Μουσική / Μουσικά Νέα

Port-Royal και Αbsent without leave

Οι Ιταλοί electro – shoegazers Port-Royal έχοντας ολοκληρώσει και κυκλοφορήσει το 2009 την 3η τους δισκογραφική δουλειά, Dying in time, επισκέπτονται στα πλαίσια μιας μίνι ε

Οι Ιταλοί electro – shoegazers Port-Royal έχοντας ολοκληρώσει και κυκλοφορήσει το 2009 την 3η τους δισκογραφική δουλειά, Dying in time,  επισκέπτονται στα πλαίσια μιας μίνι ευρωπαϊκής περιοδείας την Ελλάδα και ανεβαίνουν για μια και μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Stage Club, στη Λάρισα, στις 30 Απριλίου. Τη συναυλία θα ανοίξει ο Αθηναίος μουσικός, absent without leave, παλιός γνώριμος των Port-Royal.

Στο Dying in time,  οι Port-Royal διευρύνουν ακόμη περισσότερο τα όρια του ήχου τους για να συναντήσουν τις πιο ηλεκτρονικές πλευρές της synth pop και techno μουσικής χωρίς να ξεχνούν ούτε στιγμή τις ρίζες τους που εντοπίζονται μεταξύ της shoegaze κιθαριστικής αισθητικής και των συναισθηματικά φορτισμένων ambient ηχοτοπίων προκειμένου να μορφοποιήσουν τη μελαγχολία τους ως προς την προσωρινότητα και το πεπερασμένο των ανθρωπίνων, όπως υποδηλώνει και ο σχετικός τίτλος του δίσκου.

Στη συγκεκριμένη συναυλία τα δύο σχήματα θα βρεθούν και επί σκηνής μαζί, αφού ο Αbsent Without Leave θα συνοδεύσει τους Port-Royal σε κάποια από τα κομμάτια του set τους με την κιθάρα και τα effects του.

Ο ήχος του αν και συγγενής μ’ εκείνον των Port-Royal, εντούτοις φαίνεται να προσιδιάζει περισσότερο στο ρομαντισμό, τη μελαγχολία και τη νοσταλγικότητα που χαρακτήρισε τον ήχο καλλιτεχνών-ορόσημα στο χώρο της νεότερης αλλά και σύγχρονης παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως cocteau twins, this mortal coil, slowdive, piano magic, hood, mogwai, sigur ros, boards of canada.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr

Μουσική / Μουσικά Νέα

Port-royal και Αbsent Without Leave

Το Κinky Κong σε συνεργασία με την Sound In Silence παρουσιάζει τους Ιταλούς port-royal και τον absent without leave σε ένα συναυλιακό double-bill στην πρώτη επίσημη παρουσίασ…

Το Κinky Κong σε συνεργασία με την Sound In Silence παρουσιάζει τους Ιταλούς port-royal και τον absent without leave σε ένα συναυλιακό double-bill στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του split album τους magnitogorsk.

Το magnitogorsk είναι ένα album αποτελούμενο από οχτώ συνολικά κομμάτια. Κάθε καλλιτέχνης συνεισφέρει στο album τρία νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια του ενώ υπάρχουν και δύο κομμάτια συνεργασίας. Μουσικά το magnitogorsk συνδυάζει τόσο στοιχεία από την electronica και την ambient όσο και από το shoegaze αλλά και το post-rock. Το magnitogorsk θα κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου σε 500 συλλεκτικά, χειροποίητα αντίτυπα από την Sound In Silence. Η συσκευασία του είναι από ανακυκλωμένο χαρτόνι και για εξώφυλλο έχει μια αληθινή φωτογραφία, ενώ υπάρχουν συνολικά 50 διαφορετικές φωτογραφίες / εξώφυλλα (10 αντίτυπα με κάθε μία).

Οι port-royal επισκέπτονται την χώρα μας για δεύτερη φορά μετά το 2007 όπου λάβανε μέρος στο φεστιβάλ Video Dance. Έχουν στο ενεργητικό τους δύο albums, τα οποία απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές από τον ξένο τύπο , σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες και έχουν περιοδεύσει με επιτυχία σε διάφορες

Ο absent without leave ξεκίνησε να ηχογραφεί το 2001 στην Αθήνα και πλέον έχει ξεπεράσει τα στενά μουσικά σύνορα της Ελλάδας ,κυκλοφορώντας τις δουλειές του σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες εταιρείες παγκοσμίως με δύο albums στο ενεργητικό του και αρκετές συμμετοχές σε συλλογές.
 

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr