Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάλογοι» και με αφορμή την έκθεση «Γυναίκες εικαστικοί 1960-1980. Η συμβολή τους στην ελληνική πρωτοπορία», το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης – iset μας προσκαλεί στην εκδήλωση – συζήτηση: «Ερευνώντας τη γυναικεία καλλιτεχνική δημιουργία στην Ελλάδα. Προβληματισμοί και προοπτικές της έρευνας», την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 στις 6.30 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Γλαύκη Γκότση – ιστορικός τέχνης
Χάρις Κανελλοπούλου – ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων
Έλενα Χαμαλίδη – επίκουρη καθηγήτρια ιστορίας της τέχνης, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Συμμετέχει με παρέμβασή της η Ελπίδα Καραμπά – θεωρητικός τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων

Συντονισμός: Ευγενία Αλεξάκη – σύμβουλος εκπαίδευσης iset

Πώς μελετάμε και προβάλλουμε το έργο των γυναικών εικαστικών στην Ελλάδα; Ποιες είναι οι προοπτικές και ποιες οι «δυσκολίες» στην καταγραφή της εγχώριας γυναικείας καλλιτεχνικής δημιουργίας; Με ποιον τρόπο προσεγγίζεται ουσιαστικότερα η εικαστική δράση των γυναικών σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο; Πώς μας βοηθούν εργαλεία ανάγνωσης, όπως η φεμινιστική ιστορία και κριτική της τέχνης, στη δημιουργία νέων προσεγγίσεων για το έργο των Ελληνίδων εικαστικών;

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ανιχνευθούν οι κύριες θεωρητικές και μεθοδολογικές τάσεις που έχουν ήδη διαγραφεί ως προς τη μελέτη των γυναικών καλλιτεχνών στην ελληνική ιστορία της τέχνης, αλλά και να διερευνηθούν ο αντίκτυπός τους και οι περαιτέρω προοπτικές που ενδεχομένως δημιουργούνται για την ανάδειξη της γυναικείας εικαστικής γραφής στην Ελλάδα.