεται καθαρά η ευαισθησία και η άνεση του ζωγράφου να αποδίδει σ’ αυτά τις μοναδικές ανεπανάληπτες στιγμές της φύσης, ανεβάζοντάς τες στο ύψος της διαχρονικής ιδεώδους ομορφιάς.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει τα έργα, «αρχαίος κόσμος και διάστημα» όπου επιχειρεί ο καλλιτέχνης με μεγάλη επιτυχία τη σύζευξη του αρχαίου πολιτισμού με τον χρόνο στο διηνεκές. Τα έργα των αρχαίων καλλιτεχνών, με ήρωες, φιλοσόφους και προσωποποιημένες θεότητες και ιδέες, προβάλλουν στο μεγαλειώδες διαστημικό τοπίο σαν κοσμικά θραύσματα ενός ανεπανάληπτου πολιτισμού.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο ζωγράφος Γιώργος Σιώζος γεννήθηκε στους Μελιγγούς Ιωαννίνων το 1949  και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Σχολής Βελλάς Ιωαννίνων. Από μικρός είχε κλίση στη ζωγραφική και πρώτος του δάσκαλος στην τέχνη ήταν ο γλύπτης Παύλος Βρέλλης απ’ όπου διδάχτηκε σχέδιο και προοπτική.

Πραγματοποίησε 55 ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.