Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Madame de la Carliere, του Denis Diderot στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Madame de la Carliere, του Denis Diderot στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί το έργο Madame de la Carliere, του Denis Diderot, σε θεατρική αποδοση, σκηνοθεσία και διδασκαλία της Κικής Σελιώνη.


Πρόκειται για καυστική σάτυρα της αστικής τάξης του 18ου αιώνα, με εμφανείς αναφορές και στην σύγχρονη πραγματικότητα. Διαδραματίζεται σε ένα σαλόνι της εποχής και πραγματεύεται τις επιπτώσεις της δημόσιας κριτικής στην ιδιωτική ζωή ενός ζευγαριού. Το έργο γράφτηκε απο τον Γάλλο φιλόσοφο και συγγραφέα Ντενίς Ντιντερό το 1772 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.


Μετάφραση: Ανδρίτσιου Δήμητρα, Φυτιλή Δήμητρα
Θεατρική αποδοση-Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Κική Σελιώνη
Σκηνικά-Κοστούμια-Ειδικές κατασκευές: Ευδοκία Βεροπούλου
Φώτα: Ευδοκία Βεροπούλου
Βίντεο: Σεραφείμ Αρκομάνης
Κατασκευή σκηνικού: Γιάννης Γιαννακόπουλος

Ηθοποιοί/μετέχοντες: Ανθη Μαριον, Δελαγραμμάτικα Φίλια, Ξενικάκης Βασίλης, Ξένου Διώνη, Καλέμου Σουσάννα, Πανταζής Παναγιώτης, Παπαδήμα Στέλλα, Σαχάς Παναγιώτης, Σπυριδάκου Σαπφώ, Στάμου Εύη, Τριανταφύλλου Αθανασία, Τσούτης Μάνος, Τυροπώλη Κατερίνα, Φάλλια Ιουλία, Χαμαλίδου Αρτεμις, Ψυχράμης Αλέξανδρος


Μετα το πέρας της παρουσίασης ακολουθεί διάλεξη-συζήτηση 30 λεπτών. Η παρουσίαση/διάλεξη είναι μερος του σεμινάριου του συστήματος του Laban και της εφαρμογής του στην τέχνη της υποκριτικής. Επίσης αποτελει μερος της μεταδιδακτορικής έρευνας της Δρ Κικής Σελιώνη σε συνεγασια με το Royal Central School of Speech and Drama University of London.


Την έρευνα υποστηρίζουν το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Ανωτερη Δραματική Σχολή ‘Μαίρη Βογιατζή-Τράγκα και ο εκδοτικός οίκος ‘Ελληνοεκδοτική’.

Σχετικές ειδήσεις
Μνηστηροφονία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παντελεάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 10:44
Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’οδος» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη «Μνηστηροφονία» για 9 μόνο παραστάσεις.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Ο Κύκλος του 10 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.03.2016 16:26
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί από τις 8 Απριλίου 2016 και για πέντε μόνο παραστάσεις το μουσικοθεατρικό έργο Ο Κύκλος του 10.
Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ουί, του Μ. Μπρεχτ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
07.03.2016 10:34
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί από την 1η Απριλίου το έργο του Μπερτολτ Μπρεχτ, Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ουί, σε μετάφραση Αλέξανδρου Κοέν και σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.