Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί το έργο Madame de la Carliere, του Denis Diderot, σε θεατρική αποδοση, σκηνοθεσία και διδασκαλία της Κικής Σελιώνη.

Πρόκειται για καυστική σάτυρα της αστικής τάξης του 18ου αιώνα, με εμφανείς αναφορές και στην σύγχρονη πραγματικότητα. Διαδραματίζεται σε ένα σαλόνι της εποχής και πραγματεύεται τις επιπτώσεις της δημόσιας κριτικής στην ιδιωτική ζωή ενός ζευγαριού. Το έργο γράφτηκε απο τον Γάλλο φιλόσοφο και συγγραφέα Ντενίς Ντιντερό το 1772 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

Μετάφραση: Ανδρίτσιου Δήμητρα, Φυτιλή Δήμητρα
Θεατρική αποδοση-Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Κική Σελιώνη
Σκηνικά-Κοστούμια-Ειδικές κατασκευές: Ευδοκία Βεροπούλου
Φώτα: Ευδοκία Βεροπούλου
Βίντεο: Σεραφείμ Αρκομάνης
Κατασκευή σκηνικού: Γιάννης Γιαννακόπουλος

Ηθοποιοί/μετέχοντες: Ανθη Μαριον, Δελαγραμμάτικα Φίλια, Ξενικάκης Βασίλης, Ξένου Διώνη, Καλέμου Σουσάννα, Πανταζής Παναγιώτης, Παπαδήμα Στέλλα, Σαχάς Παναγιώτης, Σπυριδάκου Σαπφώ, Στάμου Εύη, Τριανταφύλλου Αθανασία, Τσούτης Μάνος, Τυροπώλη Κατερίνα, Φάλλια Ιουλία, Χαμαλίδου Αρτεμις, Ψυχράμης Αλέξανδρος

Μετα το πέρας της παρουσίασης ακολουθεί διάλεξη-συζήτηση 30 λεπτών. Η παρουσίαση/διάλεξη είναι μερος του σεμινάριου του συστήματος του Laban και της εφαρμογής του στην τέχνη της υποκριτικής. Επίσης αποτελει μερος της μεταδιδακτορικής έρευνας της Δρ Κικής Σελιώνη σε συνεγασια με το Royal Central School of Speech and Drama University of London.

Την έρευνα υποστηρίζουν το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Ανωτερη Δραματική Σχολή ‘Μαίρη Βογιατζή-Τράγκα και ο εκδοτικός οίκος ‘Ελληνοεκδοτική’.