Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ελληνική πρεμιέρα για το take a trip του Χρήστου Ν. Καρακάση στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Ελληνική πρεμιέρα για το take a trip του Χρήστου Ν. Καρακάση στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Το δημιουργικό ντοκιμαντέρ-ταινία “Take a trip” του σκηνοθέτη και παραγωγού Χρήστου Ν. Καρακάση ξεκινά το ταξίδι του στον κόσμο προσκαλώντας τους θεατές να κάνουν με τη σειρά τους ένα ταξίδι επανατοποθέτησης της σκέψης, των απόψεων και των θέσεων που, στην εποχή μας, κάνουν τις ανθρώπινες αξίες να δοκιμάζονται. 


«Μπορεί τελικά το ταξίδι να είναι μόνο εσωτερικό… Μπορεί και η ίδια η πόλη, στην οποία ζούμε, ή τα σπίτια, να είναι μόνο εσωτερικά. Τι είναι όμως μια πόλη…. Δεν είναι ο τρόπος που την βλέπουμε; Η βία μας ακολουθεί παντού. Για λίγο τα χρώματα σβήνουν, το μέρος χάνει τη δύναμη του. Ο φασισμός μέσα μας είναι άραγε κάτι επίκτητο ή κάτι με το οποίο κανείς γεννιέται;»

 

Το Ταξίδι της ταινίας ξεκινά με την ελληνική του πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας, στις 12 το μεσημέρι. Η ταινία είδη ταξίδεψε στην Φινλανδία, στην Vaasa City Library, όπου έκανε την Ευρωπαϊκή της πρεμιέρα, καθώς προβαλλόταν  για όλο τον οκτώβριο, σε ειδική προβολή συνδυασμένη με την ατομική έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου και συγγραφέως Βασιλικής Κάππα, η οποία έγραψε τα κείμενα για το ντοκιμαντέρ με σημείο αναφοράς την εικαστική της σειρά «Αόρατες πόλεις»


Οργάνωση Παραγωγής: Βασιλική Κάππα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: George Devon, Διονύσιος Δήμας, Χρήστος Ν. Καρακάσης
Μουσική Σύνθεση: Gregory Giarelis
Βοηθός Σκηνοθέτη-Ηχοληψία: Νίκος Ψαλτάκης
Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Κάππα
Κείμενα Αφήγηση: Βασιλική Κάππα
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Χρήστος Ν. Καρακάσης
Παραγωγή: Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα
www.kouinta-production.gr

Σχετικές ειδήσεις
Ανάμεσα σε δύο πατρίδες: Προβολή της ταινίας του Χρ. Καρακάση στην Αγγλία
17.11.2016 12:27
Η ταινία του Χρήστου Ν. Καρακάση «Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες” θα προβληθεί στην Αγγλία στις 12 Δεκεμβρίου, στο Lecture Theatre, Creative Edge Building του Edge Hill University.
e-Social: Η Πολυβραβευμένη Ελληνική Sci-Fi Ταινία κάνει Διαδικτυακή Πρεμιέρα
26.09.2016 14:32
Το e-Social, μία ελληνική ταινία επιστημονικής φαντασίας μικρού μήκους, που ταξίδεψε σε 16 χώρες ανά τον κόσμο και προβλήθηκε σε 41 Διεθνή Φεστιβάλ αποσπώντας 6 βραβεία, κάνει τη διαδικτυακή της πρεμιέρα!
e-Social: Η πολυβραβευμένη ελληνική Sci-Fi ταινία κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα
30.08.2016 14:47
Το e-Social, μία ελληνική ταινία επιστημονικής φαντασίας μικρού μήκους, που ταξίδεψε σε 16 χώρες ανά τον κόσμο και προβλήθηκε σε 41 Διεθνή Φεστιβάλ αποσπώντας 6 βραβεία, κάνει τη διαδικτυακή της πρεμιέρα!
Pet, του Χρήστου Μωραΐτη
10.08.2016 12:42
Το "Pet" του Χρήστου Μωραΐτη είναι μια ταινία για την παιδική ηλικία και την στιγμή που πρέπει να αποχωριστείς την αθωότητά σου προκειμένου να επιβιώσεις.
Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία, του Απόστολου Καρακάση
15.03.2016 12:19
Η One from the Heart παρουσιάζει στις αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τις 24 Μαρτίου 2016, το νέο ντοκιμαντέρ του Απόστολου Καρακάση, Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία σε παραγωγή Μάρκου Γκαστίν και Ελένης Χανδρινού.