Από τις εκδόσεις Αιολίδα κυκλοφορεί το  παιδικό βιβλίο Θρύλοι και ξωτικά του Αιγαίου. Αυλητής και Παππουλάνθρωπος του Κώστα Ζαφειρίου και Γιώργου Τυρίκου-Εργά με εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου και της Έλλης Μαρδάς.

Από τους συγγραφείς του διακεκριμένου στον κατάλογο White Evans “Αυλητής και Παππουλάνθρωπος: Μαγεμένες Ιστορίες απ’ τη Λέσβο και τη Λήμνο”, ανάμεσα στα σπουδαιότερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως για το 2011.

Πού ακούστηκε μια καλόγρια να κάνει ορειβασία και μάλιστα να έχει γίνει φίλη ενός διαβολάκου; Πώς είναι δυνατόν ένας στρατός από κονσερβοκούτια να πολεμάει γενναία τον κυρ-Νοτιά; Γιατί ο θύμωσε ο γέρο-Πλάτανος, μήπως τον πείραξε που χτίστηκε ένα σουβλατζίδικο πάνω στον ταλαιπωρημένο κορμό του; Ας ρωτήσουμε τον Αυλητή και τον Παππουλάνθρωπο, εκείνοι θα ξέρουν. Να, τους βλέπω εκεί, έχουν αράξει τη βαρκούλα τους στην παραλία κάτω από τον νυχτερινό ουρανό. Τα δέντρα του δάσους έχουν πλησιάσει ως το νερό για να αφουγκραστούν τις ιστορίες τους. Ας πάμε και εμείς να δούμε τι γίνεται. Σίγουρα θα μας πουν τι συνέβη στον καλοκάγαθο Λάζαρο που μπορούσε να ταξιδεύει ανάμεσα στους Κόσμους. Θα ξέρουν και για τον Φούρερ τον Ακονιστή, εκείνον τον ψεύτη. Έχεις ακουστά για το Θεριό στο Χωριό που έκλεβε βιντεοπαιχνίδια; Σου έχω πει για τους Τρεις Θανάσηδες, τα ξωτικά που φυτεύουν σπόρους και φυτρώνουν φαλακροί τσαγκάρηδες και τουφεκόδεντρα; Για τον Αχόρταγο που ήθελε να κλείσει με τσιμέντο όλη τη θάλασσα; Άκου, παίζουν και μουσική, πάμε γρήγορα!

Ο Κώστας Ζαφειρίου είναι γνωστός (ανάλογα με την εκάστοτε διάσταση που βρίσκεται κάθε φορά) ως Κύριος Γουτ ή Μενεστρέλ του Μιραβάλ ή πάλι απλά ως Κώστας Ζαφειρίου. Όταν δεν τσακώνεται με τις πολλαπλές του προσωπικότητες, του αρέσει να ρεμβάζει στο νησί της Λήμνου, όπου καλλιεργεί σταχύλια (που είναι σταφύλια με στάχυα) μαζεύει κοχείλια, (που είναι κοχύλια, με χείλια) και πετάει χαρτοτσαλαπετεινούς (και όχι χαρταετούς).
Έχει γράψει κι άλλα βιβλία για παιδιά και όχι μόνο, όπως “Τα Παραμύθια για την Αιθάλεια” (Λήμνος 2004) και τη σειρά “Τα Χρονικά της Αντάκρης” (εκδ. Μίνωας 2009).
Απ’ το 2008 ζει και εργάζεται στη Λήμνο, όπου εμφανίζεται συχνά σε μικρές και μεγάλες μουσικές συναυλίες, αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο, γράφει βιβλία και καλλιεργεί αμπέλια.

Ο Γιώργος Τυρίκος – Εργάς γεννήθηκε το 1982. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά τη διάρκεια του πρώτου του πτυχίου ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου σπούδασε αιγυπτιακά ιερογλυφικά του Μέσου Βασιλείου στο Πανεπιστήμιο Notre Dame. Συνέχισε τις σπουδές του στη Σορβόννη όπου και αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας του Paris I με ειδίκευση στην Ασσυριολογία. Ένα χρόνο αργότερα έγινε κάτοχος DEA του τμήματος συγκριτικής λογοτεχνίας του Paris III. Είναι επίσης υποψήφιος διδάκτορας λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνεργάτης της εφημερίδας “Εμπρός”, από την στήλη “Λαξευτής”, δημοσιεύει δοκίμιο και διήγημα. Το βιβλίο του “Αυλητής και Παππουλάνθρωπος”, (με τον Κ. Ζαφειρίου, εκδ. Αιολίδα) συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο White Ravens της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου, ανάμεσα στα 250 σπουδαιότερα έργα παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως για το 2011.