Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Δημοπρασία : Πίνακας του Βολανάκη

Δημοπρασία : Πίνακας του Βολανάκη
Ένα σπάνιο αριστούργημα του Κωνσταντίνου Βολανάκη (1837-1907), με τίτλο Η Αποβίβαση του Καραϊσκάκη στο Φάληρο, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s …

Ο πίνακας αυτός θα ηγηθεί της δεύτερης δημοπρασίας Ελληνικής Τέχνης της χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008. Πρόκειται για το σπουδαιότερο έργο του Βολανάκη που έχει ποτέ εμφανιστεί σε δημοπρασία, ενώ είναι ένα από τα λίγα τόσο μεγάλα και σημαντικά έργα του καλλιτέχνη που έχει παραμείνει σε χέρια ιδιωτών.

 Έφάμιλλα έργα του καλλιτέχνη φιλοξενούνται σήμερα σε μουσεία, ιδρύματα και εταιρικές συλλογές. Το αθηναϊκό κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τον πίνακα, ο οποίος, πριν από τη δημοπράτησή του τον επόμενο μήνα, θα εκτεθεί στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου.

Η Αποβίβαση του Καραϊσκάκη στο Φάληρο αναπαριστά μια ιστορική σκηνή από την Ελληνική Επανάσταση και αποτελεί μία από τις πολλές σκηνές που έχει δημιουργήσει ο Βολανάκης οι οποίες εξυμνούν τα σημαντικότερα ναυτικά κατορθώματα της Ελλάδας. Απεικονίζει την άφιξη του ελληνικού στόλου και μιας από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του ελληνικού αγώνα, του Γεωργίου Καραϊσκάκη, στις ακτές του Φαλήρου κοντά στον Πειραιά.


Ο πίνακας έχει διαστάσεις 146 επί 219εκ. ενώ η αρχική του εκτίμηση  κυμαίνεται μεταξύ €1,9-2,5 εκατ./ £1,5-2 εκατ

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Scenes from the Golden Room: έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου στο The Westin Athens
13.09.2016 16:52
H Blender Gallery παρουσιάζει μια σειρά επιλεγμένων έργων του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, από το «Μεγάλο Χρυσό Δωμάτιο» και την έκθεση «Τάλως – Απεικονίσεις του Τεχνητού Ανθρώπου», στο lobby του The Westin Athens, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Δημοπρασία Τέχνης & Αντικειμένου
04.08.2016 15:26
Ο οίκος δημοπρασιών Myro Antiques House σας προσκαλεί στις 31 Αυγούστου 2016 σε μια δημοπρατική εκδήλωση έξω από τα συνηθισμένα.
Τάλως: Έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
01.08.2016 14:05
Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου παρουσιάζεται από τη 1η Αυγούστου 2016, η έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου με τίτλο «Τάλως-Απεικονίσεις του Τεχνητού Ανθρώπου».
Bitten: Έκθεση της Δέσποινας Κωνσταντίνου στην Γκαλερί Cube
25.05.2016 12:39
Η Γκαλερί Cube, ξεκινά τη συνεργασία με την εικαστικό Δέσποινα Κωνσταντίνου παρουσιάζοντας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 τη δουλειά της, στην ατομική έκθεση με τίτλο “Bitten”.