Οι λάτρεις της τέχνης θα έχουν την ευκαιρία και φέτος να δουν τα έργα του καλλιτέχνη  Henri Plaat, σε έκθεση που οργανώνει το Booze Cooperativa

Ο Henri Plaat ταξιδεύει στην Ελλάδα από το 1961 και από τότε επανέρχεται κάθε χρόνο εμπνεόμενος από τη δύναμη των τοπίων. Στα 40 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας ο Plaat έχει δημιουργήσει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, πίνακες και κολάζ και έχει εκθέσει , σε  πολλές χώρες του  κόσμου .  Ως γνήσιος μοντερνιστής αγαπά την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης που διοχετεύεται σε πολλά μέσα.

Η παρούσα έκθεση θα αποτελείται από προβολές των ταινιών που ο  Plaat έχει γυρίσει, μεταξύ αυτών και η βραβευμένη με το Golden Calf για μικρού μήκους ταινία,  Spurs of Tango(1980) στο Nederlands Film Festival, δίπλα σε μερικούς από τους πίνακες της σειράς Godesses που έχουν ήδη εκτεθεί το 2006, στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

 Η έκθεση  αυτού του εξέχοντος καλλιτέχνη θα συνοδευτεί από διαλέξεις από καθιερωμένους κριτικούς τέχνης όπως ο Μάνος Στεφνίδης και ο Θανάσης Μουτσόπουλος και καλλιτέχνες όπως ο Πάρις Χαβιάρας , η Λία Σταμοπούλου και ο Dirk Polak. Θα υπάρχουν παράλληλα σχετικά καλλιτεχνικά δρώμενα καθόλη τη διάρκεια του μήνα διεξαγωγής της έκθεσης.

 Ο καλλιτέχνης θα βρίσκεται στην Ελλάδα για περιορισμένο αριθμό ημερών συμπεριλαμβανομένης της νύχτας των εγκαινίων.