Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Little birds of hope: έκθεση της Χριστίνας Δάρρα στο Φουγάρο

Little birds of hope: έκθεση της Χριστίνας Δάρρα στο Φουγάρο

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, το ΑrtShop του Φουγάρου στο Ναύπλιο εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Χριστίνας Δάρρα , "Little birds of hope".


Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει έργα ζωγραφικά με μολύβι, ακουαρέλλα, λάδι και μεικτή τεχνική, αντικείμενα και μάσκες από papier mâché, κοσμήματα από γυαλί και μαντήλια. Όλα τα έργα της έκθεσης αναφέρονται σε πουλιά, που εδώ συμβολίζουν την ελπίδα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η καλλιτέχνης:


«Οι ελπίδες μας είναι σαν μικρά πουλάκια. Φτερωτά πολύχρωμα, έρχονται φεύγουν, τσιμπούν ένα σποράκι, κελαηδούν, τσαλαβουτούν στα νερά, νικούν την βαρύτητα. Τόσο όμορφα, τόσο ανάλαφρα και τόσο ευάλωτα, σαν τις ελπίδες μας. Η ελπίδα δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από την παράλογη πεποίθησή μας ότι όλα θα πάνε καλά. Μπορεί να πάνε, μπορεί και όχι. Όμως το σημαντικό είναι να έχει κάνεις αυτήν την αβάσιμη βεβαιότητα για να συνεχίζει να γκρεμίζει αδιέξοδα. Όπως τα πουλιά …όταν τους τελειώνει η γη, υπάρχει πάντα και ο αέρας. Αν έμαθες μόνο να βαδίζεις καιρός να μάθεις και να πετάς.»


Πολυμορφικός και πολύχρωμος, ο κόσμος της Δάρρα προσφέρει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Τα έργα της διέπονται από ευαισθησία και χιούμορ που άλλοτε ανάλαφρο και άλλοτε αιχμηρό, διαπερνά και συχνά αποκαλύπτει τις αθέατες όψεις της καθημερινότητας μας.


Η Χριστίνα Δάρρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Αrts και χαρακτική στο Λονδίνο στο Central St. Martins College of Art & Design. Είναι εικαστικός και σχεδιάζει κοσμήματα και αντικείμενα. Η δουλειά της έχει εκτεθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με το ArtShop συνεργάζεται από το 2005 και έχει συμμετάσχει στο Craft Fair #1 στο Φουγάρο.

Με τα «μικρά πουλιά της ελπίδας», το ArtShop εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκθέσεων με έργα από εικαστικούς κ σχεδιαστές αντικειμένων κ κοσμημάτων.

Σχετικές ειδήσεις
Η περίπτωση Καποδίστρια: oμαδική εικαστική έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
06.10.2016 12:16
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η ομαδική εικαστική έκθεση Η Περίπτωση Καποδίστρια σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια, όπου ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών συνομιλούν με αντικείμενα του Κυβερνήτη από τις συλλογές του Μουσείου.
27 Εικαστικοί & 27 Σχεδιαστές Κοσμημάτων στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ
22.07.2016 16:18
Από 30 Ιουλίου 2016 θα φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ έκθεση με εικαστικά κοσμήματα 27 σχεδιαστών από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε συνομιλία με ζωγραφικά έργα τέχνης μικρής κλίμακας 27 εικαστικών.
One Thing A Day: έκθεση της Χριστίνας Δάρρα στη Gallery Genesis
26.05.2016 14:10
Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση της Χριστίνας Δάρρα, με τίτλο “One Thing A Day”.
do objects stay / μένουν τα αντικείμενα: Έκθεση του Απόστολου Ντελάκου στην CASK gallery
04.05.2016 12:59
Η CASK παρουσιάζει, από τις 6 Μαΐου 2016, την τρίτη ατομική έκθεση του Απόστολου Ντελάκου “do objects stay / μένουν τα αντικείμενα”, που δημιουργήθηκε για την γκαλερί, σε συνεργασία με τη συλλογή Ιωάννη Κυπαρισσούς.
Thomas Hope. Σχέδια της Οθωμανικής Κωνσταντινούπολης: έκθεση στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης
18.03.2016 16:09
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 την έκθεση Thomas Hope. Σχέδια της Οθωμανικής Κωνσταντινούπολης.