Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, το ΑrtShop του Φουγάρου στο Ναύπλιο εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Χριστίνας Δάρρα, “Little birds of hope”.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει έργα ζωγραφικά με μολύβι, ακουαρέλλα, λάδι και μεικτή τεχνική, αντικείμενα και μάσκες από papier mâché, κοσμήματα από γυαλί και μαντήλια. Όλα τα έργα της έκθεσης αναφέρονται σε πουλιά, που εδώ συμβολίζουν την ελπίδα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η καλλιτέχνης:

«Οι ελπίδες μας είναι σαν μικρά πουλάκια. Φτερωτά πολύχρωμα, έρχονται φεύγουν, τσιμπούν ένα σποράκι, κελαηδούν, τσαλαβουτούν στα νερά, νικούν την βαρύτητα. Τόσο όμορφα, τόσο ανάλαφρα και τόσο ευάλωτα, σαν τις ελπίδες μας. Η ελπίδα δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από την παράλογη πεποίθησή μας ότι όλα θα πάνε καλά. Μπορεί να πάνε, μπορεί και όχι. Όμως το σημαντικό είναι να έχει κάνεις αυτήν την αβάσιμη βεβαιότητα για να συνεχίζει να γκρεμίζει αδιέξοδα. Όπως τα πουλιά …όταν τους τελειώνει η γη, υπάρχει πάντα και ο αέρας. Αν έμαθες μόνο να βαδίζεις καιρός να μάθεις και να πετάς.»

Πολυμορφικός και πολύχρωμος, ο κόσμος της Δάρρα προσφέρει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Τα έργα της διέπονται από ευαισθησία και χιούμορ που άλλοτε ανάλαφρο και άλλοτε αιχμηρό, διαπερνά και συχνά αποκαλύπτει τις αθέατες όψεις της καθημερινότητας μας.

Η Χριστίνα Δάρρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Αrts και χαρακτική στο Λονδίνο στο Central St. Martins College of Art & Design. Είναι εικαστικός και σχεδιάζει κοσμήματα και αντικείμενα. Η δουλειά της έχει εκτεθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με το ArtShop συνεργάζεται από το 2005 και έχει συμμετάσχει στο Craft Fair #1 στο Φουγάρο.

Με τα «μικρά πουλιά της ελπίδας», το ArtShop εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκθέσεων με έργα από εικαστικούς κ σχεδιαστές αντικειμένων κ κοσμημάτων.