Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το Τρελόσπιτο του Παύλου Κουρτίδη συνεχίζεται στο Θέατρο ΠΚ

Το Τρελόσπιτο του Παύλου Κουρτίδη συνεχίζεται στο Θέατρο ΠΚ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία Το Τρελόσπιτο του χορογράφου Παύλου Κουρτίδη στο Θέατρο ΠΚ, στο Νέο Κόσμο κάθε Σάββατο και Κυριακή.


Την παράσταση προλογίζει ο ψυχίατρος Παύλος Σακκάς, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας του best seller «Η Ψυχιατρική…αλλιώς».


Εικόνα, κίνηση, λόγος, μουσική σε μια ανατρεπτική παράσταση, που τέθηκε υπό την αιγίδα της ΚΙΝ.Α.ΨΥ, φορτίζουν το θεατή με συναισθηματική ένταση και αναγκάζουν σε επαναπροσδιορισμό της έννοιας της ευτυχίας δρώντας τελικά παρηγορητικά, ανακουφιστικά, θεραπευτικά.


Στο Τρελόσπιτο όλα αιωρούνται, όλα είναι στο μεταίχμιο της τρέλας και της λογικής. Υπό τους ήχους πρωτότυπα γραμμένης μουσικής οι ένοικοι του, συγκάτοικοι στην ψυχωτική  οπτική του οικοδεσπότη δίνουν ένα άνισο αγώνα με στόχο την ίδια τη ζωή, τη γαλήνη, την ηρεμία, το όνειρο, το ταξίδι και ίσως την αναπάντεχη επανένταξη στην κοινωνία.


Το Τρελόσπιτο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Κίνησης Αδερφών Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας (ΚΙΝ.Α.ΨΥ).


Η Κίνηση Αδερφών  Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας (ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ) www.kinapsi.gr  ξεκίνησε το 2008 ως «βήμα» για τα αδέρφια ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και με το πέρασμα του χρόνου έχει εξελιχθεί σε έναν οργανωμένο φορέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.  Αποστολή της είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των αδερφών ατόμων με ψυχικές παθήσεις και η προσφορά ενημέρωσης και στήριξης, με απώτερο στόχο να λειτουργήσει το οικογενειακό περιβάλλον ενθαρρυντικά ως προς τον πάσχοντα.

Μέρος των εσόδων από την πώληση του προγράμματος της παράστασης θα δοθεί για τους σκοπούς της  ΚΙΝΑΨΥ


Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Παύλος Κουρτίδης
Μουσική σύνθεση: Χρήστος Τριανταφύλλου
Βίντεο - Μοντάζ:  Άγγελος Τόνιος
Φωτογραφία: Δημήτρης Γεωργιάδης
Σκηνογραφία κοστούμια: Δήμητρα Παπαδημητρίου
Φωτισμός:  Απόστολος Τσιτσώνης
Κατασκευή σκηνικών: Βασίλης Σακκής , Γιάννης Αλεξόπουλος
Ερμηνεύουν: Ζωή Σωτηροπούλου, Μάρκος Γιακουμόγλου, Νάντια Τομαζένκο, 
Μάριος Ράμμος, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Ηλίας Μπαγεώργος, 
Χριστίνα Παπαντωνοπούλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος , Παύλος Κουρτίδης

Παραγωγή: Θέατρο ΠΚ 2014

Σχετικές ειδήσεις
Ο Σάλος της Σοφίας Μαυραγάνη επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.12.2016 10:09
Μετά τις sold-out παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών, η Σοφία Μαυραγάνη επιστρέφει, φέρνοντας το «Σάλο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πιο πρόσφατο έργο της ανατρεπτικής χορογράφου, παρουσιάζεται για μια μόνο βραδιά, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.
03.11.2016 16:21
Η ομάδα ΧΟΡΟΓΡΑΜΜΑ, καλλιτεχνικό πόνημα της χορεύτριας και χορογράφου Βίκυς Παπανικολάου, έπειτα από δύο χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο ετήσιο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων επιστρέφει και πάλι στην σκηνή του θεάτρου Βαφείο-Λάκης Καραλής για να παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο: «ΕΞΟΥΣΙΑ…ΖΩ;» με αφορμή τον Μάκβεθ.
Μήδεια, του Ευριπίδη από την ομάδα AniMotus στο Θέατρο Σοφούλη
25.05.2016 17:01
Ο μύθος της προδομένης γυναίκας που αποφασίζει να εκδικηθεί τον άντρα της σκοτώνοντας τα ίδια τους τα παιδιά, παρουσιάζεται μέσα από ένα χοροθεατρικό πρίσμα, σε διασκευή της χορογράφου Ελένης Βάκα και της ομάδας σύγχρονου χορού Animotus. H τελευταία παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Θέατρο Σοφούλη.
Τέσσερις Εποχές: Παράσταση σύγχρονου χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
09.05.2016 14:45
Στις Τέσσερις Εποχές του Μικροσκοπικού Θεάτρου, το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στις 20:00, η Αναστασία Λύρα ιχνογραφεί τις κινήσεις του χορού πάνω σε τέσσερα κομμάτια μουσικής για πιάνο του Κλωντ Ντεμπυσσύ.
Links: από τους Αντώνη Φωνιαδάκη και APOTOSOMA στο Θέατρο Ολύμπια
10.03.2016 12:50
Η νέα παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνή, που έχει την υπογραφή του σπουδαίου χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη και είναι αφιερωμένη στους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, τον Γ. Σ. Μπαχ και τον Γ. Φ. Χαίντελ, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια.